Bárpult

Melyik a tutibb választás? A Polo, vagy a Golf? – a downsizing jegyében

Nyomtatás

Eljött az idő, hogy egy újabb csemegét emeljünk át olvasóinknak valamely neves külföldi sajtóból. Legutóbbi külhoni cikkünkhöz hasonlóan jelen esetben is egy német földről származó cikket közvetítünk önöknek - mégpedig egy valóban érdekes és sokak számára hasznos összehasonlító tesztet az Auto Zeitung magazin oldalairól.

Módosítás dátuma: 2010. május 05. szerda, 18:19

7-es BMW-t győz a Jaguar XJ – még a német sajtóban is. Kitekintés külföldre.

Nyomtatás

Német autós újságírás. Sokan Istenként tisztelik, mások pedig csak a fejüket fogják. Pedig az erős részrehajlóságon nem szabad meglepődni, elvégre mi is rögtönzött szózatokkal dicsőítenénk, ha lenne saját autógyártónk – ennyike nemzeti öntudat azért nem árt. Azonban néha az már kicsit sok, hogy a legtöbb külföldi összehasonlító teszt végeredményét meg tudjuk mondani előre, gyártó alapján.

Módosítás dátuma: 2010. május 18. kedd, 23:37

A kínai hölgyek Ferrarit vásárolnak

Nyomtatás

A luxuscikkek legnagyobb piaca manapság Kína, és ez nincsen másképp akkor sem, ha autókról van szó. Ennek megfelelően a Ferrari is gőzerővel koncentrál a piacra, ahol kiemelkedően magas a női vásárlók aránya.

2 nap, 4000 km, és a világ egyik legpihentetőbb autója

Nyomtatás

„Halló!” – szóltam bele vasárnap éjfélkor a telefonba. „Szia! El tudnál jönni értünk Bordeaux-ba?” – szólt a másik oldal. Persze, mikor menjek? „Most.”

Módosítás dátuma: 2010. május 18. kedd, 23:37

Kicsikém, hányast kaptál? - Toyota iQ női szemmel

Nyomtatás

„Apukám, képzeld láttam ma valami ezerháromszáz-akárhány köbcentis, soros négyhengeres benzines, száz lóerős meg azt hiszem százhúsz nyútonméteres, négyezer-négyszázas fordulatos kocsit a plázában egy

Módosítás dátuma: 2010. június 03. csütörtök, 10:25

Egy péntek délután a fővárosban. Ariel Atomban...

Nyomtatás

Izzadó tenyérrel vártam ezt a pillanatot. A futó ismerkedés ugyan már másfél héttel ezelőtt megtörtént az Ariel Atommal, akkor azonban mindössze külső szemlélődőként volt alkalmam szemügyre venni a különleges négykerekűt. Azt a négykerekűt, amely nem attól különleges, hogy 305 lóerős motorja van.

Módosítás dátuma: 2011. május 16. hétfő, 13:24

Lándzsa és pálca – mérésen az Opel Insignia OPC és a Citroën DS3

Nyomtatás

Ahogy azt már korábban megszokhatták, ebben a hónapban is volán mögé ültünk, hogy kisegítsük Autó és Stílusos (a2 magazin) kollégáinkat méréseinkkel. Egy napos hétköznap délutánján rögtön két autóval is meglátogattuk kedvenc vezetéstechnikai központunkat, hogy elvégezzük méréseinket. Összesen 481 lóerő és 10 henger – jól hangzik, még ha nyolc kerékre is jut; és jól is éreztük magunkat a Citroën DS3-ban, valamint az Opel Insignia OPC-ben.

Módosítás dátuma: 2010. május 30. vasárnap, 15:39

Egy Jaguar XJ220 halála

Nyomtatás

Igen, jól látják. Ami nálunk a jólét zavarában (vagy épp szűkében) néhány Wartburggal, régi Skodával történt az ezredvégen, az máshol egy Jaguar XJ220-szal is megeshet: otthagyják elpusztulni az út szélén.

Amikor a ráció odavész – nagyító alatt a Spyker C8 Aileron

Nyomtatás

Piszkosul drága, nem is igazán gyors, mégis bárki beállítaná garázsába. Nem, ezúttal nem egy exkluzív Rolls-Royce modellről esik szó, hanem a Saab újdonsült tulajdonosának, a holland Spykernek legújabb termékéről.

Módosítás dátuma: 2010. április 07. szerda, 06:41

Testközelből a világ egyik leggyorsabb autója

Nyomtatás

Bizony nem csodálom, ha nem tudnak rendre térni a dolgok felett az autós médiát gyakrabban böngésző átlagemberek. Ugyanis az egyik véglet ezer lóerőkkel dobálózik, máshol meg már 200 lóerő is fejtépésre képes.

Módosítás dátuma: 2010. április 02. péntek, 11:47

Kabrió kontra Robbie - Opel Astra TwinTop teszt, női szemmel

Nyomtatás

Tegye fel a kezét az, akinek kislány korában nem Take That poszter, hanem egy gyönyörű kabrió volt az ágya fölé ragasztva! Na jó, valószínűleg nem vagyunk sokan…viszont az a nő vesse rám az első követ, akinek még egyszer sem fordult meg a fejében, hogy milyen lehetne, ha egy gyönyörűséges kabriót vezethetne a napsütéses tengerparton.

Módosítás dátuma: 2010. június 03. csütörtök, 10:25

67. oldal / 69