2018. Június 20., Szerda

Frissitve:12:19:21

Elektromos autózás

Villanyos tervek – a Škoda elárulta, mire számíthatunk

Nyomtatás

A Škoda már korábban kijelentette, hogy a jövőben fontos szerepet szánnak az elektromos autóknak, amit a Frankfurti Autószalonra egy hajszálnyit frissülő, teljesen elektromos Vision E tanulmánnyal igyekeznek megerősíteni. Mindemellett a cseh-német gyártó felfedte azt is, hogy milyen teljesítményszintekre és hatótávokra számíthatunk majd újdonsült elektromos autóik tekintetében.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 25. péntek, 12:11

Tisztán elektromosan, akár 300 lóerővel jöhet az új VW Scirocco

Nyomtatás

A 2008-ban bemutatkozott Volkswagen Scirocco sok helyen még mindig elérhető a németek kínálatában – hazánkban már nem. A kompakt kupé felett ugyan már eléggé eljárt az idő, formáit tekintve még mindig izgalmasnak mondható, így nem csoda, hogy sokan várják az utódját. A gyáriak pedig úgy látszik, hogy nem szeretnének csalódást okozni, sőt, az immár elavult típust egy modern, teljesen elektromos négykerekű válthatja.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 23. szerda, 17:24

Megvadul az Ariel – 1200 lóerős elektromos modell jön

Nyomtatás

Az Ariel és az Atom nevek nagyjából teljesen összeforrtak már, ami persze nem is csoda, hiszen a pillekönnyű négykerekűeket gyártó márka legnépszerűbb és az utcai autózás szempontjából legizgalmasabb modelljéről beszélhetünk – persze a terepes Nomad sem utolsó a sorban. Hamarosan azonban egy új típus is képbe jöhet, amely megváltoztathatja majd ezt a felállást: az Ariel egy teljesen elektromos modellen dolgozik, amely közel 1200 lóerőt kínál majd a vásárlók számára.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 23. szerda, 12:19

Az utolsó roham? – friss ízelítő videón és képen a Nissan Leaf

Nyomtatás

A Nissan már szinte mindent elárult a szeptember 5-én bemutatkozó vadonatúj Leaf-ről – sőt, néhány kiszivárgott fotón már teljes valójában meg is csodálhattuk az autót –, de a japánok azért továbbra is igyekeznek fenntartani az érdeklődést. Ezúttal talán az utolsó ízelítőket osztották meg velünk: a fotón az újdonság hátsó lámpáját láthatjuk, míg a rövid kis videó képében tulajdonképpen egy összefoglalót kapunk az eddig leleplezett képességekről.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 23. szerda, 10:55

Két éven belül jön a Mazda első teljesen elektromos modellje

Nyomtatás

A Mazda eddig viszonylag csendben volt az elektromos és hibrid autózás terén, ám a japánok most felfedték terveiket, és ezek alapján alig várjuk már, hogy bemutassák első elektromotorral szerelt modelljeiket. A gyáriak nemrég jelentették be, hogy érkezik benzines motorcsaládjuk legújabb generációja SKYACTIV-X néven, és a Toyotával is szorosabbra fűzték viszonyukat – 2019-re pedig jönnek a hibrid modellek és az első elektromos autójuk is.

Teljesen elektromos szuperautóval készül a McLaren

Nyomtatás

Az elektromotorok szépen lassan beszivárognak a szuperautók világába is: sok kis vállalat mutatott már be különböző teljesen villanyos prototípusokat, vagy éppen kisszériás modelleket, ám úgy tűnik, hamarosan az egyik nagy sportautó-gyártó is leleplezheti első tisztán elektromos típusát. Ez a mákra pedig a hírek szerint a McLaren lehet, az angolok ugyanis már dolgoznak egy villanyos modellen, ami képességek terén a 675 LT-vel is felveheti majd a versenyt.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 17. csütörtök, 16:58

Új hidrogénes SUV a Hyundaitól – jön az elektromos Kona is

Nyomtatás

Egy ideig ugyan úgy tűnt, hogy a hidrogénes hajtásláncok feledésbe fognak merülni az akkumulátorok és a töltési lehetőségek gyors fejlődése miatt, de a nagyobb gyártók időről időre emlékeztetnek minket, hogy nem mondtak le az üzemanyagcellás négykerekűekről. Ezúttal a Hyundai mutatta meg következő hidrogénhajtású modelljének sorozatgyártás közeli verzióját, egyelőre csak a Next Generation FCEV megnevezéssel.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 17. csütörtök, 15:49

Már Frankfurtban bemutatkozhat az elektromos MINI előfutára

Nyomtatás

A BMW a múlt hónapban jelentette be, hogy 2019-re megérkezik majd az első teljesen elektromos MINI, amely az angol gyártó klasszikus modelljét, tehát a háromajtós alapváltozatra épül majd. Ezen kívül egyelőre szinte semmilyen részletet nem árultak el, ám a hírek szerint a Frankfurti Autószalonra készülnek egy koncepcióval, ami előrevetíti nekünk, hogy mire számíthatunk a két év múlva érkező sorozatgyártású verzió kapcsán.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 14. hétfő, 15:05

Már az elektromos jövőt tervezi a Mercedes-AMG

Nyomtatás

Az elektromos jövő mostanra elkerülhetetlenné vált, és ez a sportautók és sportváltozatok esetében is így van, így a sportrészlegek számára hamarosan eljön a váltás ideje. A Mercedes-AMG már érzi ezt, és nemrég maga Drummond Jacoy, a márka fejlesztésekért felelős vezetője szólalt meg az ügyben, hogy elmondja, hamarosan újjá kell születnie majd az AMG-nek.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 11. péntek, 10:48

Kiszivárgott képeken és videón az új Nissan Leaf

Nyomtatás

Szinte nem telik el úgy nap, hogy ne kerülne elő egy újabb kedvcsináló videó, ízelítő kép vagy éppen kiszivárgott fotó a szeptember elején érkező vadonatúj Nissan Leaf-ről. Ezúttal egy rövid reklámfilmet osztottak meg velünk a japánok, melyben az újdonság rendkívül fejlett, sofőr nélkül is működő ProPilot Park névre hallgató automatikus parkolórendszerét hirdetik, de emellett kiszivárgott két fotó is a Nissan Oppamában található üzeméből is, ahol már elkészült néhány autó.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 08. kedd, 18:18

Hatalmas rekord a Teslától – egy töltéssel több mint 1000 km

Nyomtatás

Azt hiszem túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a Tesla némileg megelőzte korát, és bár sok gyermekbetegségben szenved a fiatal márka, azt senki nem tudja elvenni tőlük, hogy ők be mertek vállalni olyat, amit mások nem. Az amerikai márka azóta is egy lépéssel a többiek előtt jár, legalábbis a hatótávot illetően, biztosan. Ezt bizonyítja legújabb rekordjuk is, ami egy Model S 100D-vel született – a méretes szedánnal több mint 1000 kilométert tettek meg egyetlen feltöltéssel.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 08. kedd, 11:54

10. oldal / 61