Bárpult

Pagani Zonda 1983-ból?! - ilyen lett volna

Nyomtatás

Az autózás világa, és ezzel hőn szeretett négykerekűink formái rohamosan fejlődnek, és az ezredforduló óta ez a fejlődés egyre csak gyorsul. Éppen ezért talán egyre ritkábban tekintünk vissza a múltba, és időnk nagy részét a jövő kifürkészésével töltjük – az egyensúlyt azért igyekezzük megőrizni veterán rovatunkkal.  Egy török formatervező, Oguz Spiahioglu azonban egy pillanatra megállt, és visszatekintett a múltba, melynek eredménye bizony egy igazán érdekes projekt lett.

Módosítás dátuma: 2015. augusztus 13. csütörtök, 20:26

Nem az autó teszi – Renault Mégane üldözi a Ferrari 458-at a Nordschleifén (videó)

Nyomtatás

Amikor szerkesztőségünknél vendégeskedik egy-egy sportosabb, vagy netalántán valódi sportautó, barátaink, ismerőseink, rokonaink rendszerint kifaggatnak minket, hogy mit tud, hány másodperc alatt gyorsul százra, mennyit fogyaszt, esetleg milyen köridőre képes mondjuk a Nürburgring híres, 20 kilométeres Nordschleife-i aszfaltcsíkján.

Fókuszban az intelligens közlekedés – a Xerox megkönnyítené életünket

Nyomtatás

A mai nap folyamán egy egészen érdekes és egyben meglepő sajtóanyagra lettünk figyelmesek a szerkesztőségben – egy óriási, de az autózás világában talán annyira nem ismert cég kíván a jövőben különös figyelmet fordítani az intelligens közlekedésre. A kezdeményezés számunkra is új, így nem tudunk plusz információkkal szolgálni a sajtóanyaghoz képest, de érdekes kezdeményezés lévén Olvasóinkkal is megosztjuk a Xerox terveit. Bízunk benne, hogy a rendszerek a valóságban is jól fognak működni, ugyanis tényleg megkönnyíthetnék az autósok mindennapi életét, főként a nagyvárosokban.

Mégsem múlik el a világ dicsősége – Ferrari 488 GTB bemutató

Nyomtatás

Mi magunk is számos alkalommal megénekeltük, hogy szép lassan elmúlik a világ dicsősége, már amennyiben a sportautókat nézzük. Igen, ugyanis az új gépekben lassan több az elektronikai csoda, mint a mechanikai finomság, a váltásokat a sofőr helyett automatika végzi, sokszor összkerékhajtás igyekszik fokozni a tapadást, ami az élményből csippent le picit, s ami a legszomorúbb, hogy a jó öreg szívómotorokat szinte minden gyártónál feltöltött egységek váltják fel, amelyek rendszerint jóval szívtelenebbek elődeiknél.

Módosítás dátuma: 2015. augusztus 04. kedd, 20:32

114 millióba került, mégis elkapkodták – McLaren 675LT bemutató

Nyomtatás

Amikor a McLaren idén márciusban, a Genfi Autószalonon leleplezte középső modellsorozatának csúcsmodelljét, a 675LT-t, szinte mindenki elámult az autó kvalitásai és szépsége láttán. Aztán a második sokk akkor ért minket, amikor nyilvánossá vált a típus ára. A gyáriak 260 ezer fontban határozták meg a különlegesség ellenértékét, ami átszámítva úgy 114 millió forintnak felel meg.

Módosítás dátuma: 2015. július 28. kedd, 19:26

Autós Mekka lesz a 24. James Bond film – újabb Spectre előzetes

Nyomtatás

A 007-sorozat rajongói már minden bizonnyal epekedve várják a széria legfrissebb részét, a Spectre névre keresztelt filmet, ami a nagysikerű sorozat 24. epizódja. Sajnos az év végéig várnunk kell, mire a film a vásznakra kerül, ugyanis országtól függően október végén vagy november elején kezdik meg a mozik a Spectre vetítését, a készítők azonban folyamatosan, újabb és újabb előzetesekkel csigáznak minket.

Módosítás dátuma: 2015. július 22. szerda, 19:17

A jövő középkategóriása a mában – Volkswagen Passat GTE bemutató

Nyomtatás

A Volkswagen végre megkezdte az egészen frissen leleplezett, konnektoros hibrid Passat GTE gyártását. A hibrid középkategóriásban az egyazon elven dolgozó Golf GTE technikája dolgozik, azonban a mérnökök a magasabb kategóriás Passathoz igazították a hajtásláncot, így az még erősebb lett, amihez nagyobb akkuk is dukálnak. Nekünk még sajnos nem volt alkalmunk kipróbálni az autót, azonban egyes szerencsés külföldi kollégák már vezethették a típust, mi pedig külföldi sajtó rovatunk adta lehetőségeit kihasználva be is mutatnánk Olvasóinknak a modellt a kinti cikkekben olvasottak alapján.

Módosítás dátuma: 2015. július 21. kedd, 19:53

Történelmet írt a teljesen elektromos Airbus E-fan repülő

Nyomtatás

A repüléstörténelemben meghatározó szerepe van a Franciaország és Anglia közötti La Manche csatornának, ugyanis Louis Blériot francia mérnök és konstruktőr a repülés egyik úttörőjeként első ízben 1909. július 25-én repülte át a 37 km-es csatornát (Calais és Dover között), mégpedig 36 perc alatt. Manapság, amikor mérföldek millióit hagyják maguk mögött a gépmadarak nap mint nap, egészen megmosolyogtató a 37 kilométeres táv, akkoriban fantasztikus teljesítmény volt.

Ilyet még nem láttunk - interaktív videón a Ford Mustang Silverstone-i köre

Nyomtatás

A Ford különösen büszke a vadonatúj Mustangra, amely nagy örömünkre végre globális modell lett, így Európában is megvásárolható, s hogy a gyáriak fenntartsák az érdeklődést a nem éppen racionális, mint sokkal inkább érzelmekre ható modellre, a marketingosztály folyamatosan kitalál valami érdekeset. Ezúttal egy másfél perces videót tett közzé a Ford, amihez hasonlót mi eddig még nem láttunk.

Eladósorba került a Miami Vice Ferrari Testarossája

Nyomtatás

Noha a régi Ferrarik már önmagukban is borzasztóan nagy értéket képviselnek, használatuk körülményei csak tovább fokozzák az adott példányért elkérhető összeget. Így a sztárok volt autói vagy legendás versenyeken teljesítő darabok többszörös áron kelhetnek el. Ezúttal a méltán híres Miami Vice című sorozat egyik ékköve kerül kalapács alá.

Módosítás dátuma: 2015. július 08. szerda, 18:52

A 7-es BMW illata – sok-sok munka a kifinomult illatvilágban

Nyomtatás

A mai világban nem elég, ha egy prémiumautó jól össze van rakva, jól megy, biztonságos és az objektív mérési szempontok szerint ügyesen teljesít – és különösen igaz ez azon modellekre, amelyek még a prémiumok között is a csúcsot képviselik, mint például a vadonatúj 7-es BMW. Számtalan fontos szempont van a fejlesztés során, egyebek mellett olyanok is, amire aligha gondolnánk. Ilyen például az autók illata, vagy nevezhetnénk úgy is, hogy szagtalansága.

Módosítás dátuma: 2015. július 06. hétfő, 11:24

10. oldal / 68