Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Amennyiben meg kellene neveznünk a világ legkomolyabb szériagyártású szupersportautóit az elmúlt évekből, a McLaren P1, a Porsche 918 Spyder és a Ferrari LaFerrari egészen biztosan szerepelne a listán - mellesleg már egyik modell sem kapható, hiszen mindegyiket ‘kiárusították’. Persze csemegékből nincs hiány, hiszen ott vannak többek között a Bugatti, a Lamborghini vagy a Pagani csodaautói, de a szakma szerint azért mégiscsak a fent említett három modell jelenti a sportautógyártás csúcsát.

És most megfelelően vaskos pénztárca esetén akár egyszerre is megvásárolhatjuk a három hibrid rakétát, amelyek ‘egy csomagban’ a világon csak nagyon kevés ember autógyűjteményében szerepelnek. Amennyiben érdekelnének valakit a részletek, az olaszországi RM Sotheby’s akciós ház Villa Erbe-i aukcióján bocsátják kalapács alá a különleges szuperautókat bő egy hónap múlva, egészen pontosan május 27-én.

A három szuperautó közül a McLaren P1 a legértékesebb, mégpedig nem véletlenül, hiszen egy extrém ritka, 2016-os P1 GTR variáns kerül kalapács alá, amelyet a McLaren szakemberei kizárólag versenypályás használatra fejlesztettek. Utcán is nem is vezethető papíron a P1 GTR, azonban az előző tulaj a Lazante vállalat embereivel elvégeztetett néhány átalakítást, így utcai forgalomban is részt vehet a különleges, 1000 lóerős bestia, igaz, kizárólag az Egyesült Királyságban. A szóban forgó fekete példányban különben mindössze 400 km van, így olyan sokat azért eddig nem vezették sem pályán, sem pedig közúton. Az aukciós ház szakemberei szerint a különleges négykerekű várható ára 3,4 és 3,9 millió dollár között (!) lesz.

A Porsche 918 Spyder sem túl gyakori játékszer, ráadásul ezúttal egy Weissach teljesítmény-csomaggal felszerelt, egyedi kék színű példányról van szó. A 887 lóerős hibrid rakétát amúgy jóval többet használta előző tulajdonosa, mint a McLarent, hiszen mintegy 11 ezer km van az órájában, de újszerű állapotban van a 2015-ös 918 Spyder, amely a szériagyártású utcai autók leggyorsabbika a Nürburgring legendás Nordschleife-i aszfaltcsíkján. A 918 Spyder várhatóan 1,3-1,5 millió dollár körül áron kerülhet új tulajdonosához az RM Sotheby’s szakértői szerint.

A harmadik négykerekű csoda egy 2014-es Ferrari LaFerrari, ami a Porschéhez hasonlóan a világ minden pontján részt vehet a közúti forgalomban, de azért a versenypályákon sem érzi magát rosszul. A Ferrari hibridrendszerének összteljesítménye 963 lóerő, és a vörös szuperautó különlegessége, hogy órájában alig 200 km van, ennek megfelelően várható értéke igen magas, 2,8-3,4 millió dollár közé teszik. Az is elképzelhető, hogy a ‘2850 lóerőnyi’ három szuperautó egy gazdához kerül a május 27-i aukción (a ‘csomag’ várható ára a 2,5 milliárd forintot is elérheti), de külön-külön is le lehet majd csapni az autókra. A McLaren P1 GTR-ről ide kattintva, a Porsche 918 Spyderről ide kattintva, a Ferrari LaFerrariról pedig ide kattintva olvashatnak részletesebben.

Kommentek