Elektromos autózás

EQ néven érkeznek majd az elektromos Mercedes modellek

Nyomtatás

Az elektromos autók piaca egyre csak bővül, az egyes gyártók pedig külön almárkákra támaszkodva próbálnak felismerhető, egységes villanyautós palettát bemutatni. Ilyen például a BMW i divíziója vagy az e-tron az Audinál, miközben ezúttal a Mercedes-Benz lép. Innentől kezdve a stuttgartiak EQ márkanév alatt mutatják majd be elektromos típusaikat.

Módosítás dátuma: 2016. október 12. szerda, 07:38

Jövőre vezeték nélküli töltéssel jön a konnektoros Mercedes S-osztály

Nyomtatás

Jövőre újabb technikai áttörést üdvözölhetünk sorozatgyártásban: most már hivatalos, hogy elsőként a Mercedes-Benz S 500 e konnektoros hibridhez lesz elérhető a vezeték nélküli töltés, melynek köszönhetően fizikai csatlakoztatás nélkül töltődhetnek fel a luxusautó akkumulátorai. Hamarosan a típust újabb modellek és újabb márkák követik a sorban.

Németország betiltaná a belsőégésű motorral szerelt autók forgalmazását

Nyomtatás

A jelek szerint alig másfél évtized választ el minket attól, hogy véget érjen a benzines és a dízel járművek kora. Ezúttal Németország döntéshozása voksolt amellett, hogy 2030-tól betiltsák a belsőégésű motorral szerelt járművek forgalmazását.

8 millió alá csökkent az elektromos Kia Soul ára

Nyomtatás

A vissza nem terítendő állami támogatásnak, valamint a Kia által meghirdetett saját kedvezménynek köszönhetően alaposan csökkent az elektromos hajtású Soul ára. A tesztünkön jól teljesítő villanyautó az eddigi közel 10 millió helyett immár 8 millió forint körüli áron hazavihető csúcsfelszereltséggel.

Villanyautók 5,6 milliótól – duplázza az állami támogatást a Citroën és a Peugeot

Nyomtatás

A Nemzetgazdasági Minisztérium által kiírt pályázat keretében elérhető állami támogatást a Citroën és a Peugeot akár további 1,5 millió Ft kedvezménnyel egészíti ki, amellyel az egyik legkedvezőbb áru, teljes értékű elektromos autóját kínálja a magyar piacon.

700 kilométeres elektromos autóval térhet vissza a Fisker

Nyomtatás

Egyetlen feltöltéssel több mint 700 kilométer az európai ciklus szerint – ezt ígéri Henrik Fisker, aki a róla elnevezett autógyártó következő, teljesen elektromos modelljét már jövőre szeretné leleplezni. Ehhez persze forradalmi akkumulátor-technológiára is szükség van.

Már úton van felénk a zöld rendszámos, konnektoros Toyota Prius

Nyomtatás

Az új, negyedik generációs Prius tulajdonságait konnektorról tölthető akkumulátorral egyesíti a Toyota Prius Plug-in Hybrid, amely 2017-ben a hazai piacra is megérkezik. Nézzük, hogy mire képes a legújabb zöld rendszámos modell!

Ez lenne a BMW i5?

Nyomtatás

Mióta pár éve a BMW létrehozta az azóta is kéttagú (i3, i8) márkát, mindenki izgatottan vár a bővülésre. Az egyterűs kisautó és a mindenes sportautó ugyanis rétegmodellek, de az elektromos/hibrid autózás műfaja kezd kitörni a keretekből, így sokan várnak egy családilag használható „i” modellre.

Mégis jöhetnek a villanyos BMW M modellek?

Nyomtatás

Az autózás szerelmeseinek az M betű egyet jelent a BMW gyári sportrészlegével. A bajorok teljesítményre kihegyezett divíziója már 1972 óta, tehát 44 éve örvendeztet meg minket elképesztő kvalitásokkal és erővel megáldott négykerekűekkel. Az elektromos és önvezető autózás egyre növekvő térnyerése közben azonban sokan aggódnak azért, hogy a németek előbb vagy utóbb engednek a nyomásnak, és villanymotorral illetve autonóm képességekkel felruházott M-es BMW-ket dobnak piacra – erre pedig egyre nagyobb esély mutatkozik.

Módosítás dátuma: 2016. október 03. hétfő, 13:21

A változást hirdeti a Mercedes új elektromos tanulmánya

Nyomtatás

Holnap újabb fejezet kezdődik az autóipar történelmében: megnyitja kapuit a 2016-os Párizsi Autószalon, vele pedig jövőbe mutató négykerekű újdonságok szelencéje válik szabaddá. Ezúttal is az elektromos újdonságok térnyelése lesz a középpontban: a Mercedes-Benz például egy rejtélyes villanyos SUV-val készül.

Vonzó árcédulával érkezett meg hazánkba az elektromos Hyundai Ioniq

Nyomtatás

A Hyundai és a Kia elkötelezett az elektromos autózás mellett, amit utóbbi nemrég kipróbált újdonságai mellett a Hyundai Ioniq normál és konnektoros hibrid, illetve teljesen villanyos változatai is jól mutatnak. A tisztán elektromos kivitel pedig a nemrég bejelentett állami támogatásnak köszönhetően hazánkban is vonzó lehet – de nézzük, hogy pontosan mennyiért is vihetjük haza.

Módosítás dátuma: 2016. szeptember 23. péntek, 08:54

6. oldal / 47