Valóságos szörny – ijesztő hangja van a Bugatti Chironnak (videó)

Nyomtatás

Az idei, immár 37. Bécsi Motor Szimpózium épp a múlt héten, április 28-29 között zajlott. A rendezvényen minden évben számos fontos érdekességet mutatnak be mind a nagy autógyártók, mind pedig a kisebb, motorfejlesztéssel illetve hajtásláncfejlesztéssel foglalkozó cégek a jelen, de főként a jövő motortechnikáit illetően.

Idén sem volt ez másképp: bár a Bécsi Motor Szimpóziumnak rendszerint kisebb a füstje, mint a lángja, igencsak érdekes és fontos újdonságok között csemegézhetünk. Például a BMW épp itt leplezte le vadonatúj csúcs dízelmotorját, a 4 turbós (!) 3-literes, 400 lóerős sorhatos 50d-t, amiről alig egy órája számoltunk be hasábjainkon. A Bugatti ezzel ellentétben a bécsi rendezvény helyszínén nemes egyszerűséggel ’csak’ kiállította vadonatúj szuperautóját, a Chiron-t, ami kétségkívül a világ jelenleg legkomolyabb és egyik legdrágább szériagyártású négykerekűje.

Az autó hátuljában szunnyadó gépszörnynek, vagyis a 8-literes, négy turbós, és már szériában is 1500 lóerőt illetve 1600 Nm-t produkáló 16 hengeres bestiának már alanyi jogon is van mit keresnie a tudományos eseményen – persze ez a motor nem éppen a downsizing mintaképe, de kétségtelenül érdekes, izgalmas jószág. Hát még a hangja! A bekezdés feletti videóból egészen hosszan élvezhetjük a 8-literes erőmű ijesztő orgánumát, miközben a Bugatti emberei ’elhelyezik’ a Chiront, ami már alapjáraton baljós, hangos dallamokon muzsikál, és elég rálehelni a gázra ahhoz, hogy beremegtesse az épületek ablakait. A Genfben debütált 1500 lovas Bugatti Chironról részletesen korábbi cikkünkből, ide kattintva olvashatnak.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark