Bemutatkozik minden idők legkisebb Rolls-Royce modellje

Nyomtatás

A patinás brit luxusautógyártó, a BMW Group tulajdonában lévő Rolls-Royce nem éppen kisméretű modelljeiről híres: jelenleg például a Rolls legkisebb típusai is közel 5,3 méter hosszúak, tömegük pedig megközelíti a 2,5 tonnát. A gyártó viszont most egy teljesen egyedi törpeautót mutatott be, aminek bár semmi köze nincs a szériagyártású ‘vasakhoz’, mégis érdekes és kedves kis jószág.

Kezdjük ott, hogy az “SRH” névre keresztelt Rolls-Royce nem a dúsgazdag felnőttek, hanem a beteg gyerekek örömét fogja szolgálni, a kisautó ugyanis egy angliai gyermekkórház, a St. Richard gyermeksebészet számára készült, egyelőre egyetlen példányban - és a Rolls-Royce-hoz méltó módon kézzel épült.

Az SRH küldetése pedig egyszerű: arra hivatott, hogy egy kis mosolyt csaljon az éppen operációra váró gyerekek arcára, akik ezzel az elektromos kisautóval tehetik meg a kórházban a műtőhöz vezető utat, amit különféle közlekedési táblák tarkítanak, így az élmény még valósághűbb. Így a kórház és a Rolls-Royce illetékesei szerint kicsit csökkenteni lehet a beteg gyerekekben a műtét előtti stresszt.

Az SRH fejlesztése különben gyerekek bevonásával történt, és két szerencsés gyermek a végén betekintést nyerhetett a patinás brit luxuscég goodwoodi központjába, ahol ugyanolyan ‘VIP-szertartás’ keretében mutatták be nekik a gyáriak a kisautót, akárcsak a valódi autóknál szokás. Az egyedi kisautó a Rolls-Royce népszerű kék-fehér kétszínű fényezését kapta, és természetesen a márka ikonikus alakja, Emily (Spirit of Ecstasy) sem maradhatott el az orráról, s persze a nagy hűtőrács is adott. Az angol nyelvű bemutató videót itt tudják megtekinteni:

A fejlesztés bő 400 órát vett igénybe, a meghajtás pedig elektromos: egy 24 voltos akku és egy kis villanymotor felel az autó mozgatásáról, aminek csúcssebessége 16 km/h, de akár 6 km/h-ban is leszabályozható. Kedves gesztus a St. Richard kórháznak szánt SRH a Rolls Royce részéről (a hivatalos átadásra különben épp ma került sor), és milyen jó is lenne, ha mondjuk a hazai Heim Pál Gyermekkórház kis betegei is kaphatnának egy ilyen csodát!
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark