2018. Augusztus 18., Szombat

Frissitve:03:20:32

Blog

Fókuszban az intelligens közlekedés – a Xerox megkönnyítené életünket

Nyomtatás

A mai nap folyamán egy egészen érdekes és egyben meglepő sajtóanyagra lettünk figyelmesek a szerkesztőségben – egy óriási, de az autózás világában talán annyira nem ismert cég kíván a jövőben különös figyelmet fordítani az intelligens közlekedésre. A kezdeményezés számunkra is új, így nem tudunk plusz információkkal szolgálni a sajtóanyaghoz képest, de érdekes kezdeményezés lévén Olvasóinkkal is megosztjuk a Xerox terveit. Bízunk benne, hogy a rendszerek a valóságban is jól fognak működni, ugyanis tényleg megkönnyíthetnék az autósok mindennapi életét, főként a nagyvárosokban.

Autós Mekka lesz a 24. James Bond film – újabb Spectre előzetes

Nyomtatás

A 007-sorozat rajongói már minden bizonnyal epekedve várják a széria legfrissebb részét, a Spectre névre keresztelt filmet, ami a nagysikerű sorozat 24. epizódja. Sajnos az év végéig várnunk kell, mire a film a vásznakra kerül, ugyanis országtól függően október végén vagy november elején kezdik meg a mozik a Spectre vetítését, a készítők azonban folyamatosan, újabb és újabb előzetesekkel csigáznak minket.

Módosítás dátuma: 2015. július 22. szerda, 19:17

Történelmet írt a teljesen elektromos Airbus E-fan repülő

Nyomtatás

A repüléstörténelemben meghatározó szerepe van a Franciaország és Anglia közötti La Manche csatornának, ugyanis Louis Blériot francia mérnök és konstruktőr a repülés egyik úttörőjeként első ízben 1909. július 25-én repülte át a 37 km-es csatornát (Calais és Dover között), mégpedig 36 perc alatt. Manapság, amikor mérföldek millióit hagyják maguk mögött a gépmadarak nap mint nap, egészen megmosolyogtató a 37 kilométeres táv, akkoriban fantasztikus teljesítmény volt.

Ilyet még nem láttunk - interaktív videón a Ford Mustang Silverstone-i köre

Nyomtatás

A Ford különösen büszke a vadonatúj Mustangra, amely nagy örömünkre végre globális modell lett, így Európában is megvásárolható, s hogy a gyáriak fenntartsák az érdeklődést a nem éppen racionális, mint sokkal inkább érzelmekre ható modellre, a marketingosztály folyamatosan kitalál valami érdekeset. Ezúttal egy másfél perces videót tett közzé a Ford, amihez hasonlót mi eddig még nem láttunk.

Eladósorba került a Miami Vice Ferrari Testarossája

Nyomtatás

Noha a régi Ferrarik már önmagukban is borzasztóan nagy értéket képviselnek, használatuk körülményei csak tovább fokozzák az adott példányért elkérhető összeget. Így a sztárok volt autói vagy legendás versenyeken teljesítő darabok többszörös áron kelhetnek el. Ezúttal a méltán híres Miami Vice című sorozat egyik ékköve kerül kalapács alá.

Módosítás dátuma: 2015. július 08. szerda, 18:52

A 7-es BMW illata – sok-sok munka a kifinomult illatvilágban

Nyomtatás

A mai világban nem elég, ha egy prémiumautó jól össze van rakva, jól megy, biztonságos és az objektív mérési szempontok szerint ügyesen teljesít – és különösen igaz ez azon modellekre, amelyek még a prémiumok között is a csúcsot képviselik, mint például a vadonatúj 7-es BMW. Számtalan fontos szempont van a fejlesztés során, egyebek mellett olyanok is, amire aligha gondolnánk. Ilyen például az autók illata, vagy nevezhetnénk úgy is, hogy szagtalansága.

Módosítás dátuma: 2015. július 06. hétfő, 11:24

Vicces adatok Goodwoodból – a Rolls-Royce Porsche-rekordert győzött

Nyomtatás

Az évente megrendezésre kerülő Goodwood-i sebességfesztivál rendszerint világszerte rengeteg autórajongót mozgat meg, Angliában pedig különös presztízzsel bír a hegyi felfutó, amit a brit márkák különösen komolyan is vesznek. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy az elsősorban nem éppen sportosságáról híres Rolls-Royce döbbenetesen jó időt futott a Wraith kétajtós luxuskupéval.

Két kerékkel döntött csúcsot a Nissan Juke a sebességőrültek ünnepén

Nyomtatás

Noha a sebességfesztivál Goodwoodban leginkább a négykerekűek ünnepe, ezúttal a két keréken való haladás is előtérbe került a jeles eseményen. A látványos produkciót azonban nem motorkerékpár, hanem egy Nissan Juke hajtotta végre, amely a mutatvánnyal egyben rekorddöntésnek is örvendhetett.

Módosítás dátuma: 2015. július 01. szerda, 15:33

Úri huncutságok – a Ferrari Racing Days hungaroringi állomásán jártunk

Nyomtatás

Sokkal többet kaptam a Ferrari Racing Days-en, mint amire számítottam. Aki a hétvégén kilátogatott a Hungaroringre, az nem csak egy élménnyel lett gazdagabb, de biztos, hogy bölcsebben is tért haza. Címszavak szintjén minden pont úgy sikerült az olaszok legendás márkájának, ahogy eltervezték, hiszen lenyűgöztek, megleptek és képesek voltak hatni rám.

Módosítás dátuma: 2015. június 30. kedd, 18:08

Kötelező darab – akcióban James Bond új autói (videóval)

Nyomtatás

A filmrajongók, és különösképp a 007-sorozat rajongói már bizonyára epekedve várják a méltán népszerű széria legújabb epizódját, amely SPECTRE névre hallgat és premierje idén lesz. James Bond szerepét ezúttal is – immár negyedízben – Daniel Craig tölti be.

Célkeresztben Ethan Hunt és a BMW M3 - új előzetesen a Mission Impossible 5

Nyomtatás

Bizonyára emlékeznek rá, hogy a Mission Impossible előző, negyedik részének főszereplője Tom Cruise mellett a BMW i8-at előrevetítő tanulmány, a Vision EfficientDynamics volt. A mozirajongók, illetve a Mission Impossible kedvelői bizonyára tudják, hogy már elkészült az ötödik rész, Tom Cruise pedig újra a BMW mellett tette le voksát.

10. oldal / 58