Elektromos autózás

A Land Rover saját modellt készít az elektromos Jaguar I-Pace alapjain

Nyomtatás

A Jaguar Land Rover csoport 2018-ban bemutatja az első teljesen elektromos modelljét, amely ráadásul rögtön egy crossover lesz, méghozzá a Jaugar I-Pace képében. Az első villanyos tehát a vadmacskás márka kötelékében mutatkozik majd be, azonban a legújabb hírek szerint a Land Rover is elkészíti majd saját változatát az autóból.

Módosítás dátuma: 2017. december 06. szerda, 15:25

A Volkswagen egy hagyományosabb elektromos SUV-val is készül

Nyomtatás

A Volkswagen már nagyban készül az elektromos jövőre, és a 2020-as évek közepére már egy igen széles palettát szeretne magáénak tudni. Nemrég ezt egy hatalmas, több mint 1000 milliárd forintos beruházással erősítették meg, és folyamatosan hallani újabb és újabb tervekről. Szerencsére már konkrétumok is vannak, és a németek nem mindennel kapcsolatban titkolóznak.

Módosítás dátuma: 2017. december 05. kedd, 17:49

Gyorstöltő-hálózatot épít Európában a Shell – Magyarországon is

Nyomtatás

Az elektromos autózás terjedésével egyre égetőbbé válik a gyorstöltő-hálózatok fejlesztése. Tudja ezt a Shell is, így összeállt néhány nagy gyártóval, hogy elkezdjék kiépíteni saját hálózatukat a töltőállomásaikon. A legjobb hír mindebben pedig az, hogy a magyar kutakon is elkezdődik ez a projekt. Habár szépen lassan azért kezdenek újabb és újabb töltőpontokat telepíteni itthon is, a Shell kezdeményezése bizony nagyban felgyorsíthatja a folyamatot – legalábbis reméljük.

Módosítás dátuma: 2017. november 28. kedd, 11:31

15 perc, 240 km – 2022-re új felgyorsítaná az akkutöltést a Honda

Nyomtatás

Az elektromos autók egyik legnagyobb problémája mostanra megoldódni látszik, ugyanis az akkumulátortechnológia fejlődésével egyre nagyobb hatótávolásgokkal találkozhatunk a katalógusokban. Ez azonban magával hozott egy másik gondot, méghozzá a töltési idő képében. A Honda most azt állítja, hogy 2022-re 15 perces töltésekkel jól tudnak majd lakni a villanyautóik – legalábbis egy időre.

Módosítás dátuma: 2017. november 23. csütörtök, 15:08

Hihetetlen, mégis igaz? – máris videókon bizonyít a Tesla Roadster

Nyomtatás

Alig pár órája, hogy beszámoltunk az ép ésszel szinte felfoghatatlan képességeket felvonultató Tesla Roadster bemutatkozásáról, de máris záporoznak a különböző videók, ugyanis az amerikaiak a tegnap esti leleplezés után lehetőséget adtak néhány szerencsésnek, hogy kipróbálhassák, mire képes az autó – az élmény pedig valóban letaglózónak tűnik.

Módosítás dátuma: 2017. november 17. péntek, 16:23

800 km teljes terheléssel – megérkezett a Tesla kamionja

Nyomtatás

A Tesla nem csak az új Roadsterrel fojtotta bele a szót a közönségbe a tegnap esti bemutatón, ugyanis az amerikai márka végre leleplezte régóta várt kamionját is, am szerintük forradalmasíthatja a kategóriát – ha mindaz valóban igaz lesz róla, amit állítanak, akkor könnyen lehet, hogy tényleg igazuk van.

Módosítás dátuma: 2017. november 17. péntek, 11:43

A csillagokat is lehozza az égből – itt az új Tesla Roadster

Nyomtatás

Folyamatosan arról olvasni, hogy a Tesla nehéz helyzetben van anyagilag, a gyártás akadozik és a kiszállításokkal sincs minden rendben, azonban az amerikai márka úgy látszik, fittyet hány minderre, ugyanis tegnap este rögtön két vadonatúj modellt is bemutattak a második generációs Roadster és egy kamion képében. Szokás szerint ismét elképesztő adatokkal álltak elő: nézzük először, hogy mit is tud az új Roadster.

Módosítás dátuma: 2017. november 17. péntek, 10:56

Az iX3 nevet viselheti a BMW X3 elektromos változata

Nyomtatás

A BMW kiemelt figyelmet fordít az elektromos autókra, így nem is csoda, hogy a szemfüles rajongók és újságírók felfedezték, hogy több „i”-s típusjelet is levédettek a bajorok, mint például az iX3. Konnektoros hibrid modelljeiket egyelőre csupán e-vel, és az iPerformance utónévvel jelölik a gyáriak, de könnyen lehet, hogy hamarosan az M Performance változatokhoz hasonlóan az iPerformance modellek is megkaphatják nevük elé az i betűt – az első ilyen négykerekű pedig a hamarosan érkező, teljesen elektromos X3 lehet.

Módosítás dátuma: 2017. november 16. csütörtök, 13:38

Tisztán elektromos hajtáslánccal jöhet a következő VW Beetle?

Nyomtatás

A Volkswagen Beetle modernizált verziója immár második generációját éli – már elég régóta –, és azt már korábban elárulták a németek, hogy ebben a formában nem fog tovább folytatódni a modell élete. Most azonban újabb lehetőségek adódtak, méghozzá az elektromos hajtásláncok térhódításának köszönhetően, és úgy tűnik, hogy a németek komolyan elgondolkodnak egy ilyen lehetőségen.

Módosítás dátuma: 2017. november 10. péntek, 15:14

A Porsche, a Bentley, a Bugatti és a Lamborghini is elektromos autóval készül

Nyomtatás

Azt már számtalanszor hallottuk, hogy a Volkswagen csoport márkái élen szeretnének járni az elektromos és hibrid négykerekűek bevezetésében, azonban a konszern luxusgyártóiról egyelőre viszonylag kevés szó esett. A Bentley, a Bugatti, a Lamborghini és a Porsche is a nagy család része, és bizony ezek a márkák is dolgoznak már saját villanyos modelljeiken.

Módosítás dátuma: 2017. november 10. péntek, 11:52

A jövő szuperautója – íme, a Lamborhini Terzo Millennio koncepció

Nyomtatás

A Lamborghininek manapság jól megy sora, legutóbb pedig egy igen érdekes projektben vettek részt, méghozzá az Egyesült Államok leghíresebb műszaki egyetemével közösen. A Massachusetts Institue of Technology, vagy ismertebb nevén az MIT két laboratóriuma is bekapcsolódott az olasz márkával való közös munkába, melynek célja az volt, hogy megalkossák a jövő elektromos szuperautóját – így született meg a Terzo Millennio koncepció.

Módosítás dátuma: 2017. november 07. kedd, 12:42

6. oldal / 61