Karácsonyi gyorsulási: R8 és távirányítós kihívója a startvonalnál

Nyomtatás

Az Audi R8 már önmagában is meglehetősen izgalmas remeke az autóiparnak, ám ilyenkor, karácsony tájékán a játékok is reflektorfénybe kerülnek, plána, ha autórajongókról van szó. A benzingőzzel megfertőzöttek számára temérdek hobbi létezik, amelyek közül az egyik legnépszerűbb a távirányítós négykerekűek világa - ezúttal az Autocar újságírói próbálták ki, hogy gyorsulásban az R8 avagy távirányítós, 1/6 méretarányú verziója győz.

Az R8-at talán nem is kell bemutatnom a kedves Olvasóknak, hiszen rendszeres látogatóink már nyilvánvalóan kívülről fújják az adatokat: az 5,2 literes, 540 lóerős V10-es 540 Nm-t tud, négykarikás szokások szerint mind a négy kerék felé továbbítva. A tulajdonsosok áradoznak a jó használhatóságáról, hiszen elmondásaik alapján hétköznapokon legalább olyan komfortos, mint amilyen sebes a pályanapokon.

Az Autocar újságírói pedig készséggel állították kemény feladattal szembe az ingolstadti sportautót, miszerint ki kell állnia egy gyorsulási versenyre a kisebb méretű, távirányítós verziójával. Annyi csalafintaságot azért vittek a kollégák a kísérletbe, hogy míg az 1:1 arányú, valódi modell a hagyomás R8 verzió volt, kis kihívója a GT3 kiadásban gurult a startvonalhoz.

Azért, hogy fair küzdelmet láthattunk, a távot is rövidebbre vették a britek, így a két Audinak egy 67 méteres sprintet kellett teljesítenie. Mindehhez a legendás angol időjárás párosult a próbatétel alkalmával, hiszen klasszikusan nedves útfelületen kellett a két modellnek helytállnia. Noha a négykerekűeket alapvetően rosszul érinti a kis tapadás, ezúttal az RC, azaz a távirányítós kihívó járt rosszabbul - néhány méter megtételét követően a kis R8 már nem tudta tartani az irányt és látványosan megpördült a nyirkos burkolaton.

Az első futam kudarcát követően azért összeszedte magát az 1/6-os méretarányú R8 GT3 és bár a következő futamokon is megcsúszott, a másodikon nál kevés híján, a harmadikon pedig már a nagyméretű sportautó előtt ért célba. Mi több, az utolsó összecsapás alkalmával a távirányítós modellt irányító úriember a jobb vétel reményében a nagyméretű R8-ban ülve "taposta tövig" a távirányító gázkarját. Fogadják a brit kollégák videóját szeretettel.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark