Elektromos autózás

500 km 20 perc töltéssel – nagyot ígér a Samsung új akkuja

Nyomtatás

2020 különösen fontos év lesz az elektromos autózás számára. A tervek szerint a technológia ekkor válik úttörő különlegességből szélesebb tömegeknek szánt valós alternatívává, amelyet a termék és az infrastruktúra továbbfejlesztésével érnek el az autógyártók. Ebben lehet óriási segítség a Samsung új autóakkumulátora.

Mikrobusszal is előrevetíti a Volkswagen a jövőt

Nyomtatás

Noha csupán 2022-ben tervezi piacra dobni a Volkswagen a retró stílusban fogant elektromos, összkerékhajtású mikrobuszt, a németek már évekkel a premier előtt előrevetítik az újdonságot, illetve azt, hogy 5 év múlva nagyjából mire számíthatunk. Az ID Buzz bemutatkozik.

Módosítás dátuma: 2017. január 09. hétfő, 16:11

Elektromos jövő: már úton van a következő Nissan Leaf

Nyomtatás

A Nissan szinte elsőként reagálva adott ki valóban használható elektromos autót a Leaf formájában, amely azóta több ízben frissült is. Azonban ez a szegmens olyan ütemben fejlődött, hogy az Észak-Európában oly népszerű típus esetében már a második generáció érkezéséről kell jelentenünk – az elektronikai kiállításon (CES) Carlos Ghosn a fejlesztés alatt álló, új villanyautóról is beszélt.

Módosítás dátuma: 2017. január 06. péntek, 16:55

Mindent visz? - íme, az elektromos Faraday Future FF 91

Nyomtatás

A Faraday Future márkanév bizonyára sokaknak ismeretlen, pedig szinte pontosan egy éve számoltunk be az amerikai gyártó első tanulmányautójáról, amely egy több mint 1000 lóerős szuperautó volt, elektromos hajtással. A Faraday Future már akkor is egyértelművé tette, hogy a Tesla legfőbb konkurense szeretne lenni a piacon, ezt pedig most be is bizonyították, ugyanis megérkezett az első sorozatgyártású modelljük, mely az FF 91 névre hallgat.

Módosítás dátuma: 2017. január 04. szerda, 14:22

A Nissan-Mitsubishi házasság első gyümölcse egy konnektoros hibrid lesz

Nyomtatás

Alig két hónapja számolhattunk be a Nissan-Mitsubishi házasságról, és már a jelek szerint a gyártók ki is használják a létrejött szinergiát. A frigy első gyümölcse egy konnektorról tölthető hibrid Nissan lehet, amely az Outlander PHEV technológiáját használja fel.

100 km két perc alatt – villámgyors töltőt tervez a Tesla

Nyomtatás

Elon Musk, a Tesla vezetője legújabb nyilatkozataiban villámgyors töltőállomásokról beszél, amelyek bőven meghaladják a jelenlegi 150 kW-os töltők sebességét. Az egészen 400 kW-ig fokozódó töltési sebesség akár negyed óra alatt 500 km-nyi hatótávolságot is beleszuszakolhat a Tesla Model S-be.

Jövőre konnektoros hibridként érkezik a Kia Niro

Nyomtatás

A jövő év második felében érkezhet meg az új Kia Niro igazán nagy durranása: a konnektoros hibrid variáns. A modell tesztünkben igencsak versenyképesnek bizonyult, amit új szintre emelhet a zöldrendszámos verzió.

Tesla-verő, 1000+ lóerős elektromos szedánnal indul útnak a Lucid márkanév

Nyomtatás

Ismét amerikai, megint teljesen elektromos és luxus szedán is egyben: a Tesla beválni látszó receptjével indul útnak a Lucid Motors, ám modelljével nagyobb magaslatokba tör. A zászlóshajóba több mint 1000 lóerőt pakolnak majd.

A Honda is 2020-ra időzíti az elektromosokat – a Jazz lesz az első

Nyomtatás

Ahogyan több másik gyártó, úgy a Honda is kijelölte saját elektromos offenzívájának kezdetét: érdekesség, hogy a többiekhez hasonlóan a japánok is 2020-ban bocsátják útjára az első villanyautót. A racionalitás ösvényén haladva a Honda kisebb modellben hozza el az elektromos hajtás előnyeit, amely tényt Jean Marc Streng, a márka európai értékesítéséért felelős vezetője erősítette meg.

Módosítás dátuma: 2016. december 14. szerda, 15:36

Elérhető árú elektromos autón dolgozik a Renault

Nyomtatás

Mára már szinte biztossá vált, hogy az elektromos hajtás jelenti a jövőt, így nem csoda, hogy minden új villanyos modell érkezését nagy figyelem követi. A Renault azonban legutóbbi bejelentésével nem használta ki ezt az őrületet, ugyanis egy hivatalos közleményben szépen elrejtve adta tudtára a világnak, hogy egy minden eddiginél olcsóbb elektromos modell fejlesztésébe fogott bele – a szemfüles újságírók azonban észrevették a turpisságot.

Módosítás dátuma: 2016. december 13. kedd, 10:57

Változó trendek: 20 év múlva a piac harmadát adhatják az elektromos modellek

Nyomtatás

Pár éve még a tanulmányok meglehetősen pesszimistán nyilatkoztak az elektromos autók térhódításáról – olyan is volt, aki 2050-re is a piac csekély szeletét jósolta a villanyos modelleknek. Mindez változik: a legfrissebb beszámolók szerint akár 20 éven belül egyharmados lehet a térnyerés.

3. oldal / 48