2018. Augusztus 17., Péntek

Frissitve:03:20:32

Bárpult

A német környezetvédelmi lobbi ismét próbálkozik – most a Renault az áldozati bárány

Nyomtatás

A Volkswagen aktuális emissziós botránya alapjaiban meghatározza az autóipart az elmúlt hónapokban. Sorra kerülnek felszínre különféle teszteredmények, folyamatosan cáfolva illetve szidva a gyártók által közölt károsanyag-kibocsátási értékeket és megkérdőjelezve a dízelmodellek aktuális emissziós normáknak való megfelelését.

A súlycsökkentés az autóipar jövője

Nyomtatás

Napi rendszerességgel autóipari sajtóanyagok tucatjai öntik el szerkesztőségünk elektronikus levelesládáit, amelyek jelentős hányada nem feltétlenül szolgál megírásra, tegnap azonban egy egészen érdekes és izgalmas anyagra lettünk figyelmesek, amit az autóipari fejlesztésekben komoly szerepet vállaló Continental cég magyar képviselőitől kaptunk. Az anyag a jövő autóinak súlycsökkentéséről szól, és akit a téma érdekel, olvassa bátran végig a következőkben változatlanul leközölt írást. Persze a közlemény elsősorban a márka fejlesztéseire van kihegyezve, azonban ennél többről van szó, ugyanis valójában általános jövőbeli trendekről beszélhetünk. Íme:

Módosítás dátuma: 2015. november 19. csütörtök, 16:45

Nem csupán dögös: az új Ford Mustang a legjobb kaszkadőrautó

Nyomtatás

Ben Collins neve sokaknak lehet ismerős: mint utólag kiderült, a brit úriember testesítette meg Stig alakját a Top Gear tévés autósmagazin műsoraiban. Emlékeztetésképp, Stig volt az a fehér ruhás, mindig sisakban mutatkozó pilóta, aki a Top Gear vesenypályáján felállította az autókkal az etalon köridőket, amelyek az összehasonlíthatóságot szolgálták.

14 darab 1050 lóerős Ferrari FXX K tombolt Mugellóban – videóval

Nyomtatás

A napokban már írtunk a Ferrari idei, a mugellói versenypályán megrendezett Finali Mondiali év végi ceremóniájáról, amelyet múlt hétvégén rendeztek meg az olaszok. Előző cikkünk középpontjában az utcai Ferrarik új királya, a 780 lóerős F12tdf állt, azonban időközben napvilágot látott még egy friss videó, amit szintén kötelezőnek éreztünk megosztani Olvasóinkkal.

Módosítás dátuma: 2015. november 11. szerda, 16:16

Tomboltak a Ferrarik Mugellóban – videón az új sztár, az F12tdf

Nyomtatás

Mint minden évben, a Ferrari idén is megrendezte mugellói versenypályáján ’Finali Mondiali’ nevű év végi parádéját, amelyre a gyártó rendszerint számos kiemelt ügyfelet invitál különféle újdonságok bemutatására, esetleg kipróbálására – ilyenkor nem hiányoznak persze a márka leghíresebb versenyzői sem.

Egy legenda visszatérése – Honda NSX bemutató

Nyomtatás

Amikor idén januárban a Honda lerántotta a leplet a vadonatúj NSX sportautóról, Ayrton Senna arcán biztosan kiült a mosoly a mennyországban. Ugyanis az eredeti, és nyugodtan kijelenthetjük, hogy időközben legendássá vált NSX fejlesztésében Senna alaposan kivette a részét, a japánok a rendkívül tehetséges F1-es pilóta segítéségével hangolták az autót, így nem meglepő, hogy a versenyzőnek nagyon kedves volt az NSX, aminek természetesen büszke tulajdonosa is volt.

Módosítás dátuma: 2015. november 03. kedd, 20:02

Hagyományok útján – élménybeszámoló a 6. Porsche Tíz Torony Túráról

Nyomtatás

A hagyományokat ápolni kell. Ezt a filozófiát az autómárkák közül a Porsche különösképp tiszteletben tartja, a márka rajongóival egyetemben. Nem véletlen hát, hogy világszerte megannyi Porsche klub és Porsche baráti társaság létezik, amelyek tagjai nagyon büszkék autójukra illetve a Porsche érdekes történelmére.

Módosítás dátuma: 2015. október 27. kedd, 19:04

Vissza a jövőbe - a Toyota és a Mercedes is készül a nagy napra

Nyomtatás

A legtöbben valószínűleg pontosan tudják, miről van szó, amikor azt írjuk: "Vissza a jövőbe". A mára legendássá vált filmtrilógia második részében Marty McFly és a „Doki” (Doc) a jövőbe utazik, ráadásul éppen 2015. október 21-én érkeznek meg – ami történetesen jövő hét szerdára esik. Nem kellett sok az autógyártóknak, hogy kihasználják a dátum körül kialakult őrületet: a Toyota és a Mercedes is rövidfilmekkel készül a jeles alkalomból.

Módosítás dátuma: 2015. október 16. péntek, 13:37

Érdekes gyári filmen a Ford Focus RS születése (videókkal)

Nyomtatás

A vadonatúj, immár harmadik generációs Focus RS kapcsán is több mint korrekt munkát végeztek a Ford Performance részlegének szakemberei: a kompakt típus sportváltozata minden várakozást felülmúlt, és bár sokan szomorkodnak a finom öthengeres turbómotor elvesztése végett, nem kérdés, hogy összességében az új RS remek technikai megoldásai bőven kompenzálnak a hiányért, gondoljunk csak akár a 350 lóerős teljesítményre, akár a drift-móddal is ellátott összkerékhajtásra.

A legszebb autóhang a világon? – videón üvölt egy Porsche Carrera GT

Nyomtatás

A 2004 és 2007 között, mindössze 1270 példányban legyártott Porsche Carrera GT nem kérdés, hogy a 21. század egyik legérdekesebb és egyben legkülönlegesebb sportautója. A korát megelőző szuperautó nem csupán fantasztikus menetteljesítményéről és versenytechnikájáról híres, de nehéz uralhatóságáról is, ugyanis versenyautós rokonság nem csupán éles viselkedést, de villámgyors reakciókat is jelent, amibe sokaknak beletörött a bicskájuk, így az 1270 legyártott autóból sajnos sok példány szomorúan végezte. Például a híres filmszínész, Paul Walker is ebben az autóban (az utasülésben) vesztette életét.

Indiában profi módon, újságpapírral álcázták a Duster újdonságát

Nyomtatás

A napokban egy igazán mókás fotó látott napvilágot az indiai Dacia Duster (ami kint Renault Duster néven van piacon) újdonságával, a kínálatba rövidesen bekerülő automataváltóval kapcsolatban.

10. oldal / 70