Beindult a Tesla Model 3 gyártása - az elsőt Elon Musk vitte haza

Nyomtatás

A Tesla az utóbbi időben nagy bejelentést tett, miszerint a Model S és a Model X után végre elérhető árú villanyautó is szerepel majd a kínálatban, mégpedig a hírek szerint 10 millió forintos Model 3 személyében. Nos, úgy tűnik a sok találgatást és pletykát követően megérkezett az első példány, amelyet maga a Elon Musk, a Tesla első embere vihetett haza.

Elon Musk egyébként a 46. születésnapjára kapta meg a 001-es sorozatszámú 3-ast, így az igazi vasember a 4 létező Tesla modellből 3 esetében tudhatja magáénak az első példányt. Az eseményt egyébként lencsevégre kapták – természetesen - , így születtek fotók és videók is a 3-as első hivatalos útjáról.

Emlékeztetőül: a Model 3 4,67 méter hosszúra nyúlik, első és hátsó csomagtere együttesen 396 literes és nagyjából 5,8 másodperc alatt tudja megfutni a 0-100-as sprintet, hatótávolsága pedig nagyjából 350 kilométerre adódik. A Model S-hez képest a különbséget nem csupán a mérete jelenti, hanem minden téren, így például szolgáltatások tekintetében is szerényebb a felhozatal.

Az újdonság ennek megfelelően kevesebb, mint 100-féle konfigurációban lesz majd elérhető, ami bizony nagyon kevés – erre jó példa az is, hogy a Model S több mint 1500 különféle verzióban elérhető. A gyáriak arra is felhívják a figyelmet a nagyobbik modelljük javára, hogy a kiszállítási idő az újdonság tekintetében az egy évet is meghaladhatja, míg a Model S esetében akár 30 napon belül is megoldható.

Ez még mindig nem minden, ugyanis a márka gyorstöltő-hálózatát a Model 3 tulajdonosai csak pénzért vehetik majd igénybe, míg a nagyobb típus esetében továbbra is ingyenes marad. A Model 3-ban ’csupán’ egy darab 15 colos megjelenítő lesz, míg a Model S-ben két képernyőt is találunk, illetve jó néhány prémium extrát rendelhetünk hozzá, amik a kisebbik testvérhez nem lesznek elérhetőek.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark