2018. Augusztus 18., Szombat

Frissitve:03:20:32

Bárpult

A traktorgyáros története – film örökíti meg Ferruccio Lamborghini életét

Nyomtatás

Az utóbbi időben egy szavuk sem lehetet az autórajongóknak, a filmipar ugyanis számos remek alkotással örvendezteti meg a benzingőzzel fertőzötteket. A tuningőrületet kiváltó Halálos Iramban és Need for Speed epizódok mellett üdítő a valós eseményeken alapuló, Niki Lauda és James Hunt rivalizálását megörökítő, tavaly érkezett The Rush. Hamarosan a Steve McQueen karrierjéről szóló The Man and Le Mans is látható lesz, míg az Enzo Ferrari mozi már készülőben, illetve Bruce McLaren neve ugyancsak felmerült, mint lehetséges filmes alap. Ezen alkotásokat követi hamarosan egy újabb izgalmas sztori, amelyben egy autógyáros élete kerül a filmvászonra.

Módosítás dátuma: 2016. január 04. hétfő, 16:51

Csodájára járhatunk a Volvo S90 gyönyörű belterének (videó)

Nyomtatás

A Volvo újgenerációs modelljei, az XC90 és a frissen bemutatott S90 fantasztikus fejlődésen mentek keresztül az elődöknek tekinthető XC90-nel és S80-nal összehasonlítva, a svédek pedig méltán büszkék is a nagy Volvókra.

Karácsonyi konfigurátorral kedveskedik a Mercedes-Benz

Nyomtatás

A karácsony a szeretet, a békesség és a család ünnepe, ráadásul némi pihenés is társul mindehhez. Az autógyártók minden évben kedveskednek valamiféle gesztussal a rajongóknak, amely kapcsolódik az karácsony szellemiségéhez – idén egyértelműen a Mercedes-Benz tolta be a fa alá a legaranyosabb meglepetést, mégpedig egy ünnepi konfigurátor formájában.

Videón a BMW M4 GTS 7:28 perces nürburgringi köre

Nyomtatás

Épp tegnap számoltunk be arról, hogy bár nem teljesen hivatalos az információ, azonban a hírek szerint a BMW M4 limitált radikális változata, a GTS fantasztikus köridőt produkált a Nürburgring nagypresztízsű Nordschleife-i aszfaltcsíkján. Nos, a hivatalos bejelentés nem váratott magára sokat, ugyanis ma a BMW nyilvánosságra hozta a pontos időt, ami pontosan 7:27,88 perc.

Jégvarázs – a Lexus NX egyedi módon készült fel a fagyos kalandokra

Nyomtatás

A tél beköszöntét az autógyártók sem hagyhatják szó nélkül, azonban szerencsére már messze magunk mögött hagyhattuk a kliséként aposztrofálható téli felkészülős felhívásokat. A téli kerekek jelentőségét azonban magunk sem vonhatjuk kétségbe, azonban az is tény, hogy a Lexus teljesen egyedi módon értelmezte a hideg szezonban alkalmazandó abroncsok fogalmát.

Módosítás dátuma: 2015. december 22. kedd, 13:37

Ho-Ho-Hokhana: driftelve érkezett meg a Ford Mikulása

Nyomtatás

Itt a tél, s noha kis hazánkban még nem hullott hó másutt már porcukor borítja a lankákat, alkalmat adva a téli sportok kedvelőinek, hogy végre ők is kiszabadulhassanak. Persze ilyenkor az autósok nagy része mérsékelt használatot preferál, ám vannak olyanok, akik ilyenkor szeretik igazán keményen nyomni a gázpedált – közéjük tartozik a kék oválosok Mikulása is.

Módosítás dátuma: 2015. december 21. hétfő, 12:05

Ötösfogat - videón a Ferrari öt legendás csúcsmodellje

Nyomtatás

A Ferrari palettájának minden egyes darabkája remekmű, azonban természetesen a csillagok között is akadnak olyanok, amelyek még fényesebben tündökölnek. A maranellóiak garázsában ezek a fényesebb csillagok volnának a különleges csúcsmodellek, a márka vérbeli szuperautói, a történelem ékes szereplői.

Módosítás dátuma: 2015. december 21. hétfő, 12:21

„Oh Lord, won’t you buy me…” – elárverezték Janis Joplin… Porschéjét!

Nyomtatás

Bizonyára mindenki ismeri Janis Joplin világhírű 1970-es slágerét, a 'Mercedes Benz' című nótát, aminek első sora magyarra fordítva valahogy így hangzik: „Ó Uram, nem vennél nekem egy Mercedest? A barátaim mind Porschével járnak, amit jóvá kellene tenni”.A dalszövegben elhangzottak ellenére a valóságban Janis Joplin is barátainak köreibe tartozott, legalábbis abból kiindulva, hogy egy Porschét birtokolt.

Módosítás dátuma: 2015. december 14. hétfő, 14:10

Új rekordot futott a Renault Clio RS 220 Trophy a Nordschleifén

Nyomtatás

Az elmúlt években sorra számolhattunk be Olvasóinknak a különféle Nordschleife rekordokról, a híres Zöld Pokolban produkált köridők ugyanis egyre nagyobb jelentőséggel bírnak egy-egy sportautó illetve sportos modell megítélésekor. A kompakt kategóriában óriási harc folyik az elsőségért (jelenleg az új Honda Civic Type-R tartja a csúcsot egészen hihetetlen 7:50-es idővel), a sportos kisautóknál azonban eddig relatíve csend honolt az időkkel kapcsolatban.

Módosítás dátuma: 2015. december 14. hétfő, 13:12

Maximum 35 évük van a belső égésű motoroknak Németországban

Nyomtatás

Bár a naptárban a 2050-es év még nagyon-nagyon messze van, ennek ellenére mindenképp megírásra érdemes, valamint elgondolkodtató az a hír, melynek értelmében Németország, az automobilizmus őshazája kitiltaná  addigra a konvencionális belső égésű motorokat.

Driftben is zseniális a vadonatúj BMW M2 – alig várjuk

Nyomtatás

A BMW M2 érkezését a márka rajongói nagyon-nagyon várták, ami nem csoda, hiszen nem kellett nagy jóstehetségnek lenni ahhoz, hogy már látatlanban kitaláljuk, a kínálat egyik legizgalmasabb és legérdekesebb M-es modellje (lesz) a jószág, már csupán abból kiindulva, hogy könnyebb az M3/M4 párosnál, a lényegi menetdinamikáért felelős komponenseket pedig egyenesen a nagytestvérektől örökli.

9. oldal / 70