Elektromos autózás

Elérhető áron, 400 lóerővel jöhet az elektromos Polestar 2

Nyomtatás

A Polestar még tavaly októberben mutatta be első önálló modelljét, méghozzá egyszerűen csak 1-es típusjelzéssel. A 600 lóerős összteljesítménnyel rendelkező konnektoros hibrid kupé idén kerül forgalomba, de hamarosan érkezik a második Polestar is, amely a méregdrága kétajtóssal ellentétben egy megfizethető, kompakt méretű, különleges szedán lehet – a nevét pedig szintén nem gondolták túl, ugyanis egyszerűen csak 2-esnek fogják hívni.

Módosítás dátuma: 2018. július 17. kedd, 00:03

RS verzió is készül a Škoda első elektromos SUV-jából

Nyomtatás

A Škoda egyre komolyabb erőt képvisel minden téren, és bár a konszern azért kínosan próbál ügyelni arra, hogy a Volkswagent ne veszélyeztessék a csehek, természetesen a legmodernebb technológiákból csemegézhet a márka. Jól mutatja ezt az is, hogy 2020-ban bemutatkozik az első teljesen elektromos Škoda, ami SUV felépítést kap majd – a Vision E koncepció mintájára. Most pedig azt is elárulták a gyáriak, hogy RS változatban is elkészül majd a villanyos típus.

Módosítás dátuma: 2018. július 16. hétfő, 16:26

Videón látható az elektromos Audi e-tron virtuális tükreinek működése

Nyomtatás

A rövidesen bemutatkozó Audi E-Tron crossover nem pusztán a négykarikás márka első teljesen elektromos szériagyártású modellje lesz, hanem autótörténelmi jelentőséggel is bír, hiszen az első olyan négykerekűről beszélhetünk, ami szériában virtuális tükröket kap, ami annyit tesz, hogy kamerák helyettesítik a megszokott külső visszapillantó tükröket.

Ezüst nyíl – ízelítőn a Mercedes látványos koncepciója

Nyomtatás

A Pebble Beach Concours D’Elegance rendezvény a legnagyobb gyártók körében is hatalmas elismerésnek örvend, méghozzá olyannyira, hogy valamelyik nagy márka szinte mindig készül külön is egy látványos koncepcióval az eseményre. Ezúttal a Mercedes-Benz jelentette be, hogy az Aesthetic Progressive Luxury névre keresztelt formatanulmánnyal lepik majd meg a látogatókat – és egy szép szobor képében már ízelítőt is nyújtottak abból, hogy milyen lesz a négykerekű.

Módosítás dátuma: 2018. július 06. péntek, 12:10

A BMW is komolyan számol a hidrogénhajtással

Nyomtatás

Éppen tegnap számoltunk be róla, hogy az Audi és a Hyundai a hidrogénes autózás érdekében egyesítették erőiket, ma pedig már a BMW-ről beszélhetünk az alternatív, üzemanyagcellás hajtásláncok kapcsán. Egy ideig ugyan nem igazán volt felszínen ez a technológia, a bajorok azonban emlékeztettek minket, hogy nem mondtak le róla, és folyamatosan fejlesztik a saját megoldásaikat.

Módosítás dátuma: 2018. június 21. csütörtök, 17:53

Lelke van – látványos videóval hangol a Porsche a Taycanra

Nyomtatás

Ahogyan arról a hét elején már beszámoltunk, a Porsche hamarosan érkező, vadonatúj elektromos autója Taycan néven kerül majd sorozatgyártásba, és a gyáriak már el is kezdtek hangolódni a bemutatóra. Ezúttal egy videót osztottak meg velünk, amelyek több legendás modelljük mellett természetesen a Taycan az egyik főszereplő, és amellett, hogy most először hallhatjuk, hogy hivatalosan miként kell kiejteni a továbbra is kissé furcsán csengő nevet, néhány új adatot is elárultak a németek.

Módosítás dátuma: 2018. június 13. szerda, 20:18

Taycan néven érkezik az első elektromos Porsche (videó)

Nyomtatás

Már régóta tudjuk, hogy hamarosan bemutatkozik a Porsche első teljesen elektromos autója, de arról egyelőre nem volt szó, hogy a tanulmányként Mission E néven bemutatott négykerekű milyen típusjellel kerül majd sorozatgyártásba. Most azonban erről is fellibbentette a fátylat a német gyártó, ugyanis egy látványos, és néhány részletet már meg is mutató videóban elárulták, hogy a Taycan nevet kapja majd az újdonság.

Módosítás dátuma: 2018. június 11. hétfő, 10:49

Ízelítőn a Tesla következő ígérete, a Model Y crossover

Nyomtatás

A Tesla – pontosabban a márka tulajdonosa, Elon Musk – híres arról, hogy szebbnél szebb ígéretekkel igyekszik fenntartani az érdeklődést a piac részéről, ám ezeket legtöbbször nem képesek tartani, vagy legalábbis nem időre. Ezúttal következő újdonságukról, a Model Y-ról osztottak meg velünk két ízelítőt az amerikaiak, amely elvileg 2019 márciusában fog bemutatkozni a nagyközönségnek.

Módosítás dátuma: 2018. június 07. csütörtök, 09:52

Már biztos: SUV lesz a BMW szupermodern elektromos autója

Nyomtatás

A BMW korábban már hivatalosan is bejelentette, hogy még idén érkezik egy koncepció, ami megmutatja, hogy milyen is lesz a gyáriak 2021-ben érkező, iNEXT néven emlegetett szupermodern elektromos autója. Akkor egy ízelítő skiccet is megosztottak velünk a gyáriak, amit látva rögtön megindultak a találgatások, hogy vajon milyen felépítésű autóról is lesz szó. Most azonban egy magas rangú vezető kikotyogta, hogy mire számíthatunk az ősszel bemutatkozó tanulmány kapcsán.

Módosítás dátuma: 2018. május 30. szerda, 09:22

A Focus alapjain jöhet a Ford első elektromos SUV-ja

Nyomtatás

Ahogyan a legtöbb autógyártó, a Ford is az elektromos hajtásláncokban és a crossoverekben látja a jövőt, így nem meglepő, hogy az amerikaiak is beígértek már egy tisztán villanyos SUV-t, ami a Mach 1 nevet viseli majd, és 2020-ban jut el a kereskedésekbe. Ezen kívül eddig nem túl sokat tudhattunk az autóról, de most ismét felkapta a fejét néhány érdekes pletyka.

Módosítás dátuma: 2018. május 23. szerda, 13:01

Annyit költ csak akkukra a Volkswagen amennyit a Tesla összesen ér

Nyomtatás

A Tesla nevét mostanra már szinte mindenki ismeri, sőt, sokan úgy kezelik a márkát, mint a jövő egyik vezető gyártóját. Érdemes azonban némi fenntartással kezelni az Elon Musk által alapított vállalatot, hiszen bár eladások tekintetében tudnak szép számokat felmutatni, és az ígérgetés is jól megy nekik, gyakorlatilag folyamatosan súlyos veszteséget termelnek. Most a Volkswagen segítségével egy érdekes példán keresztól tudjuk bemutatni, hogy mennyire aprócska résztvevője csupán az iparnak a Tesla.

Módosítás dátuma: 2018. május 11. péntek, 15:07

1. oldal / 61