II-es Golf a csúcson: 0-281 km/h 8,69 másodperc alatt

Nyomtatás

Bármennyire nem asztalunk a tuning, ezúttal nem tudtunk szó nélkül elmenni egy második generációs Volkswagen Golf mellett, hiszen kis túlzással emberfeletti képességekkel rendelkezik, társaihoz képest mindenképp. A német legendát ugyanis addig reszelgették, mígnem 1233 lóerős nem lett.

Tavaly novemberben ért fel a csúcsra cikkünk tárgya, ugyanis egy futamon 8.69 másodperc alatt teljesítette a negyed mérföldes próbát. Ez már önmagában véve is tiszteletre méltó teljesítmény, azonban van egy adat, ami ennél sokkal brutálisabb. Hét hónappal később, azaz napjainkban ugyanis a wolfsburgi kompakt megjavította saját rekordját és 8.67 szekundum alatt ledarálta a negyed mérfőldet, úgy, hogy a célvonalnál már 281 km/h volt a tempó.

Ízlelgessük csak... 8.67 másodperc alatt 0-ról 281-re gyorsult a Golf. Sok mai autónak becsületére válik már az is, ha a 0-100-at 10 másodpercen belül futja, a Volkswagen majd' három évtizedes büszkesége pedig ekkor már majdnem 300-zal repül. Félelmetes gyorsulási képességek, ehhez nem fér kétség. A leggyorsabb sprint alkalmával a 'kettes' Golf 2.5 másodperc alatt katapultált 100-ra, a 100 és a 200 km/h között csak újabb 2.9 másodperc telt el, a 200-280-at pedig 3.4 szekundum alatt abszolválta. A tuningot kivitelező cég szerint a végsebesség is brutális, állításuk alapján ugyanis 350-nel is száguld az egyedi Golf.

Mindez pedig annak tükrében a legmegdöbbentőbb, hogy az autó teljesen gyári küllemű, a 'tunerek' így látták stílusosnak módosítani a különleges háromajtóst. Az egyedüli nyomot a brutális teljesítményhez a gyorsulásra gyártott abroncsok és a fékezőernyők szolgáltatják.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark