2017. Április 26., Szerda

Frissitve:06:44:53

Blog

Indiában profi módon, újságpapírral álcázták a Duster újdonságát

Nyomtatás

A napokban egy igazán mókás fotó látott napvilágot az indiai Dacia Duster (ami kint Renault Duster néven van piacon) újdonságával, a kínálatba rövidesen bekerülő automataváltóval kapcsolatban.

Videón huligánkodik James Bond új Aston Martinja

Nyomtatás

Nem csak a 007-es filmsorozat készítői és rajongói, de a brit Aston Martin sportautógyártó is gőzerővel készül a legfrissebb Bond-film premierjére, ami bő másfél hónap múlva lesz esedékes. Persze ez nem véletlen, hiszen James Bond immár ősidők óta szavaz bizalmat a legkülönfélébb Aston Martin modellek iránt.

Világesemény hazánkban – a smart times 15-ön mi is részt veszünk

Nyomtatás

Ha indokolatlanul sok smartot látnak mostanában hazánkban, volánjuk mögött mosolygó vagy éppen izgatott emberekkel, ne lepődjenek meg. Magyarországon rendezik ugyanis a smart világtalálkozót, amelyen a márka 1200 modellje teszi tiszteletét, közöttük egy fehér második generációs példány, vezetőülésében hölgyszerkesztőnkkel.

Módosítás dátuma: 2015. augusztus 27. csütörtök, 21:57

Tömegvonzás – mi történik, ha telepakoljuk autónkat?

Nyomtatás

Bő két tonnányi autó, 600 kilónyi ember és 180 kilogramm csomag. Erdélyi csapatépítésre indultunk egy új Opel Vivaróval. Remekül sikerült. De vajon mi történt a 2.000 km-en keresztül teljes terheléssel közlekedő kisbusszal? Elvérzett a Gyilkos-tavi szerpentinen? Megszakadt alatta az 1,6 (!) literes dízelmotor? És egyáltalán, hogyan hat a nagymértékű terhelés az autónkra? Mindennek utánajártunk.

Módosítás dátuma: 2015. augusztus 27. csütörtök, 18:05

Pagani Zonda 1983-ból?! - ilyen lett volna

Nyomtatás

Az autózás világa, és ezzel hőn szeretett négykerekűink formái rohamosan fejlődnek, és az ezredforduló óta ez a fejlődés egyre csak gyorsul. Éppen ezért talán egyre ritkábban tekintünk vissza a múltba, és időnk nagy részét a jövő kifürkészésével töltjük – az egyensúlyt azért igyekezzük megőrizni veterán rovatunkkal.  Egy török formatervező, Oguz Spiahioglu azonban egy pillanatra megállt, és visszatekintett a múltba, melynek eredménye bizony egy igazán érdekes projekt lett.

Módosítás dátuma: 2015. augusztus 13. csütörtök, 20:26

Nem az autó teszi – Renault Mégane üldözi a Ferrari 458-at a Nordschleifén (videó)

Nyomtatás

Amikor szerkesztőségünknél vendégeskedik egy-egy sportosabb, vagy netalántán valódi sportautó, barátaink, ismerőseink, rokonaink rendszerint kifaggatnak minket, hogy mit tud, hány másodperc alatt gyorsul százra, mennyit fogyaszt, esetleg milyen köridőre képes mondjuk a Nürburgring híres, 20 kilométeres Nordschleife-i aszfaltcsíkján.

Fókuszban az intelligens közlekedés – a Xerox megkönnyítené életünket

Nyomtatás

A mai nap folyamán egy egészen érdekes és egyben meglepő sajtóanyagra lettünk figyelmesek a szerkesztőségben – egy óriási, de az autózás világában talán annyira nem ismert cég kíván a jövőben különös figyelmet fordítani az intelligens közlekedésre. A kezdeményezés számunkra is új, így nem tudunk plusz információkkal szolgálni a sajtóanyaghoz képest, de érdekes kezdeményezés lévén Olvasóinkkal is megosztjuk a Xerox terveit. Bízunk benne, hogy a rendszerek a valóságban is jól fognak működni, ugyanis tényleg megkönnyíthetnék az autósok mindennapi életét, főként a nagyvárosokban.

Autós Mekka lesz a 24. James Bond film – újabb Spectre előzetes

Nyomtatás

A 007-sorozat rajongói már minden bizonnyal epekedve várják a széria legfrissebb részét, a Spectre névre keresztelt filmet, ami a nagysikerű sorozat 24. epizódja. Sajnos az év végéig várnunk kell, mire a film a vásznakra kerül, ugyanis országtól függően október végén vagy november elején kezdik meg a mozik a Spectre vetítését, a készítők azonban folyamatosan, újabb és újabb előzetesekkel csigáznak minket.

Módosítás dátuma: 2015. július 22. szerda, 19:17

Történelmet írt a teljesen elektromos Airbus E-fan repülő

Nyomtatás

A repüléstörténelemben meghatározó szerepe van a Franciaország és Anglia közötti La Manche csatornának, ugyanis Louis Blériot francia mérnök és konstruktőr a repülés egyik úttörőjeként első ízben 1909. július 25-én repülte át a 37 km-es csatornát (Calais és Dover között), mégpedig 36 perc alatt. Manapság, amikor mérföldek millióit hagyják maguk mögött a gépmadarak nap mint nap, egészen megmosolyogtató a 37 kilométeres táv, akkoriban fantasztikus teljesítmény volt.

Ilyet még nem láttunk - interaktív videón a Ford Mustang Silverstone-i köre

Nyomtatás

A Ford különösen büszke a vadonatúj Mustangra, amely nagy örömünkre végre globális modell lett, így Európában is megvásárolható, s hogy a gyáriak fenntartsák az érdeklődést a nem éppen racionális, mint sokkal inkább érzelmekre ható modellre, a marketingosztály folyamatosan kitalál valami érdekeset. Ezúttal egy másfél perces videót tett közzé a Ford, amihez hasonlót mi eddig még nem láttunk.

Eladósorba került a Miami Vice Ferrari Testarossája

Nyomtatás

Noha a régi Ferrarik már önmagukban is borzasztóan nagy értéket képviselnek, használatuk körülményei csak tovább fokozzák az adott példányért elkérhető összeget. Így a sztárok volt autói vagy legendás versenyeken teljesítő darabok többszörös áron kelhetnek el. Ezúttal a méltán híres Miami Vice című sorozat egyik ékköve kerül kalapács alá.

Módosítás dátuma: 2015. július 08. szerda, 18:52

8. oldal / 56