2018. Augusztus 18., Szombat

Frissitve:03:20:32

Elektromos autózás

Ízelítőn a Tesla következő ígérete, a Model Y crossover

Nyomtatás

A Tesla – pontosabban a márka tulajdonosa, Elon Musk – híres arról, hogy szebbnél szebb ígéretekkel igyekszik fenntartani az érdeklődést a piac részéről, ám ezeket legtöbbször nem képesek tartani, vagy legalábbis nem időre. Ezúttal következő újdonságukról, a Model Y-ról osztottak meg velünk két ízelítőt az amerikaiak, amely elvileg 2019 márciusában fog bemutatkozni a nagyközönségnek.

Módosítás dátuma: 2018. június 07. csütörtök, 09:52

Már biztos: SUV lesz a BMW szupermodern elektromos autója

Nyomtatás

A BMW korábban már hivatalosan is bejelentette, hogy még idén érkezik egy koncepció, ami megmutatja, hogy milyen is lesz a gyáriak 2021-ben érkező, iNEXT néven emlegetett szupermodern elektromos autója. Akkor egy ízelítő skiccet is megosztottak velünk a gyáriak, amit látva rögtön megindultak a találgatások, hogy vajon milyen felépítésű autóról is lesz szó. Most azonban egy magas rangú vezető kikotyogta, hogy mire számíthatunk az ősszel bemutatkozó tanulmány kapcsán.

Módosítás dátuma: 2018. május 30. szerda, 09:22

A Focus alapjain jöhet a Ford első elektromos SUV-ja

Nyomtatás

Ahogyan a legtöbb autógyártó, a Ford is az elektromos hajtásláncokban és a crossoverekben látja a jövőt, így nem meglepő, hogy az amerikaiak is beígértek már egy tisztán villanyos SUV-t, ami a Mach 1 nevet viseli majd, és 2020-ban jut el a kereskedésekbe. Ezen kívül eddig nem túl sokat tudhattunk az autóról, de most ismét felkapta a fejét néhány érdekes pletyka.

Módosítás dátuma: 2018. május 23. szerda, 13:01

Annyit költ csak akkukra a Volkswagen amennyit a Tesla összesen ér

Nyomtatás

A Tesla nevét mostanra már szinte mindenki ismeri, sőt, sokan úgy kezelik a márkát, mint a jövő egyik vezető gyártóját. Érdemes azonban némi fenntartással kezelni az Elon Musk által alapított vállalatot, hiszen bár eladások tekintetében tudnak szép számokat felmutatni, és az ígérgetés is jól megy nekik, gyakorlatilag folyamatosan súlyos veszteséget termelnek. Most a Volkswagen segítségével egy érdekes példán keresztól tudjuk bemutatni, hogy mennyire aprócska résztvevője csupán az iparnak a Tesla.

Módosítás dátuma: 2018. május 11. péntek, 15:07

Elektromos modellt fejleszt a McLaren, de még nem elégedettek

Nyomtatás

Az mára biztossá vált, hogy az elektromos autózás jelenti a jövőt, és bár valószínűleg a kőkemény sportautókat gyártó márkák lehetnek majd azok, amelyeknél a legtovább megmaradnak a belső égésű erőforrások, a sorsukat valószínűleg ők sem kerülhetik majd el. Tudja ezt a McLaren is, és még a Pekingi Autószalonon külföldi kollégák kérdésére a gyáriak marketingvezetője el is árulta, hogy már tesztelik az elektromos technológiát, de egyelőre még úgy érzik, hogy nem jött el az ideje egy villanyautó bemutatásának.

Módosítás dátuma: 2018. május 07. hétfő, 11:24

Meglepetés – csendben bemutatkozott az elektromos Kia Niro

Nyomtatás

A Kia még az év elején mutatta meg nekünk a Niro teljesen elektromos verziójának előfutárát, így bár nem mondhatjuk, hogy teljesen váratlanul, de mégis meglepetésként érhetett minket, hogy a gyáriak a dél-koreai a Nemzetközi Elektromos Autó Expón lerántották a leplet a végleges változatról. Egyelőre nem túl sok adatot és képet osztottak meg velünk, de a lényeg ezekből is kiderül.

Módosítás dátuma: 2018. május 04. péntek, 09:36

Mérföldkő: itt az első elektromos BMW SUV, az iX3 tanulmány

Nyomtatás

A BMW a mai nap folyamán, a Pekingi Autószalonon hivatalosan is bejelentette, hogy 2020-ban fog debütálni a márka első, sorozatgyártásban kínált, tisztán elektromos hajtáslánccal szerelt típusa, amelyet a bajor prémiumgyártó világszerte népszerű X3 szabadidőmodelljének műszaki alapjaira épít fel. A szériagyártású elektromos X3 előfutáráról, a BMW Concept iX3-ról a németek ma rántották le a leplet Pekingben.

Módosítás dátuma: 2018. április 25. szerda, 20:34

Minek nevezzelek? – itt a Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury

Nyomtatás

A hivatalos nevén Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury fotóit nem tudta titokban tartani a csillagos márka, így már korábban láthattuk teljes valójában a különleges koncepciót. Ez azonban talán nem is olyan nagy probléma, hiszen – legalábbis részünkről – azért fel kellett dolgozni a látottakat, hogy mostanra, amikor végre hivatalosan is bemutatkozott az autó, a többi részletre is oda tudjunk figyelni.

Módosítás dátuma: 2018. május 17. csütörtök, 13:50

2020-ra teljesen elektromossá válik a smart

Nyomtatás

A smart 2016 óta kínálja elektromos verzióban jelenlegi modelljeit, ám úgy tűnik, hogy hamarosan nem is lesz majd más lehetősége a vásárlóknak, mint a villanyos kivitelek. A Daimler ugyanis bejelentette, hogy 2020-ratisztán elektromos márkát kínál faragni a smartból, és ezt maga Dieter Zetsche, a Daimler igazgatótanácsának feje és a Mercedes-Benz vezetője erősítette meg.

Módosítás dátuma: 2018. április 24. kedd, 10:24

400 kilométeres hatótávval jön az Audi elektromos SUV-ja

Nyomtatás

Az Audi nagy erőkkel készül első elektromos crossoverének bemutatójára: ugyan csak alapos matricázással, de tulajdonképpen már a Genfi Autószalonon leleplezték az autót – vagy legalábbis egy szériára érett prototípust –, most pedig azt is elárulták, hogy milyen adat fog szerepelni a katalógusban a hatótávolság mellett, ráadásul az új, jóval valóságosabb WLTP norma szerint mérve.

Módosítás dátuma: 2018. április 20. péntek, 18:02

Hivatalos: 2020-ban jön a Škoda elektromos terepkupéja

Nyomtatás

A Volkswagen konszern úttörő szeretne lenni az elektromos autózás világában, és ennek megfelelően nem csak az anyamárka kínálatában, hanem a többi tulajdonában lévő gyártó palettáján is megjelennek majd érdekes villanyautók. A Škoda Vision E koncepció sorozatgyártású verziója kétségtelenül ezek közé tartozik majd, és mostanra az is hivatalossá vált, hogy 2020-ban érkezik majd a szériaváltozat.

Módosítás dátuma: 2018. április 10. kedd, 17:59

2. oldal / 62