Elektromos autózás

Teljesen elektromos szuperautóval készít meglepetést a McLaren

Nyomtatás

A McLaren világkorát éli: miközben minden sportmodellje jól fogy, a különleges kiadásokért ölik egymást a vásárlók. A hiperautóként aposztrofálható P1-ből már az összes példányt elkapkodták, viszont a legfrissebb hírek szerint annak alapjain teljesen elektromos szuperautó kezdhet új életet.

20 százalék ’20-ra – íme, a Nissan elektromos autós stratégiája

Nyomtatás

A címben szereplő szlogen a Nissan stratégiáját vetíti előre az elektromosokat tekintve, hiszen a japán gyártó 2020-ra azt szeretné, ha az általa Európában értékesített gépjárművek 20%-a teljesen elektromos volna. A jelenlegi eladási számok még nem vetítnek elő ilyen gyors növekedést, azonban tény, hogy az elkövetkező pár évben az elektromosok okozhatnak még meglepetést.

Módosítás dátuma: 2016. június 02. csütörtök, 11:12

Elektromos rollerrel tör utat a Peugeot

Nyomtatás

A Peugeot és a Micro összefogásából megszületett az elektromos rásegítéssel működő e-Kick roller, amely a városi mobilitás új igényeinek hivatott megfelelni. Az e-Kick a kombinált közlekedés új módját kínálja, ugyanis az új Peugeot 3008-ból kipattintva segítségével teljes szabadságot élvezve, két keréken tehetjük meg az utolsó kilométereket az úti célunkig.

980 km-t megy egy feltöltéssel az új konnektoros Ford Mondeo

Nyomtatás

Bevalljuk, a cím csalóka, de legalább mi elnézést kérünk. A címszereplő persze újdonság: egyelőre Amerikában mutatkozott be a konnektorról is tölthető hibrid Ford Mondeo, amelynek 980 kilométeres maximális hatótávjához bizony a benzintankot sem árt megtölteni.

400+ km-es elektromos hatótáv – néhány év múlva ez lesz az átlag

Nyomtatás

Egyre több és egyre jobb modellek, növekvő hatótáv, gyorsuló töltés és javuló infrastruktúra – az árak és a támogatás fejlődéséről nem is beszélve. Egyértelmű, hogy fejlődésük által vezérelve az elektromos modellek néhány éven belül rohamos hódításba kezdenek, alaposan rácáfolva az előzetes kalkulációkra.

Jó hírek a Model 3 felől: egyelőre tartja a tervet a Tesla

Nyomtatás

A Tesla Model 3 áprilisi bemutatója után három nap alatt 300 ezer előrendelés érkezett az amerikai gyártóhoz, ráadásul mindez úgy, hogy az első szerencsések csak 2017 végén kaphatják majd meg az autójukat – amiről egyébként közel sem derült még ki minden részlet. Utóbbi persze nem csoda, hiszen a gyártásig fenn kell valahogy tartani az érdeklődést a villanyos modellel kapcsolatban, és közel két hónap után úgy látszik elérkezettnek látták az időt, hogy néhány újabb érdekességre derüljön fény.

Módosítás dátuma: 2016. május 24. kedd, 13:17

Négy elektromos autót mutat be a Mercedes-Benz 2020-ig

Nyomtatás

Az elektromos autók piaca egyre csak szélesedik, és immáron a prémiumok sem tehetik meg, hogy csak 'hagyományos', vagy legfeljebb hibrid hajtású modelleket élesítenek. A Mercedes-Benz már rendelkezik teljesen elektromos típussal, de az elektromos B-osztály után a gyártó folytatná a sort: a stuttgartiak az évtized végéig négy új, tisztán elektromos autót ígérnek.

Módosítás dátuma: 2016. május 23. hétfő, 13:49

Szárnyalnak a konnektoros hibridautók

Nyomtatás

A legfrissebb hírek szerint csak úgy szárnyalnak az úgynevezett ’plug-in’, vagyis konnektoros hibridautók az értékesítési statisztikák tekintetében: egy francia tanulmány szerint az újonnan értékesített hibrid és elektromos autók darabszáma a 2014-es évhez képest 2015-ben mintegy 80 százalékkal magasabb volt.

Sebes elektronok – hamarosan jön az új Tesla Roadster

Nyomtatás

A Tesla első komoly, az egész világot bejárt próbálkozása nem volt más, mint az elektromos Tesla Roadster, amely rétegmodellként érthető okokból kifolyólag nem tudott igazán nagy darabszámot produkálni. Azonban a Model S, a Model X és a Model 3-mal kiegészült palettán továbbra is van helye a sportos, nyitott típusnak – hamarosan érkezik a több szempontból is nagy fejlődést mutató második generáció.

Módosítás dátuma: 2016. május 18. szerda, 13:09

Hihetetlen ígéretek: a VW új elektromos autója olcsóbb lesz egy Golfnál

Nyomtatás

Rablóból pandúr: a Volkswagen a konszern számára mind megítélésben, mind hitelességben, mind pedig anyagilag rendkívül nagy veszteséget jelentő dízelbotrány után teljesen tiszta lappal kívánja folytatni, és az óriásvállalat az egészen mélyreható átszervezés után nem meglepő módon máris a derűs jövőn gondolkodik illetve dolgozik. Az ígéretek nagyok: a koszos dízelek után érkeznek a tiszta konnektoros hibridek és elektromos autók, utóbbiak terén pedig egy igencsak meglepő, de egyben nagyon pozitív hír reppent fel a napokban.

A városi áruszállítás jövője: elektromos dobozos, ha kell, benzinnel támogatva

Nyomtatás

Az elektromos autózás egyre nagyobb teret nyer, ami egyrészt a technológia fejlődésének, másrészt pedig a károsanyag-kibocsátás csökkentésére való igénynek köszönhető. Rengeteg személyautó járja az utakat, de nem szabad elfeledkeznünk a kisbuszokról sem, melyek nagy része valamilyen cég szolgálatában van úton szinte egész nap. Az angolok pedig úgy gondolták, ezeknek a járműveknek az elektromosra cserélése bizony sokat dobna a latba, így elkészítették az Emerald T-001-et.

Módosítás dátuma: 2016. május 03. kedd, 14:40

10. oldal / 47