Elektromos autózás

Egy évvel a gyártás kezdése előtt már egy éves várólista van a Tesla Model 3-ra

Nyomtatás

Bár még éppen egy év van hátra minden idők legkedvezőbb Teslájának gyártásáig, a Model 3 mellett már több százezren tették le a voksukat - csak Amerikában. Az európai forgalmazás garantáltan késik, hiszen már így is egy éves várólista van a típusra: aki most rendel, az is leghamarabb két év múlva Karácsonyra kaphatja meg modelljét.

Autópályás túrával feszegetjük az elekromos autózás határait

Nyomtatás

Hatótáv rekordot már döntöttünk, így ezúttal más műfajban feszegetjük az elektromos autózás határait. Az immár államilag 1,5 millió forinttal támogatott elektromos autók legnépszerűbb képviselőjével, a Nissan Leaffel indulunk útnak, hogy Budapestről Pozsonyba és Bécsbe jussunk el minél gyorsabban.

Ingyenes alkalmazással hódít a Hyundai Ioniq

Nyomtatás

2016 őszétől megérkezett hazánkban a Hyundai Ioniq, vele pedig egy olyan háromtagú modellcsaláddal bővült a Hyundai palettája, amely hibridként, konnektoros hibridként és elektromos autóként is helytáll az egyre sűrűsödő mezőnyben. Ezúttal pedig az érdeklődők egy ingyenes mobilos alkalmazás segítségével kerülhetnek közelebb a modellekhez.

Hivatalos: hibridként is jön az új MINI Countryman

Nyomtatás

Közeleg a MINI Countryman új generációjának premierje, méghozzá annyira, hogy az első hivatalos – álcázott – képeket és információkat is megkaptuk róla. Az újdonság a gyártó történetének első hibrid hajtásláncát is felmutatja majd, méghozzá konnektorról tölthető akkumulátorokkal.

Módosítás dátuma: 2016. október 17. hétfő, 09:10

Jövőre érkezik az új Volvo XC60

Nyomtatás

A Volvo közepes SUV-ja, avagy crossovere még manapság is különösen népszerű, pedig már láthatólag kezd kiöregedni a kínálatból. A legfrissebb hírek szerint őt sem kell félteni: már jövőre, akár még az új XC40 premierje előtt megérkezhet az új generáció.

2018-ban a modellsorozat frissítésével érkezik a BMW i8 Roadster

Nyomtatás

Már néhány esztendő eltelt azóta, hogy a BMW lerántotta a leplet a Pekingi Autószalon alkalmából az i8 nyitott verziójának koncepciójáról. Sorozatgyártásban viszont a hibrid sportautó azóta sem szabadult meg tetejétől. A legfrissebb hírek szerint mindez 2018-ban fog bekövetkezni, amikor a típus modellfrissítésével egy időben debütál az i8 Roadster is.

Elektromos nyomtatvány - íme, a Micro Commuter

Nyomtatás

Az autóipari szereplők folyamatosan nyitva tartják a szemüket, hogy olyan technológiák után kutassanak, melyek számukra is hasznosak lehetnek. A háromdimenziós nyomtatás természetesen ezek közé tartozik, és bár néhányan már próbálkoztak hasonlóval, ezúttal a Honda nyúlt a kifejezetten érdekes megoldáshoz, hogy a Kabuki Inc. of Japan nevű vállalattal karöltve megalkossa a Micro Commutert.

Módosítás dátuma: 2016. október 13. csütörtök, 14:09

Áramszünet – megszűnik az elektromos Audi R8 gyártása

Nyomtatás

Nem is volt oly rég a 2015-ös Genfi Autószalon, amikor a négykarikások bejelentették, hogy megkezdik az R8 e-tron gyártását. Az elektromos hajtású szuperautó érkezését mintegy 6 éven át rebesgette a gyártó, amelyet aztán cselekvés, majd pedig mérsékelt piaci kereslet követett. Az R8 e-tron kevesebb, mint 100 eladott példányt és egy évet követően távozik az Audi kínálatából.

Módosítás dátuma: 2016. október 13. csütörtök, 12:23

Norvégiában a szeptemberben eladott autók közel felében van elektromotor

Nyomtatás

Az elektromos autózás ugyan még mindig gyerekcipőben jár, néhány ország már azzal ösztönzi a gyártókat, hogy a következő évtized végére betiltaná a belsőégésű erőforrással szerelt járműveket. Van azonban, ahol nem csak a törvényhozók, hanem a vásárlóerő is elkötelezett a villanyos közlekedés mellett: szeptemberben a Norvégiában eladott négykerekűek közel felében valamilyen módon megjelenik az elektromos hajtás.

Módosítás dátuma: 2016. október 12. szerda, 15:02

EQ néven érkeznek majd az elektromos Mercedes modellek

Nyomtatás

Az elektromos autók piaca egyre csak bővül, az egyes gyártók pedig külön almárkákra támaszkodva próbálnak felismerhető, egységes villanyautós palettát bemutatni. Ilyen például a BMW i divíziója vagy az e-tron az Audinál, miközben ezúttal a Mercedes-Benz lép. Innentől kezdve a stuttgartiak EQ márkanév alatt mutatják majd be elektromos típusaikat.

Módosítás dátuma: 2016. október 12. szerda, 07:38

Jövőre vezeték nélküli töltéssel jön a konnektoros Mercedes S-osztály

Nyomtatás

Jövőre újabb technikai áttörést üdvözölhetünk sorozatgyártásban: most már hivatalos, hogy elsőként a Mercedes-Benz S 500 e konnektoros hibridhez lesz elérhető a vezeték nélküli töltés, melynek köszönhetően fizikai csatlakoztatás nélkül töltődhetnek fel a luxusautó akkumulátorai. Hamarosan a típust újabb modellek és újabb márkák követik a sorban.

6. oldal / 48