Bárpult

Újra világhódító útjára indul a híres Top Gear sorozat

Nyomtatás

Azoknak, akik kicsit is meg vannak fertőzve a benzingőz által, vélhetően nem kell bemutatni a brit BBC tévécsatorna legendás autós műsorát, a Top Geart, illetve annak sztárjait. Aki pedig nem hallott a sorozatról, érdemes - mondjuk interneten - végignéznie néhány adást, és bizonyára soha nem fogja elfelejteni az őrült "srácokat", az autósvilág legnagyobb kritikusait.

A Ferrarinál szaglásztunk - maranellói gyárlátogatás

Nyomtatás

Van egy szó mely mára már a világ minden táján sokaknak egyet jelent a minőséggel, precizítással, exkluzivitással, mi több, leginkább egy elérhetetlen álommal: Ferrari. Az ilyen felirattal ellátott autók birtoklása szimbóluma annak, hogy valaki az élet valamely területén a legsikeresebbek, leghatalmasabbak egyike.

Módosítás dátuma: 2010. augusztus 12. csütörtök, 15:22

Kínai Bugatti Veyron, cigarettásdobozokból

Nyomtatás

Úgy tűnik, a Bugatti Veyron tényleg mindenkit megihlet. Az 1001 lóerős autó formáját öröklő PSP játékkonzol után a nem kevesebb, mint tízezer cigarettásdobozból készült verzió a legfrissebb őrültség.

Pezsgőspoharat tör a Lexus LFA kipufogóhangja – videóval

Nyomtatás

Épphogy kijelentette a Lexus a napokban, hogy 560 lóerős, nagyjából 10 évig fejlesztett, horribilis (nagyjából 80 millió forintos) áron értékesített szupersportautójának mind az 500 példánya elkelt, a japánok máris kiadtak egy egészen érdekes, gyári videót az autóval kapcsolatban.

Módosítás dátuma: 2010. június 03. csütörtök, 11:27

Kutyát üt és rejteget a Citroën

Nyomtatás

Hogy igenis van értelme a gyalogosvédelmi fejlesztéseknek, az ezúttal a világ másik oldalán bizonyosodott be. Történt ugyanis a minap, hogy Chilében egy Citroën elütött egy kutyát – mindennapos dolog, ám ezúttal a kutya életben maradt, és nem is akárhogyan.

Hogyan ne vegyünk új autót Amerikából - soha, never, nie!

Nyomtatás

A minap cudar álmom volt. A 66-os úton autóztam egy piros kabrióban, a kormányon heverő egyik kezemben egy hatalmas szivar volt, mellettem a barátnőm haját borzolta a szél, miközben a rádióból bömbölt a „Life is a highway” című örökzöld sláger, ami igyekezett elnyomni a hatalmas amerikai blokk gurgulázó járását. Amint a kép távolodott, a kocsi elején tisztán kivehető volt a jól ismert Mustang jel.

Módosítás dátuma: 2010. május 18. kedd, 01:01

A magyar 120d-nek nem kedvezett a szerencse, de BMW győzött a 24 óráson

Nyomtatás

Alig fél órája került leintésre a legendás, 24 órás nürburgringi autóverseny, amelynek magyar vonatkozása is volt: a BMW Team Hungary a 177-es rajtszámú 120d-vel (Palik Lászlóval, Vida Jánossal, Walter Csabával és Wéber Gáborral a volánnál) vágott neki az embert és technikát egyaránt kegyetlenül megpróbáltató versenynek. A hazaiaknak viszont

Kategória-elsőként rajtolt el a BMW-s magyar csapat a nürburgringi 24 óráson

Nyomtatás

Korábbi cikkünkben már megemlítettük olvasóinknak, hogy a 24 órás nürburgringi futamon másodszor is rajthoz áll a BMW Team Hungary, Palik Lászlóval, Vida Jánossal, Walter Csabával és Wéber Gáborral a volánnál. A BMW 120d nagyobb esélyekkel „játszik”, mint valaha: egyrészt egy vadonatúj, kissé átalakított gyári motorral és friss festéssel indul el a zöld pokolban, a csapat pedig szintén igazán fitt – köszönhetően a teljes orvosi felügyeletnek, illetve a profi edzéstervnek.

Módosítás dátuma: 2010. május 15. szombat, 16:13

Melyik a tutibb választás? A Polo, vagy a Golf? – a downsizing jegyében

Nyomtatás

Eljött az idő, hogy egy újabb csemegét emeljünk át olvasóinknak valamely neves külföldi sajtóból. Legutóbbi külhoni cikkünkhöz hasonlóan jelen esetben is egy német földről származó cikket közvetítünk önöknek - mégpedig egy valóban érdekes és sokak számára hasznos összehasonlító tesztet az Auto Zeitung magazin oldalairól.

Módosítás dátuma: 2010. május 05. szerda, 19:19

7-es BMW-t győz a Jaguar XJ – még a német sajtóban is. Kitekintés külföldre.

Nyomtatás

Német autós újságírás. Sokan Istenként tisztelik, mások pedig csak a fejüket fogják. Pedig az erős részrehajlóságon nem szabad meglepődni, elvégre mi is rögtönzött szózatokkal dicsőítenénk, ha lenne saját autógyártónk – ennyike nemzeti öntudat azért nem árt. Azonban néha az már kicsit sok, hogy a legtöbb külföldi összehasonlító teszt végeredményét meg tudjuk mondani előre, gyártó alapján.

Módosítás dátuma: 2010. május 19. szerda, 00:37

A kínai hölgyek Ferrarit vásárolnak

Nyomtatás

A luxuscikkek legnagyobb piaca manapság Kína, és ez nincsen másképp akkor sem, ha autókról van szó. Ennek megfelelően a Ferrari is gőzerővel koncentrál a piacra, ahol kiemelkedően magas a női vásárlók aránya.

67. oldal / 69