Blog

Elkészült a Mission Impossible 5 előzetese – főszerepben ismét a BMW

Nyomtatás

Bizonyára emlékeznek rá, hogy a Mission Impossible előző, negyedik részének főszereplője Tom Cruise mellett a BMW i8-at előrevetítő tanulmány, a Vision EfficientDynamics volt. A mozirajongók, illetve a Mission Impossible kedvelői bizonyára tudják, hogy készülőben van az ötödik rész, mi pedig jelentjük, hogy Tom Cruise újra a BMW mellett tette le voksát.

Módosítás dátuma: 2015. március 23. hétfő, 19:56

Hol marad a vezetési élmény forradalma?

Nyomtatás

Az autóipar töretlenül fejlődik, a szerteágazó folyamatban pedig úgy tűnik, hogy a vezetési igazi, szűretlen élménye iránt rajongók bizony háttérbe szorulnak. A hatékonyságért és a biztonságért folytatott hajszában semmi nem megengedett, ami kissé játékos vagy éppen szórakoztató. Mi lesz veled, ó, nagybetűs vezetés?

Módosítás dátuma: 2015. március 23. hétfő, 18:17

A motor halála – így jár, aki nem figyel az olajcserére!

Nyomtatás

Az emberi hanyagság néha hihetetlen mértéket ölt; a cikkünkben látható néhány fotó nem csalás, nem ámítás, hanem egy valóságos történet eredménye. Hogy miről is van szó? Főhősünk - még mielőtt bárki is helytelenül ítélkezne – egy hanyag férfiember, valamint egy szegény Audi TT szerencsétlenül járt motorja.

(Sí)Paradicsom – Ausztria legszebb tájain, egy Mercedes ML szárnyán

Nyomtatás

Szinte a fél életünk utazásból áll: az autós újságírók a különféle autó bemutatók révén rengeteget utaznak szerte Európában, sőt, mondhatjuk, hogy szerte a világon, arról nem is beszélve, hogy mindemellett munkánk miatt rengeteget autózunk – bizony nem ritka szerkesztőségünk tagjainál az évi 50 ezer km-es futás, amit persze rengeteg különböző autó volánja mögött abszolválunk.

Módosítás dátuma: 2015. március 17. kedd, 14:29

Saját zenét írt az Infiniti autóhangokból (videó)

Nyomtatás

A genfi újdonságáról már fellebbentette a fátylat az Infiniti, de mégsem ül ölbe tett kézzel. A gyártó közel-keleti illetékesei például saját zeneszámot szereztek, amely kizárólag autók hangjaiból áll össze.

Miniatűr valóság – fantasztikusan reális autós életképek, piciben

Nyomtatás

Bizonyára sokaknak lehet ismerős Michael Paul Smith neve, akinek fotói gombamód terjednek az interneten; a művészlelkű úriember egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Nem hisszük, hogy történhetnek rossz dolgok az utakon

Nyomtatás

Érdekes tanulmánnyal jelentkezett az AAA Közlekedésbiztonsági szervezet: a felmérések szerint a vezetők legnagyobb többsége tisztába van hibáival, illetve kockázatos cselekvéseivel a volán mögött, ám annak ellenére sem próbál ezeken változtatni, hogy a negyedének van olyan családtagja, aki korábban már súlyosan megsérült autóbalesetben.

Védelmi csúcs – ennél a G-osztálynál kevesebb gyanús autó van

Nyomtatás

A Mercedes-Benz G-osztály az évek múlásával átvándorolt a megbízható terepes kategóriából a luxus divatcikkek közé. Hogyan lesz igazán egyedi az alapból is közel 50 millió forintos G 63 AMG? Úgy, hogy megnyújtják, páncélozzák, és fegyvertartót tesznek hozzá.

Farsangi felvonulás – a legelborultabb járművek

Nyomtatás

Mennyi minden van, amit a körülöttünk lévő világból szeretni lehet! Rajongásunk egyik tárgya az autó, de megannyi minden csavarhatja el a fejünket. Ha két rajongást összegyúrunk, akkor jön csak igazán létre valami 'hibrid', amely a legtöbb esetben meglehetősen szórakoztató.

Módosítás dátuma: 2015. január 22. csütörtök, 09:43

Azok a szürke hétköznapok: homokrajzoló kétkerekű teknősrobot

Nyomtatás

Az évtized vége az önvezető autók tekintetében nagy előrelépéseket tartogat, ezzel párhuzamosan pedig a robotok fejlődése mindennapossá teszi az automatizálást. A két műfaj kellemesen agybeteg kereszteződése a Beachbot, amely autonóm homokjárónak is felfogható.

Csúcstechnikára fel! De tényleg kell? – az autóelektronika fejlődésének kérdései

Nyomtatás

A minap tettem egy rövid autós túrát fővárosunkban. Bár alig 10 kilométert közlekedtem, s csak fél szemmel sandítottam körbe, közvetlen környezetemben rögtön 5 olyan autóst láttam, aki füléhez szorított mobiltelefonnal próbált esetlenül közlekedni. Ebből hárman olyan autóban ültek, amiben széria a kihangosító. Ez a felvezetés azonban ezúttal mégsem az emberi butaságra igyekszik rámutatni.

Módosítás dátuma: 2015. január 09. péntek, 17:57

10. oldal / 56