Még a föld is beleremeg: videón üvölt az új Porsche 911 GT3

Nyomtatás

Az új Porsche 911 GT3-ról nagyjából mindent tudunk: bár első ránézésre csak egy kisebb ráncfelvarrásnak tűnik az ikonikus, utcán is kiválóan használható 911-sportmodell legújabb változata, valójában ennél sokkal többről van szó, hiszen az autó a lemezek alatt alaposan átalakult.

Kezdjük ott, hogy a korábbi 3,8 literes, 475 lóerős hathengeres szívó boxermotort egy hasonló felépítésű, de immár 4-literes és kereken 500 lóerőt produkáló, nem mellesleg egézen 9000/percig forgó (!) szív váltotta le, így az új GT3 teljesítménye megegyezik a leköszönő GT3 RS-ével. Persze ahogy illik, változott a futómű és az aerodinamika is, javultak az abroncsok, de a legnagyobb hír kétségtelenül a kézi váltó megjelenése, hiszen az előző GT3-hoz kizárólag a márka zseniális 7-sebességes duplakuplungos PDK-ja volt elérhető, ami továbbra is megmaradt a kínálatban, azonban a vezetés szerelmesei immár egy 6-fokozatú sportváltót is kérhetnek, amivel hiába lassabb az autó, az élmény így teljes. Ja, ‘mellesleg’ bő 12 másodperccel gyorsabb a Nordschleifén az aktuális 991 GT3 a korábbinál. De ezúttal nem is ez a lényeg, hanem a következő videó, amit szerintünk kötelező megnézni, de a hangerőt el ne felejtsék feltekerni:

Az alig egyperces ízelítő kisfilmet a DriveTribe.com csapata hozta össze, mégpedig fantasztikus érzékkel: nem kérdés, hogy a DriveTribe videója jobban sikerült még a GT3 gyári bemutató filmjénél, ez pedig óriási dolog. Nem is érdemes hosszasan kommentelni a felvételeket: nézzék csak meg, miként mozog a Porsche 911 sorozat sportmodellje, és milyen hangokat ad ki magából (ezúttal a PDK váltóval szerelve) - akár kívülről, akár belülről. Még a föld is beleremeg a hathengeres boxermotor ördögi üvöltésétől; hát ezért sajnáljuk annyira a jó, magas fordulatú szívó sportmotorok kihalását…! Az új GT3-ról bővebben korábbi bemutató cikkünkből, ide kattintva olvashatnak.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark