2018. Augusztus 18., Szombat

Frissitve:03:20:32

Blog

Jégvarázs – a Lexus NX egyedi módon készült fel a fagyos kalandokra

Nyomtatás

A tél beköszöntét az autógyártók sem hagyhatják szó nélkül, azonban szerencsére már messze magunk mögött hagyhattuk a kliséként aposztrofálható téli felkészülős felhívásokat. A téli kerekek jelentőségét azonban magunk sem vonhatjuk kétségbe, azonban az is tény, hogy a Lexus teljesen egyedi módon értelmezte a hideg szezonban alkalmazandó abroncsok fogalmát.

Módosítás dátuma: 2015. december 22. kedd, 13:37

Ho-Ho-Hokhana: driftelve érkezett meg a Ford Mikulása

Nyomtatás

Itt a tél, s noha kis hazánkban még nem hullott hó másutt már porcukor borítja a lankákat, alkalmat adva a téli sportok kedvelőinek, hogy végre ők is kiszabadulhassanak. Persze ilyenkor az autósok nagy része mérsékelt használatot preferál, ám vannak olyanok, akik ilyenkor szeretik igazán keményen nyomni a gázpedált – közéjük tartozik a kék oválosok Mikulása is.

Módosítás dátuma: 2015. december 21. hétfő, 12:05

Ötösfogat - videón a Ferrari öt legendás csúcsmodellje

Nyomtatás

A Ferrari palettájának minden egyes darabkája remekmű, azonban természetesen a csillagok között is akadnak olyanok, amelyek még fényesebben tündökölnek. A maranellóiak garázsában ezek a fényesebb csillagok volnának a különleges csúcsmodellek, a márka vérbeli szuperautói, a történelem ékes szereplői.

Módosítás dátuma: 2015. december 21. hétfő, 12:21

„Oh Lord, won’t you buy me…” – elárverezték Janis Joplin… Porschéjét!

Nyomtatás

Bizonyára mindenki ismeri Janis Joplin világhírű 1970-es slágerét, a 'Mercedes Benz' című nótát, aminek első sora magyarra fordítva valahogy így hangzik: „Ó Uram, nem vennél nekem egy Mercedest? A barátaim mind Porschével járnak, amit jóvá kellene tenni”.A dalszövegben elhangzottak ellenére a valóságban Janis Joplin is barátainak köreibe tartozott, legalábbis abból kiindulva, hogy egy Porschét birtokolt.

Módosítás dátuma: 2015. december 14. hétfő, 14:10

Új rekordot futott a Renault Clio RS 220 Trophy a Nordschleifén

Nyomtatás

Az elmúlt években sorra számolhattunk be Olvasóinknak a különféle Nordschleife rekordokról, a híres Zöld Pokolban produkált köridők ugyanis egyre nagyobb jelentőséggel bírnak egy-egy sportautó illetve sportos modell megítélésekor. A kompakt kategóriában óriási harc folyik az elsőségért (jelenleg az új Honda Civic Type-R tartja a csúcsot egészen hihetetlen 7:50-es idővel), a sportos kisautóknál azonban eddig relatíve csend honolt az időkkel kapcsolatban.

Módosítás dátuma: 2015. december 14. hétfő, 13:12

Maximum 35 évük van a belső égésű motoroknak Németországban

Nyomtatás

Bár a naptárban a 2050-es év még nagyon-nagyon messze van, ennek ellenére mindenképp megírásra érdemes, valamint elgondolkodtató az a hír, melynek értelmében Németország, az automobilizmus őshazája kitiltaná  addigra a konvencionális belső égésű motorokat.

Driftben is zseniális a vadonatúj BMW M2 – alig várjuk

Nyomtatás

A BMW M2 érkezését a márka rajongói nagyon-nagyon várták, ami nem csoda, hiszen nem kellett nagy jóstehetségnek lenni ahhoz, hogy már látatlanban kitaláljuk, a kínálat egyik legizgalmasabb és legérdekesebb M-es modellje (lesz) a jószág, már csupán abból kiindulva, hogy könnyebb az M3/M4 párosnál, a lényegi menetdinamikáért felelős komponenseket pedig egyenesen a nagytestvérektől örökli.

A német környezetvédelmi lobbi ismét próbálkozik – most a Renault az áldozati bárány

Nyomtatás

A Volkswagen aktuális emissziós botránya alapjaiban meghatározza az autóipart az elmúlt hónapokban. Sorra kerülnek felszínre különféle teszteredmények, folyamatosan cáfolva illetve szidva a gyártók által közölt károsanyag-kibocsátási értékeket és megkérdőjelezve a dízelmodellek aktuális emissziós normáknak való megfelelését.

A súlycsökkentés az autóipar jövője

Nyomtatás

Napi rendszerességgel autóipari sajtóanyagok tucatjai öntik el szerkesztőségünk elektronikus levelesládáit, amelyek jelentős hányada nem feltétlenül szolgál megírásra, tegnap azonban egy egészen érdekes és izgalmas anyagra lettünk figyelmesek, amit az autóipari fejlesztésekben komoly szerepet vállaló Continental cég magyar képviselőitől kaptunk. Az anyag a jövő autóinak súlycsökkentéséről szól, és akit a téma érdekel, olvassa bátran végig a következőkben változatlanul leközölt írást. Persze a közlemény elsősorban a márka fejlesztéseire van kihegyezve, azonban ennél többről van szó, ugyanis valójában általános jövőbeli trendekről beszélhetünk. Íme:

Módosítás dátuma: 2015. november 19. csütörtök, 16:45

Nem csupán dögös: az új Ford Mustang a legjobb kaszkadőrautó

Nyomtatás

Ben Collins neve sokaknak lehet ismerős: mint utólag kiderült, a brit úriember testesítette meg Stig alakját a Top Gear tévés autósmagazin műsoraiban. Emlékeztetésképp, Stig volt az a fehér ruhás, mindig sisakban mutatkozó pilóta, aki a Top Gear vesenypályáján felállította az autókkal az etalon köridőket, amelyek az összehasonlíthatóságot szolgálták.

14 darab 1050 lóerős Ferrari FXX K tombolt Mugellóban – videóval

Nyomtatás

A napokban már írtunk a Ferrari idei, a mugellói versenypályán megrendezett Finali Mondiali év végi ceremóniájáról, amelyet múlt hétvégén rendeztek meg az olaszok. Előző cikkünk középpontjában az utcai Ferrarik új királya, a 780 lóerős F12tdf állt, azonban időközben napvilágot látott még egy friss videó, amit szintén kötelezőnek éreztünk megosztani Olvasóinkkal.

Módosítás dátuma: 2015. november 11. szerda, 16:16

8. oldal / 58