Így teljes az autórajongó karácsonya: LEGO Caterham a fa alatt

Nyomtatás

Valamivel több, mint három hónapja a Legók iránt érzett és a szerkesztőségben egyébként közismert szeretetem miatt az aznapi híradagból nekem jutott a feladat: a kockáiról elhíresült gyártó a rajongói igények alapján úgy döntött, hogy sorozatgyártásba küldi a Caterham 620R-t. Noha maga az autó már önmagában véve is legenda, az ikonikus építőelemekből összeállított miniatűr verziója legalább olyan különleges. Ekkor még nem sejtettem, hogy később a fa alatt a jellegzetes, sárga-fekete színkombinációjú doboz vár majd.

A karácsony örömeit tehát ezúttal legózással tetéztem, az IDEAS sorozat egyik legújabb tagjaként a dán gyártó Caterham 620R típusú modellje ugyanis szinte egyértelmű választás volt szeretteim részéről. Bebizonyosodott, hogy ez a darab tökéletes ajándék annak, aki az autózás világa és a LEGO iránt is tanúsít valamicske rajongást. A doboz összesen 771 építőelemet rejt, ami ugyan a kockázás szerelmeseinek alapvetően kis szám, mégis képes több órára lekötni a büszke tulajt.

A nagyjából 30.000 Ft-ért kapható csomagban több mint 160 oldalas összeálltási utasítás található, amelynek instrukcióit végrehajtva még a gyakorlott kockázó is legalább 3 órát elszöszmötöl, főleg ha nem kutyafuttában, hanem forralt bor és mézeskalács társaságában, nyugodt tempóban zajlik az összeszerelés.

Érdemes kiemelni, hogy nem a TECHNIC sorozat tagja a Caterham, így pneumatikus alkatrészekről vagy a komolyabb funkciók megvalósításáról ezúttal le kell mondanunk, a 620R mindinkább egy összeépített modellautó LEGO verziója szeretne lenni. Az IDEAS sorozat egyébként arról szól, hogy a lelkes LEGO rajongók beküldött ötleteiből a kellő támogatottsággal rendelkezőeket megvalósítja és kiadja a dán gyártó, így a brit sportautó olyan készletek mellé érkezett a kínálatba, mint például a Big Bang Theory (itthon: Agymenők) ikonikus lakása, a Vissza a jövőből DeLoreanje, a Couriosity Mars kutatórobotja és a Szellemirtók fehér kombija.

Mindezek ismeretében LEGO mércével egy meglehetősen részletgazdag végeredményt kapunk az összeszerelés végén - a Caterham 620R motorháztetejét feltárva a különféle csövek, leömlők, de még a négyhengeres erőforrás tetején a jellegzetes felirat sem maradhatott el. Kívülről pedig minden passzol, a jellegzetesen szűkülő karosszéria pont úgy domborul, ahogy az 1:1 méretű valós példánynál is.

Természetesen a kormány, a pedálok, a váltókar, de még a kézifékkar sem maradt ki, a nyitható géptető mellett pedig a csomagtér is feltárható, mi több, használható is. A gyártó ugyanis 4 bakot mellékel az autóhoz, így a felhasználó kedve szerint állíthatja azokra vagy saját kerekeire az autót (utóbbi esetben a bakok számára a csomagtér kiváló tárolási lehetőséget nyújt).

A LEGO ezúttal sem okozott csalódást, hiszen a tőle megszokott árszínvonalon különleges, kis túlzással feledhetetlen készletet állított össze az autórajongók számára. Az összeépítés pedig legalább akkora élmény, mint ahogy a kész modell részleteinek hosszas szemlélése - a Caterham 620R nem csak gyerekeknek, hanem felnőtteknek is kiváló ajándék lehet.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark