Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A vadonatúj Nissan Leaf hamarosan megérkezik a kereskedésekbe, így nem csoda, hogy egyre kíváncsibbak vagyunk, hogy milyen áron kínálja majd magát elődjéhez képest a jóval fejlettebb újdonság. A részletes árlistára ugyan még várnunk kell egy kicsit, de azt már tudjuk, hogy mennyibe fog kerülni a bevezetés alkalmából megalkotott 2.Zero változat, amely csak limitált ideig lesz elérhető.

Nem meglepő módon a különleges kiadás szinte minden extrát tartalmaz majd, beleértve az olyan újdonságokat is, mint a félig önvezető ProPILOT rendszer, a 360 fokos kamerarendszer, az e-Pedál, a digitális műszerfal vagy éppen az adaptív tempomat. Mindemellett fűthető első és hátsó üléseket illetve kormányt, navigációs rendszert és 17 colos könnyűfém keréktárcsákat is kapunk.

Később valószínűleg drágább lesz valamivel a minden jóval felszerelt verzió

Így összességében azt kell mondanunk, hogy a közel 11,5 milliós listaár a képességeket tekintve bizony nem számít vészesnek, és akkor még nem is beszéltünk a 1,5 milliós állami támogatásról, aminek hála pontosan 9,965 millió forintért vihetjük majd haza a Leaf 2.Zerót. A 150 lóerős teljesítmény és a 40 kWh-s akkumulátornak köszönhető – a gyáriak ígérete szerint – közel 380 kilométeres hatótáv tudatában pedig mindez egészen emészthető, még ha a valóságban ennél valamivel kevesebbet is mehetünk majd egy töltéssel.

Annak fényében, hogy az első generáció legjobban felszerelt, 30 kWh-s akkumulátorral szerelt változatai listaáron, állami támogatás nélkül 11,34 millióba kerültek, dicséret illeti a japánokat, ugyanis alig drágábban egy sokkal modernebb és jobb autót kínálnak – még úgy is, hogy a kivezető akció kerektében ebből 600 ezret elengedtek. Az új generációból is érkeznek majd a gyengébben felszerelt modellek, melyeket állami támogatással együtt akár 8,5-9 millió környékén is elhozhatunk majd, így a Leaf továbbra is az egyik legvonzóbb ajánlat marad az elektromos autók piacán, ráadásul immár használhatóság terén is sokkal jobb lett.

Kommentek