2017. Január 23., Hétfö

Frissitve:09:55:03

Elektromos autózás

A városi áruszállítás jövője: elektromos dobozos, ha kell, benzinnel támogatva

Nyomtatás

Az elektromos autózás egyre nagyobb teret nyer, ami egyrészt a technológia fejlődésének, másrészt pedig a károsanyag-kibocsátás csökkentésére való igénynek köszönhető. Rengeteg személyautó járja az utakat, de nem szabad elfeledkeznünk a kisbuszokról sem, melyek nagy része valamilyen cég szolgálatában van úton szinte egész nap. Az angolok pedig úgy gondolták, ezeknek a járműveknek az elektromosra cserélése bizony sokat dobna a latba, így elkészítették az Emerald T-001-et.

Módosítás dátuma: 2016. május 03. kedd, 14:40

Duplázó - nagyobb akkucsomaggal bővül a BMW i3 kínálata

Nyomtatás

2016 nyarától duplájára nő a BMW i3 modellváltozatainak kínálata a 33 kWh-s akkumulátorcsomag opciójával. A kizárólag elektromos és hatótáv-növelő benzinessel (REX) ellátott kivitelekhez is elérhető pakk még a legkevésbé ideális körülmények között is 200 kilométeres hatótávolságot tesz lehetővé.

Módosítás dátuma: 2016. május 02. hétfő, 06:58

1 millió elektromos autó 2025-ig - ezt tervezi a Volvo

Nyomtatás

Azt hiszem, mostanra már senki nem vitatkozik azzal a ténnyel, hogy az elektromos, vagy legalábbis hibrid autóké a jövő – esetleg az lehet még kérdés, hogy hidrogénnel működő üzemanyagcellás, vagy normál akkumulátoros megoldással fognak-e működni. A villanyos négykerekűekkel a Volvónak is nagy tervei vannak, hiszen a legfrissebb hírek szerint 2025-re egymillió elektromotorral szerelt modellt szeretnének eladni.

Módosítás dátuma: 2016. április 22. péntek, 10:37

Az FCA nem hiszi, hogy a Tesla Model 3 nyereséges lesz

Nyomtatás

Az elmúlt hetekben szinte még a csapból is az amerikai Tesla legfrissebb büszkesége, a Model 3 folyik – Elon Musk, a gyártó atyja minden kétséget kizárólag zseni, hogy a relatíve kis gyártó körül ilyen ügyesen tudja forgatni a világot. Azonban sokak szerint Musk és csapata ezúttal túl nagy fába verte a fejszéjét.

Az újoncokhoz igazodva - felfrissült a Tesla Model S

Nyomtatás

A Tesla hatalmas lendületben van az elmúlt időszakban, hiszen a Model X tavalyi bemutatója után idén már a Model 3-ról is lerántották a leplet – igaz, utóbbi gyártása csak jövőre kezdődik majd meg. A kizárólag elektromos autókkal foglalkozó márka pedig ezúttal 'legöregebb' modelljét, a Model S-t is kezelésbe vette, hogy egy ráncfelvarrással tegye még vonzóbbá azt a vásárlók számára.

Módosítás dátuma: 2016. április 12. kedd, 17:27

Kibővült az ingyenes parkolás zöld rendszámmal

Nyomtatás

A 2015 nyarán meghirdetett Jedlik Ányos Terv egyik célja az volt, hogy ösztönző kedvezményekkel szolgáljon az elektromos járművek elterjedése érdekében, aminek eléréséért a klaszter hosszú tárgyalásokat folytatott és folytat a törvényhozókkal, önkormányzatokkal.

Népautó lett a Tesla – 300 ezer előrendelésnél tart az új, 10 milliós Model 3

Nyomtatás

Elon Musk, a Tesla autógyártó mindenható ura Twitter-csatornáján folyamatosan beszámol a márka legfontosabb mérföldköveiről és a legfrissebb hírekről. Az elmúlt napokban természetesen minden a múlt hét végén leleplezett belépő Tesláról, a Model 3-ról forgott/forog, és azt is megtudhattuk, hogy az autó sikerei minden várakozást felülmúlnak.

Nem tréfa – bemutatkozott az elérhetőbb Tesla

Nyomtatás

Új Tesla 10 millió alatt?! A vadonatúj Model 3-mal sokkal elérhetőbb közelségbe hozza magát a kizárólag elektromos modelleket gyártó Tesla, de a friss típusnak ennél is nagyobb jelentősége van. A középkategóriás új fejezetet nyit a gyártó történelmében.

Módosítás dátuma: 2016. április 04. hétfő, 10:35

Holnap érkezik a Tesla Model 3 - eddig ennyit tudunk róla

Nyomtatás

Hamarosan nagyot robbant a Tesla, hiszen holnap érkezik a kizárólag elektromos autókat gyártó vállalat harmadik, és egyben legszélesebb rétegek számára elérhető modellje, a Model 3. A felső középkategóriás Model S és az SUV-s vonásokkal rendelkező Model X mellett a legkisebb testvértől sokat várnak az amerikaiak, így nem is csoda, hogy hatalmas érdeklődés övezi a bemutatót – nézzük, hogy eddig mit tudunk az autóról!

Módosítás dátuma: 2016. március 30. szerda, 13:20

Hivatalos: két éven belül jön az elektromos Jaguar

Nyomtatás

A Jaguar hivatalosan is bejelentette, hogy már javában fejleszti elektromos autóját, amely két éven belül sorozatgyártásba is kerül.

A Volvo szabványosítaná az elektromos autók töltőcsatlakozóját

Nyomtatás

Manapság egyre több teljesen elektromos és konnektorról tölthető hibrid négykerekűvel találkozhatunk a piacon, ami mindenképpen örömmel tölthet el bennünket, azonban van néhány bökkenő is ezzel kapcsolatban. A különböző gyártók ugyanis legtöbbször különböző csatlakozószabványt használnak autóikon, mely nagyban megnehezíti a töltőállomások infrastruktúrájának fejlesztését. A Volvo ez ellen lépett fel legújabb kezdeményezésével, mellyel egy nemzetközi szabvány bevezetését sürgetik.

Módosítás dátuma: 2016. március 10. csütörtök, 17:00

10. oldal / 46