A BMW is komolyan számol a hidrogénhajtással

Nyomtatás

Éppen tegnap számoltunk be róla, hogy az Audi és a Hyundai a hidrogénes autózás érdekében egyesítették erőiket, ma pedig már a BMW-ről beszélhetünk az alternatív, üzemanyagcellás hajtásláncok kapcsán. Egy ideig ugyan nem igazán volt felszínen ez a technológia, a bajorok azonban emlékeztettek minket, hogy nem mondtak le róla, és folyamatosan fejlesztik a saját megoldásaikat.

Nagyjából egy évvel ezelőtt mondta el a BMW vezetője, Harald Krueger, hogy 2021-re paicra szeretnének dobni egy hidrogénes modellt, ezúttal pedig a motorsport részleg elnöke, Jens Marquardt szólalt meg az ügyben, arra a kérdésre válaszolva, hogy a versenysport mellett sorozatgyártásba is eljut-e a technológia. „Ezért fejlesztjük. Nem csupán azért dolgozunk, hogy versenyezzünk, és ne legyen más hasznunk belőle… Az egész a sorozatgyártás miatt van. Folyamatosan azt vizsgáljuk, hogy mit tudunk szériában felhasználni, és a versenyzés tulajdonképpen csak egy próbaterep.”

Ezzel ismét megerősítették a bajorok, hogy komolyan számolnak a hidrogénhajtással, és Marquardt még arról is ejtett néhány szót, hogy mikor jöhet az első sorozatgyártású modell. A BMW és a Toyota egyébként partnerekként fejlesztik az üzemanyagcellás technológiát, és a japánok a 2020-as tokiói olimpián bemutatnak majd egy kisebb flottányi hidrogénes modellt, a BMW pedig csak ezek után fogja sorozatgyártásba küldeni a maga típusát. Marquardt szerint a 2020-as évek közepén jöhet majd az első hidrogénes BMW – kíváncsian várjuk.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark