2018. Augusztus 18., Szombat

Frissitve:03:20:32

Blog

Tomboltak a Ferrarik Mugellóban – videón az új sztár, az F12tdf

Nyomtatás

Mint minden évben, a Ferrari idén is megrendezte mugellói versenypályáján ’Finali Mondiali’ nevű év végi parádéját, amelyre a gyártó rendszerint számos kiemelt ügyfelet invitál különféle újdonságok bemutatására, esetleg kipróbálására – ilyenkor nem hiányoznak persze a márka leghíresebb versenyzői sem.

Hagyományok útján – élménybeszámoló a 6. Porsche Tíz Torony Túráról

Nyomtatás

A hagyományokat ápolni kell. Ezt a filozófiát az autómárkák közül a Porsche különösképp tiszteletben tartja, a márka rajongóival egyetemben. Nem véletlen hát, hogy világszerte megannyi Porsche klub és Porsche baráti társaság létezik, amelyek tagjai nagyon büszkék autójukra illetve a Porsche érdekes történelmére.

Módosítás dátuma: 2015. október 27. kedd, 19:04

Vissza a jövőbe - a Toyota és a Mercedes is készül a nagy napra

Nyomtatás

A legtöbben valószínűleg pontosan tudják, miről van szó, amikor azt írjuk: "Vissza a jövőbe". A mára legendássá vált filmtrilógia második részében Marty McFly és a „Doki” (Doc) a jövőbe utazik, ráadásul éppen 2015. október 21-én érkeznek meg – ami történetesen jövő hét szerdára esik. Nem kellett sok az autógyártóknak, hogy kihasználják a dátum körül kialakult őrületet: a Toyota és a Mercedes is rövidfilmekkel készül a jeles alkalomból.

Módosítás dátuma: 2015. október 16. péntek, 13:37

Érdekes gyári filmen a Ford Focus RS születése (videókkal)

Nyomtatás

A vadonatúj, immár harmadik generációs Focus RS kapcsán is több mint korrekt munkát végeztek a Ford Performance részlegének szakemberei: a kompakt típus sportváltozata minden várakozást felülmúlt, és bár sokan szomorkodnak a finom öthengeres turbómotor elvesztése végett, nem kérdés, hogy összességében az új RS remek technikai megoldásai bőven kompenzálnak a hiányért, gondoljunk csak akár a 350 lóerős teljesítményre, akár a drift-móddal is ellátott összkerékhajtásra.

A legszebb autóhang a világon? – videón üvölt egy Porsche Carrera GT

Nyomtatás

A 2004 és 2007 között, mindössze 1270 példányban legyártott Porsche Carrera GT nem kérdés, hogy a 21. század egyik legérdekesebb és egyben legkülönlegesebb sportautója. A korát megelőző szuperautó nem csupán fantasztikus menetteljesítményéről és versenytechnikájáról híres, de nehéz uralhatóságáról is, ugyanis versenyautós rokonság nem csupán éles viselkedést, de villámgyors reakciókat is jelent, amibe sokaknak beletörött a bicskájuk, így az 1270 legyártott autóból sajnos sok példány szomorúan végezte. Például a híres filmszínész, Paul Walker is ebben az autóban (az utasülésben) vesztette életét.

Indiában profi módon, újságpapírral álcázták a Duster újdonságát

Nyomtatás

A napokban egy igazán mókás fotó látott napvilágot az indiai Dacia Duster (ami kint Renault Duster néven van piacon) újdonságával, a kínálatba rövidesen bekerülő automataváltóval kapcsolatban.

Videón huligánkodik James Bond új Aston Martinja

Nyomtatás

Nem csak a 007-es filmsorozat készítői és rajongói, de a brit Aston Martin sportautógyártó is gőzerővel készül a legfrissebb Bond-film premierjére, ami bő másfél hónap múlva lesz esedékes. Persze ez nem véletlen, hiszen James Bond immár ősidők óta szavaz bizalmat a legkülönfélébb Aston Martin modellek iránt.

Világesemény hazánkban – a smart times 15-ön mi is részt veszünk

Nyomtatás

Ha indokolatlanul sok smartot látnak mostanában hazánkban, volánjuk mögött mosolygó vagy éppen izgatott emberekkel, ne lepődjenek meg. Magyarországon rendezik ugyanis a smart világtalálkozót, amelyen a márka 1200 modellje teszi tiszteletét, közöttük egy fehér második generációs példány, vezetőülésében hölgyszerkesztőnkkel.

Módosítás dátuma: 2015. augusztus 27. csütörtök, 21:57

Tömegvonzás – mi történik, ha telepakoljuk autónkat?

Nyomtatás

Bő két tonnányi autó, 600 kilónyi ember és 180 kilogramm csomag. Erdélyi csapatépítésre indultunk egy új Opel Vivaróval. Remekül sikerült. De vajon mi történt a 2.000 km-en keresztül teljes terheléssel közlekedő kisbusszal? Elvérzett a Gyilkos-tavi szerpentinen? Megszakadt alatta az 1,6 (!) literes dízelmotor? És egyáltalán, hogyan hat a nagymértékű terhelés az autónkra? Mindennek utánajártunk.

Módosítás dátuma: 2015. augusztus 27. csütörtök, 18:05

Pagani Zonda 1983-ból?! - ilyen lett volna

Nyomtatás

Az autózás világa, és ezzel hőn szeretett négykerekűink formái rohamosan fejlődnek, és az ezredforduló óta ez a fejlődés egyre csak gyorsul. Éppen ezért talán egyre ritkábban tekintünk vissza a múltba, és időnk nagy részét a jövő kifürkészésével töltjük – az egyensúlyt azért igyekezzük megőrizni veterán rovatunkkal.  Egy török formatervező, Oguz Spiahioglu azonban egy pillanatra megállt, és visszatekintett a múltba, melynek eredménye bizony egy igazán érdekes projekt lett.

Módosítás dátuma: 2015. augusztus 13. csütörtök, 20:26

Nem az autó teszi – Renault Mégane üldözi a Ferrari 458-at a Nordschleifén (videó)

Nyomtatás

Amikor szerkesztőségünknél vendégeskedik egy-egy sportosabb, vagy netalántán valódi sportautó, barátaink, ismerőseink, rokonaink rendszerint kifaggatnak minket, hogy mit tud, hány másodperc alatt gyorsul százra, mennyit fogyaszt, esetleg milyen köridőre képes mondjuk a Nürburgring híres, 20 kilométeres Nordschleife-i aszfaltcsíkján.

9. oldal / 58