Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Az autórajongók körében számos legendás és kívánatos festés, matricázás létezik, amely örök klasszikusként sosem kopik ki a legendák csarnokából. Természetesen a versenysportban használt összeállítások vannak a fókuszban, s e tekintetben a Porsche széphagyományokat tudhat magáénak - ezúttal a Macan kapott meg néhány igazán szép emléket őrző festést.

A Martini Racing nem maradhatott ki - galériaEzzel a zuffenhauseniek egyszerre tisztelegnek saját dicső múltjuk előtt és prezentálják a vásárlóknak azt, hogy az utcai modellek számos részletében visszaköszön a versenypályákon alkalmazott megoldások némelyike.S ez nem csupán a hosszú és izgalmas múlttal rendelkező 911-re igaz, hanem akár a mostanában divatos crossover kategóriában induló Macanra is. A versenysportból átültetett megoldások közül viszont maga a festés a legritkább, azonban a németek ezúttal ezt a csorbát is kiköszörülik.

A Porsche ezúttal ugyanis öt különféle legendás fényezést mutatott be a Macanon, méghozzá stílusosan Szingapúr utcáin. Mind az öt példány egy-egy ikon előtt tiszteleg, melyek a maguk korában a legnagyobbaknak számítottak. Négy fényezés a 917-es versenyautóról, míg egy a 956-osról származik - kivétel nélkül Le Mans gladiátorai voltak mind, noha a győzelem nem mindegyiküknek jött össze.

A versenysport legizgalmasabb festései - galériaAkárhogy is vesszük, kifejezetten nehéz választani az öt különféle fényezés közül, hiszen mind kötődik a márka legendás múltjához és mind roppant kívánatos, még akkor is, ha a Porschés kapcsolatot nem számítjuk. Tény ugyanis, hogy ezek a fényezések nem csupán a zuffenhauseni versenyautókon éltek, hanem számos más, nem kevésbé izgalmas gépen, legyen szó a raliautókról vagy épp a Forma-1 ikonjairól.

Az öt darabból álló összeállítás elkészítőjének nehéz dolga volt, hogy az öt legjellemzőbb fényezést állítsa össze, ugyanakkor voltak olyanok, amelyek nem is hiányozhattak közülük. Ilyen például a Martini Racing és a Gulf, amely jóformán minden autórajongó listáján szerepel. De nem kevésbé jelentős és különleges a Rothmans, amely a későbbiekben a Williams autóin bukkant fel. A szakemberek mindezek mellé a Porsche legelső Le Mans-i győzelmének (1970.) emléket állító Salzburg fantázianevű színösszeállítást, illetve a hosszútávú versenyen ugyancsak induló, ámde kísérleti modellként számontartott Rózsaszín Malac fényezéssel rendelkező 917/20 küllemét választották.A Porsche ázsiai divíziója egyébként idén nyáron már elkövetett hasonlót, akkor azonban a régi idők szelleme helyett a 919 Hybrid, azaz a Le Mans versenyautó aktuális összeállítását varázsolták a Macan lemezeire. Ez utóbbit galériánkban a legutolsó képen tekinthetik meg a kedves Olvasók.

Kommentek