Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A Volkswagen már nagyban készül az elektromos jövőre, és a 2020-as évek közepére már egy igen széles palettát szeretne magáénak tudni. Nemrég ezt egy hatalmas, több mint 1000 milliárd forintos beruházással erősítették meg, és folyamatosan hallani újabb és újabb tervekről. Szerencsére már konkrétumok is vannak, és a németek nem mindennel kapcsolatban titkolóznak.

Azt például már régóta tudjuk, hogy az I.D. tanulmányok mind megvalósulnak majd, és már az is hivatalos, hogy az első közülük a kompakt, ötajtós modell lesz, ami 100 hét múlva mutatkozik majd be. Ezt a típust követi majd az I.D. Crozz sorozatgyártású változata, majd nem sokkal ezután az I.D. Buzz is szériába kerül. Ezek mellett olyan modellekről pletykálnak még, mint a Beetle és a Scirocco teljesen elektromos utódja, ám ezekről egyelőre még nem döntöttek a gyáriak.

Az I.D. modellek már biztosan érkeznek - a kezdőképen a Crozz látható

Azonban egy második crossover érkezése az I.D. Crozz mellett egyre biztosabbnak tűnik. Mivel a sorozatgyártású Crozz a koncepció futurisztikus, modern formáit örökli majd, így a németek úgy gondolták, hogy egy kevésbé feltűnő, konzervatívabb típust is piacra dobnak azok számára, akik nem szeretnének kilógni a tömegből, ugyanakkor élveznék az elektromos autózás előnyeit. Arról egyelőre még nincs hír, hogy ez a típus mikor érkezhet majd meg, de valószínűleg nem sokkal a Crozz után, valamikor 2020-ban.

A Volkswagen tehát nagyban gondolkodik, és 2019-ben meg is indítja nagy offenzíváját. Kíváncsian várjuk, hogy mi sül ki majd a németek tervéből, de biztosak lehetünk benne, hogy a világ egyik legnagyobb gyártója nem fogja félvállról venni a feladatot.

Kommentek