2017. Április 25., Kedd

Frissitve:08:02:42

Elektromos autózás

V8 helyett elektronok - egy Corvette lett a leggyorsabb elektromos autó

Nyomtatás

Rekordok jönnek-mennek: ha minden csúcsdöntést megírnánk az autózás világában valószínűleg napi több alkalommal is be kellene számolnunk valamiről. Vannak azonban kiemelt témák, melyeket valóban érdemes figyelemmel követni. Ilyen például az elektromos technológia, aminek fejlődése az elmúlt években igencsak felgyorsult. Ezúttal egy sebességrekordról adhatunk számot, mely a közúton is legálisan használható villanyos négykerekűek mezőnyében született.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 02. kedd, 08:50

A Model X alapjain jön a Tesla elektromos kisbusza

Nyomtatás

Még gyártásba sem került a megváltóként várt Tesla Model 3, a márka teljhatalmú ura, Elon Musk már a jövő nagy terveit is megosztotta velünk nemrég. Egy ügyes tervező azóta már el is képzelte, hogy milyen lehet majd az elektromos autókat gyártó vállalat rendhagyó pickupja, most pedig az amerikaiak kisbuszáról is megosztottak velünk néhány információt a gyáriak.

A következő érkező Tesla… egy pickup?

Nyomtatás

Megdöbbentő hírek, némi hivatalos alátámasztással: a Tesla nagy tervének második felvonásában egy új fajta pickup is helyet kap. Legalábbis Elon Musk, a márka vezetője ezzel kapcsolatban is elejtett már pár szót – az internet világa pedig rögtön felkapta a hírt.

Lítium-oxigén akkumulátorok jelentik a jövőt - hamarosan elkészülnek

Nyomtatás

Az elektromos autók esetében a legtöbbek számára a belsőégésű motorral szerelt típusokhoz képest jelentősen kisebb hatótávolság jelenti a szűk keresztmetszetet, sokak pont a megtehető kilométerek számát látva vetik el a tisztán villamos hajtást. A megoldás azonban már úton van, méghozzá a rövidebb töltési időt és nagyobb energiatartalmat biztosító lítium-oxigén technológia formájában.

Csúszhat az Apple első autójának bemutatója - 5 év múlva érkezhet

Nyomtatás

Az Apple autójával kapcsolatban már rengeteg pletyka kering az interneten, és bár teljesen hivatalos megerősítés még nem történt, mára már mindenki teljesen biztos benne, hogy az amerikai vállalatnál már fejlesztés alatt áll a különleges négykerekű. Nemrég már azt is tudni vélték a külföldi lapok, hogy 2019-re kész is lesz a jármű, azonban a legújabb hírek szerint csak 2 évvel később, 2021-ben lehet majd esedékes a bemutató – és addig még mindig rengeteg dolog történhet.

Módosítás dátuma: 2016. július 25. hétfő, 17:12

Ismét nagyszabású tervekkel állt elő a Tesla vezére

Nyomtatás

A Teslával kapcsolatban manapság csak a több balesetet is okozó Autopilot rendszerről olvashattunk, de Elon Musk nemrég néhány pozitív hírrel is megörvendeztette a márka rajongóit, méghozzá a jövőbeli tervekkel kapcsolatban. A dollármilliárdos vezető az autózás jövőjéről is beszélt, amiben elképzelései szerint komoly szerepet játszik majd vállalata.

Módosítás dátuma: 2016. július 21. csütörtök, 10:23

Meggyőző: az új akkuval 550 km-t tud a Tesla Roadster

Nyomtatás

A Tesla már régóta ígérget a Tesla Roadster tulajdonosainak egy vadonatúj akkupakkot, amivel a gyártó 500 km feletti hatótávolságot prognosztizált. A legfrissebb hírek szerint rövidesen megérkezik a várva-várt ’szett’, amit utólag, kézzel építenek be a Teslánál.

Módosítás dátuma: 2016. július 12. kedd, 13:01

Átugraná a hibrideket a Bentley? - teljesen elektromos hajtáslánc jöhet

Nyomtatás

A kőkemény luxusmárkák általában nem arról híresek, hogy technológiai téren vitézkednek, sokkal inkább a kényelem, a minőség és a teljesítmény áll a középpontban. Többek között ezért lehetséges az, hogy közülük még egyik sem tudhat magáénak teljesen elektromos típust – na meg persze azért, mert a vásárlók nehezen viselnék az ezzel járó kompromisszumokat. A villanyos rendszerek folyamatos fejlődése mellett azonban hamarosan eljöhet a pillanat, amikor a legfelsőbb szintekre is betörnek az elektromos hajtásláncok – például a Bentley kínálatába.

Módosítás dátuma: 2016. július 11. hétfő, 18:43

Hibrid hajtással 700 lóerős Porsche Panamera érkezhet

Nyomtatás

A Porsche egyre inkább kacsintgat a villanyos hajtás irányába, leginkább teljesítmény-fokozás céljából – elég csak a hibrid 918 Spyderre gondolni. A legfrissebb hírek szerint mindez begyűrűzik a második generációs Panamera csúcsváltozatába is: a konnektoros Turbo S E-Hybrid akár 700 lóerős is lehet.

Módosítás dátuma: 2016. július 01. péntek, 08:58

Hatótávnövelő aggregáttal fokozza az elektromos modellek vonzerejét a Nissan

Nyomtatás

A Nissan már bizonyított villanyautós fronton a Skandináviában oly népszerű Leaf és az e-NV200 modellekkel, azonban az előbbi esetében érvényes, 200 kilométeres hatótávolság sokak számára annyira szűk keresztmetszet, hogy elvetik az ötletet. Őket célozza meg a japán gyártó az Opel Amperából vagy épp a BMW-ből ismert megoldással: egy hatótávkiterjesztő belsőégésű motorral.

Módosítás dátuma: 2016. június 29. szerda, 17:51

Hat magyar csapat indul Európa egyik legnagyobb üzemanyag-hatékonysági versenyén

Nyomtatás

Idén hat diákcsapat, köztük a Budapesti Műszaki Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a győri Széchenyi Egyetem hallgatói, valamint egyetlen középiskolás magyar indulóként a kecskeméti Kandó Kálmán Szakközépiskola diákjai is próbára teszik járműépítési készségüket a Shell Eco-marathon Europe 2016-os egyedülálló nemzetközi versenyén, amelyen újabb és újabb energiahatékonysági technológiákkal kísérleteznek közúti pályán.

Módosítás dátuma: 2016. június 27. hétfő, 09:52

10. oldal / 49