A Honda is 2020-ra időzíti az elektromosokat – a Jazz lesz az első

Nyomtatás

Ahogyan több másik gyártó, úgy a Honda is kijelölte saját elektromos offenzívájának kezdetét: érdekesség, hogy a többiekhez hasonlóan a japánok is 2020-ban bocsátják útjára az első villanyautót. A racionalitás ösvényén haladva a Honda kisebb modellben hozza el az elektromos hajtás előnyeit, amely tényt Jean Marc Streng, a márka európai értékesítéséért felelős vezetője erősítette meg.

„Ki kell jönnünk olyan modellekkel, amelyek nagyon alacsony emissziójúak, ezt pedig a hibrid és elektromos technika hozza el” – mondta a szakember. Ugyanakkor hozzátette, hogy eddig a downsizing jegyében az egyliteres turbómotor élvezett prioritást, innentől azonban már más irányt kell választani. Streng szerint a hibridek mérsékelt európai sikere azért alátámasztja az 1.0 turbó életre hívását.

Az új, 10. generációs Civic platformja például már alkalmas a hibrid hajtáslánc fogadására, amit Mitsuru Kariya, a projekt vezetője is megerősített, ám a benzin-elektromosok csupán az Egyesült Államokban és Japánban népszerűek, az öreg kontinens egyelőre még moderáltan viselkedik a témában. Persze a japánok gondolkodnak már a hibrid európai premierjén is, azonban ez a lépés még bizonyára várat magára. Mindemellett Streng megjegyezte, hogy ők csak a kisebb méretű hibridekben látnak fantáziát, szerintük egy SUV-ba vagy egyéb nagyobb modellbe nem tartják célszerűnek ezt a megoldást.

Ennek ellenére nem áll meg az autóipar rohamos fejlődése és az előrejelzések 2040-re azt jósolják, hogy az értékesített modellek mintegy kétharmada hibrid vagy tisztán elektromos lesz – ez a jóslat magával vonzza, hogy a következő évtizedet már mindenképpen elektromossal kell végigvinni. Az elmondottak alapján szinte biztosak lehetünk abban, hogy az első elektromos Honda a Jazz és a Civic lehet, s ugyanez az álláspont érvényes a konnektoros hibrideket illetően is.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark