Blog

Férfiak vágya, hölgyek rémálma a stuttgarti V8 Hotel

Nyomtatás

Nem is olyan régen egy barátommal arról beszélgettünk, hogy a nem is olyan távoli jövőben miként fogjuk végleg igába hajtani a fejünket. Cimborám elmondása szerint ő 4,5 millió forintot szán majd az esküvőjére, ám

Módosítás dátuma: 2010. augusztus 18. szerda, 09:52

Az ördög maga - Érkezik a Factory Five GTM KIT Car 2. generációja

Nyomtatás

Mint arról "Menny és pokol" című írásunkban beszámoltunk, a Factory Five Racing egy, a házilag megépíthető autók gyártásával foglalkozó amerikai manufaktúra. Megjelent cikkünk kapcsán az egyik Olvasónk hívta fel figyelmünket arra, hogy az aktuális csúcsmodellhez egy új manuális váltó válik elérhetővé. A változások sora nagy örömünkre itt azonban még nem ér véget,

Módosítás dátuma: 2010. augusztus 16. hétfő, 07:02

Játékot hirdet a Peugeot - nyerjen RCZ-s wellness-hétvégét

Nyomtatás

A Peugeot márkát egy francia testvérpár kereken 200 évvel ezelőtt alapította meg, a tiszteletreméltó jubileum alkalmából pedig a Peugeot Hungária kedvező ajánlatokkal és különböző játékokkal várja az érdeklődőket.

Módosítás dátuma: 2010. augusztus 11. szerda, 11:32

Billiárdasztal született egy 1965-ös VW Transporterből

Nyomtatás

Mindig is voltak, vannak és lesznek flúgos emberek. Legutóbbi jó példa erre az az 1965-ben gyártott, legendás T1-es Volkswagen Transporter, amely jelenleg billiárdasztalként éli második életét. Sok mindent nem is kell talán elmondani az érdekességről, véleményem szerint a képek magukért beszélnek.

A sebesség függőség - Kiálts rá az ördögre!

Nyomtatás

Vajon mi az, ami manapság kilendíthet minket a mindennapok egyhangúságából? Miért van az, hogy a gyors autók egyre nagyobb szerepet töltenek be az emberek életében? Miért kockáztatjuk időnként az életünket tisztán a sebesség iránti hajsza miatt? Biológiai értelemben a válasz egyszerű

Módosítás dátuma: 2010. július 22. csütörtök, 09:30

Már Ferrari F458-cal is égő járni

Nyomtatás

Legújabb „égő” kalandunk helyszíne Párizs, a főszereplő pedig ezúttal a múlt heti produkció Audi R8-a helyett egy Ferrari F458 Italia.

A korábbi modellek (köztük az F430 és az 599) szokását követendő, az újdonság a nagyvárosi közlekedés során adta be a derekát. A tulajdonos a visszapillantó tükörbe nézve füstre lett figyelmes, és mire megállt a bal hátsó kerék alól már lángok csaptak fel. Szerencsére azonban egy tűzoltó-készülék is előkerült, így sikerült csökkenteni a kárt - ami azért így sem csekély lehet.

A tanulság, hogy a különleges sportautók tulajdonosainak nem árt tűzoltó készüléket tartani az autóban. A Porschénél bezzeg van ilyen a gyári extralistán – lehet, hogy éppen ez tartja távol a kigyulladás gonosz szellemeit, mindenesetre nem nagyon hallani, hogy valakinek is égő élményt okozott volna saját hibájából egy 911.

Módosítás dátuma: 2010. július 19. hétfő, 06:34

Remekül szerepelt minden idők egyik legidegtépőbb Kékszalagján az Autó Pult csapata

Nyomtatás

Szinte a teljes kifulladásig mentünk, de nem adtuk fel; az idei Kékszalag minden idők egyik legidegtépőbb versenye volt, ám mi így is végigküzdöttük: az Autó Pult csapata az abszolút 67. helyen ért célba vitorlásán, mintegy 30 óra versenyzés után.

Módosítás dátuma: 2010. július 06. kedd, 10:20

Botrányos hozzáállás: itthon a 10 éves gumit is újként adhatják el!

Nyomtatás

Számunkra is csak véletlenül, egy balul elsült gumiválasztás folytán derült ki: gyakorlatilag semmilyen szabályozás nem létezik a többéves gumik újként történő eladására, vagyis jogilag a „lejárt” abroncsokat is teljes értékű újként lehet eladni.

Módosítás dátuma: 2010. június 28. hétfő, 17:31

Versenylázban: az Autó Pult indul a Kékszalagon!

Nyomtatás

Hogy a hosszú távú versenyzés nem csak az autóipar sajátja, azt jól bizonyítja a Balatonon megrendezett, legendás Kékszalag vitorlásverseny is, amely idén 42. alkalommal kerül megrendezésre. A magyar vitorlázássport Nürburgringi 24 órás viadalának tekinthető tókerülő eseménye már szinte a teljes országot megmozgatja – így minket is.

Újra világhódító útjára indul a híres Top Gear sorozat

Nyomtatás

Azoknak, akik kicsit is meg vannak fertőzve a benzingőz által, vélhetően nem kell bemutatni a brit BBC tévécsatorna legendás autós műsorát, a Top Geart, illetve annak sztárjait. Aki pedig nem hallott a sorozatról, érdemes - mondjuk interneten - végignéznie néhány adást, és bizonyára soha nem fogja elfelejteni az őrült "srácokat", az autósvilág legnagyobb kritikusait.

A Ferrarinál szaglásztunk - maranellói gyárlátogatás

Nyomtatás

Van egy szó mely mára már a világ minden táján sokaknak egyet jelent a minőséggel, precizítással, exkluzivitással, mi több, leginkább egy elérhetetlen álommal: Ferrari. Az ilyen felirattal ellátott autók birtoklása szimbóluma annak, hogy valaki az élet valamely területén a legsikeresebbek, leghatalmasabbak egyike.

Módosítás dátuma: 2010. augusztus 12. csütörtök, 14:22

55. oldal / 57