Elektromos autózás

A Porsche, a Bentley, a Bugatti és a Lamborghini is elektromos autóval készül

Nyomtatás

Azt már számtalanszor hallottuk, hogy a Volkswagen csoport márkái élen szeretnének járni az elektromos és hibrid négykerekűek bevezetésében, azonban a konszern luxusgyártóiról egyelőre viszonylag kevés szó esett. A Bentley, a Bugatti, a Lamborghini és a Porsche is a nagy család része, és bizony ezek a márkák is dolgoznak már saját villanyos modelljeiken.

Módosítás dátuma: 2017. november 10. péntek, 11:52

A jövő szuperautója – íme, a Lamborhini Terzo Millennio koncepció

Nyomtatás

A Lamborghininek manapság jól megy sora, legutóbb pedig egy igen érdekes projektben vettek részt, méghozzá az Egyesült Államok leghíresebb műszaki egyetemével közösen. A Massachusetts Institue of Technology, vagy ismertebb nevén az MIT két laboratóriuma is bekapcsolódott az olasz márkával való közös munkába, melynek célja az volt, hogy megalkossák a jövő elektromos szuperautóját – így született meg a Terzo Millennio koncepció.

Módosítás dátuma: 2017. november 07. kedd, 12:42

Még novemberben bemutatkozik a Tesla elektromos kamionja

Nyomtatás

A Tesla kamionja már régóta terítéken van, sőt, mi több, tulajdonképpen már október 26-án be kellett volna mutatkoznia, azonban a gyáriak november 16-ára tolták a leleplezést – valószínűleg a Model 3 problémái miatt. Most azonban úgy tűnik, hogy 10 nap múlva valóban megláthatjuk majd, hogy mire képes az amerikaiak nagyvasa, amiről egy ízelítőt is megosztottak velünk.

Módosítás dátuma: 2017. november 06. hétfő, 11:03

A Toyota szerint 2025-re eljön a hidrogénes autók ideje

Nyomtatás

Mostanra sokan úgy látják, hogy a hidrogénhajtású autók jövője leáldozott, köszönhetően az akkumulátorok gyors fejlődésének. Az azonban nem lehet véletlen, hogy még mindig több nagy gyártó fontosnak tartja az üzemanyagcellás hajtásláncok fejlesztését. Közülük is talán a Toyota az, amelyik a legnagyobb erőkkel van jelen a területen, a japánok pedig meg is szólaltak az ügyben, elmondva, hogy anyagiak szempontjából hamarosan felveheti majd a versenyt a hibridekkel ez a technológia.

Módosítás dátuma: 2017. október 31. kedd, 11:19

10 millió alatt hazavihető a vadonatúj Nissan Leaf – minden extrával

Nyomtatás

A vadonatúj Nissan Leaf hamarosan megérkezik a kereskedésekbe, így nem csoda, hogy egyre kíváncsibbak vagyunk, hogy milyen áron kínálja majd magát elődjéhez képest a jóval fejlettebb újdonság. A részletes árlistára ugyan még várnunk kell egy kicsit, de azt már tudjuk, hogy mennyibe fog kerülni a bevezetés alkalmából megalkotott 2.Zero változat, amely csak limitált ideig lesz elérhető.

Módosítás dátuma: 2017. október 26. csütörtök, 14:44

Retró hangulat – bemutatkozott a Honda Sports EV koncepció

Nyomtatás

A Honda már korábban elárulta, hogy érkezik a Frankfurti Autószalonon bemutatott Urban EV sportos testvére. Akkor még csak egy rajzon láthattuk az autót, de már abból is egyértelműnek tűnt, hogy stílusát tekintve a Sports EV követi majd a városi mini által megkezdett utat. Legnagyobb örömünkre ez valóban így történt, így az újdonság egy igazi kis retró sportautó lett.

Módosítás dátuma: 2017. október 25. szerda, 12:19

Elelktromos crossover Leaf alapokon – íme, a Nissan IMx tanulmány

Nyomtatás

Néhány kedvcsináló fotón és videón már láthattuk a Nissan teljesen elektromos crossoverének előfutárát, ám most végre teljes valójában bemutatkozott az IMx névre keresztelt koncepció, amely a Leaf alapjaira épül. Egyelőre egy ízig-vérig tanulmánnyal van dolgunk, de reméljük, hogy ez csak a kezdet, és hamarosan a szériagyártású verzióval is találkozhatunk majd.

Módosítás dátuma: 2017. október 25. szerda, 11:43

Újabb ízelítőkön a Nissan elektromos crossover tanulmánya

Nyomtatás

A Nissan már korábban közzétett egy videót, mely a Leaf alapjaira épülő crossoverük előfutáráról árulkodott nekünk, most pedig egy újabb kisfilmen láthatjuk, ahogy a robotok éppen "kifaragják" a tanulmányt. Ezúttal már biztosra vehetjük, hogy egy crossoverről van szó, ami amellett, hogy teljesen elektromos lesz, önvezetés terén is igen fejlett rednszerekkel rendelkezik majd.

Módosítás dátuma: 2017. október 24. kedd, 17:18

Nem vesz fel több rendelést Európában az Opel az Ampera-e-re

Nyomtatás

Az Opel Ampera-e már szerkesztőségünk garázsában is tett egy rövidebb látogatást, és bár azóta már bemutatkozott a vadonatúj Nissan Leaf, ár/érték arányban még mindig az egyik legjobb elektromos autó a piacon a villámosok modellje. A németek azonban „nehéz” helyzetbe kerültek, ugyanis a gyártó arra utasította a kereskedőket, hogy ne vegyenek fel több rendelést az autóra.

Módosítás dátuma: 2017. október 24. kedd, 09:45

A Dacia fel van készülve az elektromos jövőre

Nyomtatás

Az elektromos autózás egyre dinamikusabban tör utat magának a piacon, és a prémium gyártók mellett immár az úgynevezett „mainstream” márkák nagy része is felkészült a villanyos jövőre. Az olyan gyártókról azonban eddig nem igazán esett szó, melyek kifejezetten az olcsó négykerekűekre specializálódtak, mint például a Dacia. A románok azonban most biztosítottak mindenkit, hogy fel vannak készülve mindenre.

Módosítás dátuma: 2017. október 20. péntek, 13:05

Elvetemült elektronok – elektromos Hummer H1 a Kreiseltől

Nyomtatás

Talán sokan emlékeznek még a Kreisel névre hallgató osztrák vállalatra, amely Arnold Schwarzenegger kérésére és támogatásával teljesen elektromossá alakította a hatalmas benzinfalók iránti vonzalmáról is ismert, ám azóta „zöld” útra térő híresség Mercedes-Benz G-osztályát. Az őrületnek pedig nem szakadt vége akkor, ugyanis a cég egy újabb elvetemült elektromos autót mutatott be, méghozzá egy átalakított Hummer H1 képében – ami egyébként anno éppen Schwarzenegger közbenjárásával kerülhetett sorozatgyártásba.

Módosítás dátuma: 2017. október 19. csütörtök, 14:31

6. oldal / 61