Elektromos autózás

Hibrid hajtással 700 lóerős Porsche Panamera érkezhet

Nyomtatás

A Porsche egyre inkább kacsintgat a villanyos hajtás irányába, leginkább teljesítmény-fokozás céljából – elég csak a hibrid 918 Spyderre gondolni. A legfrissebb hírek szerint mindez begyűrűzik a második generációs Panamera csúcsváltozatába is: a konnektoros Turbo S E-Hybrid akár 700 lóerős is lehet.

Módosítás dátuma: 2016. július 01. péntek, 07:58

Hatótávnövelő aggregáttal fokozza az elektromos modellek vonzerejét a Nissan

Nyomtatás

A Nissan már bizonyított villanyautós fronton a Skandináviában oly népszerű Leaf és az e-NV200 modellekkel, azonban az előbbi esetében érvényes, 200 kilométeres hatótávolság sokak számára annyira szűk keresztmetszet, hogy elvetik az ötletet. Őket célozza meg a japán gyártó az Opel Amperából vagy épp a BMW-ből ismert megoldással: egy hatótávkiterjesztő belsőégésű motorral.

Módosítás dátuma: 2016. június 29. szerda, 16:51

Hat magyar csapat indul Európa egyik legnagyobb üzemanyag-hatékonysági versenyén

Nyomtatás

Idén hat diákcsapat, köztük a Budapesti Műszaki Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a győri Széchenyi Egyetem hallgatói, valamint egyetlen középiskolás magyar indulóként a kecskeméti Kandó Kálmán Szakközépiskola diákjai is próbára teszik járműépítési készségüket a Shell Eco-marathon Europe 2016-os egyedülálló nemzetközi versenyén, amelyen újabb és újabb energiahatékonysági technológiákkal kísérleteznek közúti pályán.

Módosítás dátuma: 2016. június 27. hétfő, 08:52

Teljesen elektromos BMW i8 készül?

Nyomtatás

A BMW i divíziója teljesen elektromos BMW i8 prototípust készít, melynek sikere esetén előfordulhat, hogy az 1,5 literes benzines turbómotorral szakítva a sportautó elérhető lesz kizárólag villanyos hajtáslánccal.

Akár 500 km-es hatótávval érkezhet a következő Nissan Leaf

Nyomtatás

A teljesen elektromos Nissan Leaf sikere töretlen, de a következő generációnál jóval magasabbra kívánja tenni a lécet márka. A kompakt modell váltása 2018-ban esedékes, amikor is 60 kWh-s akkucsomaggal érkezik az újdonság, akár 500 km feletti hatótávot biztosítva egy feltöltéssel.

Új európai elektromos rekord született negyed mérföldön

Nyomtatás

Az elektromos technológia egyre szélesebb körben hódít az autózás világában: a normál és konnektorról tölthető hibridek, illetve a teljesen elektromos négykerekűek mellett már a motorsportban is egyre népszerűbb. A különleges, vegyes rendszereket használó Forma-1-es és Le Mans-i versenygépek mellett a teljesen elektromos Formula E-ről sem feledkezhetünk meg. Ezúttal azonban egy gyorsulási versenyekre kihegyezett gépcsoda döntött európai rekordot a villanyos autózás terén.

Módosítás dátuma: 2016. június 20. hétfő, 13:30

Konnektorról is tölthetjük a hidrogénes Mercedes GLC-t

Nyomtatás

A Mercedes-Benz már régóta készül egy üzemanyagcellás négykerekű piacra dobására, és január óta már az is biztos volt, hogy az alternatív hajtásláncot egy GLC lemezei alatt mutatják majd be. Most pedig végre eljött a pillanat, és a csillagosok lerántották a leplet az F-Cell utónévre hallgató SUV-ról, mely igencsak kecsegtető képességeket tudhat magáénak.

Módosítás dátuma: 2016. június 14. kedd, 11:00

Új, 48 V-os hibrid rendszert kap a frissített Mercedes S-osztály

Nyomtatás

A Mercedes-Benz S-osztály jövőre várható frissítése új hajtásláncot is hoz a kínálatba: a 48 V-os akkurendszerrel ellátott hibridet. A márka ezentúl még nagyobb figyelmet szentel az elektromos hajtásnak, melynek részeként a következő években a teljes modellpalettán megjelenhet az enyhe hibrid rásegítés.

Olasz művészruhát öltött a BMW i8

Nyomtatás

Lapo Elkann, a Garage Italia Customs formatervezői műhely alapító elnöke személyesen mutatta be Adrian van Hooydonk-nak, a márka formatervezőjének a BMW félévszázados olaszországi történelmét ünneplő i8 Futurism Edition egyedüli kiadást.

Módosítás dátuma: 2016. június 10. péntek, 12:05

Elektromos SUV-val készül Párizsba a Mercedes-Benz

Nyomtatás

A Tesla minden nagy gyártót megelőzött az elektromos autók piacán, és bár az amerikai cég négykerekűi sem tökéletesek, az azért érezhető, hogy szúrja prémiummárkák szemét – még ha anyagilag közel sem teljesít olyan jól Elon Musk vállalata. A Mercedes-Benz pedig úgy látszik elérkezettnek látta az időt, hogy harcba szálljon a Tesla crossoverével, a csillagosok autóját pedig tanulmány képében már ősszel láthatjuk majd.

Módosítás dátuma: 2016. június 09. csütörtök, 14:12

Teljesen elektromos szuperautóval készít meglepetést a McLaren

Nyomtatás

A McLaren világkorát éli: miközben minden sportmodellje jól fogy, a különleges kiadásokért ölik egymást a vásárlók. A hiperautóként aposztrofálható P1-ből már az összes példányt elkapkodták, viszont a legfrissebb hírek szerint annak alapjain teljesen elektromos szuperautó kezdhet új életet.

10. oldal / 48