Elektromos autózás

Már úton van felénk a zöld rendszámos, konnektoros Toyota Prius

Nyomtatás

Az új, negyedik generációs Prius tulajdonságait konnektorról tölthető akkumulátorral egyesíti a Toyota Prius Plug-in Hybrid, amely 2017-ben a hazai piacra is megérkezik. Nézzük, hogy mire képes a legújabb zöld rendszámos modell!

Ez lenne a BMW i5?

Nyomtatás

Mióta pár éve a BMW létrehozta az azóta is kéttagú (i3, i8) márkát, mindenki izgatottan vár a bővülésre. Az egyterűs kisautó és a mindenes sportautó ugyanis rétegmodellek, de az elektromos/hibrid autózás műfaja kezd kitörni a keretekből, így sokan várnak egy családilag használható „i” modellre.

Mégis jöhetnek a villanyos BMW M modellek?

Nyomtatás

Az autózás szerelmeseinek az M betű egyet jelent a BMW gyári sportrészlegével. A bajorok teljesítményre kihegyezett divíziója már 1972 óta, tehát 44 éve örvendeztet meg minket elképesztő kvalitásokkal és erővel megáldott négykerekűekkel. Az elektromos és önvezető autózás egyre növekvő térnyerése közben azonban sokan aggódnak azért, hogy a németek előbb vagy utóbb engednek a nyomásnak, és villanymotorral illetve autonóm képességekkel felruházott M-es BMW-ket dobnak piacra – erre pedig egyre nagyobb esély mutatkozik.

Módosítás dátuma: 2016. október 03. hétfő, 14:21

A változást hirdeti a Mercedes új elektromos tanulmánya

Nyomtatás

Holnap újabb fejezet kezdődik az autóipar történelmében: megnyitja kapuit a 2016-os Párizsi Autószalon, vele pedig jövőbe mutató négykerekű újdonságok szelencéje válik szabaddá. Ezúttal is az elektromos újdonságok térnyelése lesz a középpontban: a Mercedes-Benz például egy rejtélyes villanyos SUV-val készül.

Vonzó árcédulával érkezett meg hazánkba az elektromos Hyundai Ioniq

Nyomtatás

A Hyundai és a Kia elkötelezett az elektromos autózás mellett, amit utóbbi nemrég kipróbált újdonságai mellett a Hyundai Ioniq normál és konnektoros hibrid, illetve teljesen villanyos változatai is jól mutatnak. A tisztán elektromos kivitel pedig a nemrég bejelentett állami támogatásnak köszönhetően hazánkban is vonzó lehet – de nézzük, hogy pontosan mennyiért is vihetjük haza.

Módosítás dátuma: 2016. szeptember 23. péntek, 09:54

A legolcsóbb elektromos? – megérkeztek az új elektromos Smartok

Nyomtatás

Megérkezett a legjobb hajtáslánc az új Smart modellek kínálatába. A háromhengeres benzineseket ugyanis immár elektromotorra is cserélhetjük, amelyhez ugyanúgy jár a magyar kormány 1,5 milliós támogatása és egyéb adókedvezmények, az olcsóbb üzemeltetésről vagy az ingyenes parkolásról nem is beszélve.

Módosítás dátuma: 2016. szeptember 23. péntek, 11:04

Végre itthon is támogatottá válnak az elektromosok: 1,5 milliós kedvezmény jár

Nyomtatás

Noha Európában már jó ideje támogatja az állami szféra az elektromos autózást valamilyen adókedvezmény vagy egyéb támogatás formájában, hazánkban csak most, 2016-ban érkezett el az a pont, hogy a döntéshozók itthon is rábólintsanak a jövőt érintő folyamatok elősegítésére. Idén erre a célra 2 milliárd forintot különít el a kormány, amit a nemzetgazdasági miniszter egy fővárosi szakmai fórumon jelentett be.

Módosítás dátuma: 2016. szeptember 22. csütörtök, 22:03

Elektromos Lamborghini Porsche segédlettel? - megtörténhet

Nyomtatás

Egyre inkább úgy tűnik, hogy az autózás jövője mindenképpen az elektromotorokban rejlik, ezt pedig lassan már a kizárólag sportautókkal foglalkozó márkák sem hagyhatják figyelmen kívül. Így eshet meg, hogy egyes pletykák szerint a Lamborghini egy minden eddigi négykerekűjénél gyorsabb, de kizárólag villanymotorral szerelt szuperautóval készül a jövőre. Ami azonban talán még ennél is érdekesebb, hogy a Porschétől kölcsönözhetik a technikát.

Módosítás dátuma: 2016. szeptember 20. kedd, 18:47

A következő Outlander? – itt a Mitsubishi Ground Tourer tanulmány

Nyomtatás

Konnektoros hibrid tanulmánnyal készül a Mitsubishi a Párizsi Autószalonra. A Ground Tourer PHEV viszont nagy jelentőséggel bírhat, ugyanis minden valószínűség szerint az Outlander következő generációját vetíti előre.

Izgalmas elektromos tanulmánnyal készül Párizsra a Volkswagen

Nyomtatás

A belsőégésű motorok mellett egyre nagyobb teret kívánnak maguknak az alternatív, legfőképp az elektromos hajtásláncok. A Volkswagen – más gyártókhoz hasonlóan – kezd menekülni a túlértékelt dízelek korszakából és kicsit előrerohanva már erőteljesebb elektromos offenzívát terveznek a németek. Ennek az egyik pontja lesz a Párizsi Autószalon, ahol villanyautók sokaságával ismerteti programját a VW.

Módosítás dátuma: 2016. szeptember 14. szerda, 12:03

Jó eséllyel 500 km felett lesz az elektromos Opel Ampera-e hatótávja

Nyomtatás

A mai napon közzétették az elektromos Chevrolet Bolt hivatalos amerikai hatótávját, amely 383 kilométert tesz ki. Ő annyira nem, viszont a típus testvérmodellje, a Párizsi Autószalonon bemutatkozó Opel Ampera-e nagyon is érint minket, amely az európai normák szerint alaposan felpörgetheti az eseményeket az elektromos autók szegmensében.

Módosítás dátuma: 2016. szeptember 13. kedd, 09:58

10. oldal / 51