2018. Április 24., Kedd

Frissitve:03:45:46

Autógyűjtemény 290 millió forintból - 1:64-es méretarányban

Nyomtatás

A műgyűjtők mellett talán az autógyűjtőknek van szüksége a legnagyobb anyagi befektetésre, hogy űzni tudják kedvenc hobbijukat, de 290 millió forintért azért már egy igencsak szép kollekciót lehet összehozni még négykerekűekből is – hát, még ha azok 1:64-es méretarányú kisautók! Egy amerikai férfi, Bruce Pascal gyűjteménye pontosan ennyit ér, és kizárólag játékautókból áll.

Hazánkban viszonylag későn jelentek meg a Mattel által gyártott Hot Wheels termékek, de az aprócska játékautók mindig is hódítottak a kissrácok körében. Bár legtöbben kinövik ezt a szenvedélyt, vagy nagyobb méretarányra váltanak, Bruce számára azóta is az 1:64-es Hot Wheels-ek jelentik a boldogságot, és mostanra bizony egy impozáns, több mint 3500 darabos kollekcióra sikerült szert tennie.

A kifejezetten erre a célra kialakított, Hot Wheels stílusú irodában – de akár múzeumnak is lehet nevezni – rengeteg ritka példányt találhatunk, de a legértékesebb mind közül egyértelműen a Rear-Loader Beach Bomber névre hallgató rózsaszín Volkswagen T1-es. Ilyen fényezéssel, ebből a típusból mindösszesen két darab készült, így nem csoda, hogy a gyűjtői példány értéke nagyjából 43 millió forint. Az alább is látható videón azonban rengeteg érdekes példány feltűnik, melyek között mi is gyermeki mosollyal tudnánk válogatni.

Az Egyesült Államok keleti partján élő férfi azért a való életben sem veti meg a vezetés élményét, és ahogyan a videón is jól látszik, a hétköznapokban egy Alfa Rome 4C-vel közlekedik. A hosszabb távú tervei között szerepel egy múzeum megnyitása, melynek kedvéért szívesen összeállna más gyűjtőkkel is – ha arra járnánk, mi biztosan betérnénk.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark