2018. Augusztus 18., Szombat

Frissitve:03:20:32

Elektromos autózás

Jövőre jöhet a BMW i1 – utód nélkül maradhat az i3

Nyomtatás

Éppen tegnap számoltunk be róla, hogy a BMW egyre nagyobb összegeket fordít az elektromotorral szerelt autók fejlesztésére, és többek között talán éppen ezért folyamatosan érkeznek a hírek a bajorok villanyos újdonságai felől. Most például az i1 megalkotásának lehetősége merült fel, amellyel lefelé is bővíteni tudná elektromos szériáját a bajor gyártó.

Módosítás dátuma: 2018. április 10. kedd, 16:54

Már 2020-ban jöhet a Mercedes S-osztály elektromos párja

Nyomtatás

A Mercedes-Benz hamarosan útjára indítja a teljesen elektromos modelleket kínáló EQ sorozatát, és a csillagosok azt is elárulták már, hogy ezután bizony nem lesz megállás. Szinte minden kategóriában készülnek ilyen EQ modellel, amelyek viszonylag gyors egymásutánban fognak bemutatkozni – elég csak a korábbi koncepciókra gondolni, mint a Generation EQ és az EQ A. Ezúttal egy interjúban azt emelték ki, hogy az S-osztály elektromos megfelelője is már fejlesztés alatt áll, ráadásul akár már 2020-ban bemutatkozhat.

Módosítás dátuma: 2018. április 06. péntek, 16:14

Elektromos sportautót küldene gyártásba a Hyundai prémiummárkája

Nyomtatás

A Hyundai még mindig tövig tapossa a gázpedált, aminek bizony meg is van az eredménye, és bár Európában sajnos egyelőre nem elérhető a koreaiak prémium márkája, a Genesis, ugyanez igaz arra is. A New Yorki Autószalonra utóbbi egy igazán izgalmas sportautó koncepciót vitt el az Essentia képében, és a hírek szerint a vezetőség mindenáron szeretné sorozatgyártásba küldeni az autót, ráadásul már 2021-re szeretnék megvalósítani ezt a tervüket.

Módosítás dátuma: 2018. április 03. kedd, 09:28

Modern klasszikus – itt a MINI elektromos veteránja

Nyomtatás

A hét elején számoltunk be róla, hogy a MINI egy érdekességgel készül a New Yorki Autószalonra, ám akkor még csak a pár másodperces kisfilmben feltűnő, az elektromos modellek emblémájával ellátott klasszikus példány alapján próbáltunk meg rájönni, hogy mi is lehet majd az. Kissé talán túlgondoltuk a dolgot, ugyanis a MINI egyszerűen azt a négykerekűt leplezte le végül, ami feltűnt az ízelítőben, és ahogyan az embléma alapján is sejthettük, a klasszikus példány lemezei alá bizony elektromos hajtás került.

Módosítás dátuma: 2018. március 29. csütörtök, 16:52

Sejtelmes videó a MINI-től – elektromos újdonsággal készülnek?

Nyomtatás

Érdekes kedvcsináló videót osztott meg a MINI a holnap nyitó New Yorki Autószalon előtt. Az angolok által készített kisfilmből nehéz következtetni, hogy mégis mire készülnek az észak-amerikai seregszemlén, ugyanakkor a részleteket vizsgálva azért észrevehetünk néhány árulkodó érdekességet.

Módosítás dátuma: 2018. március 27. kedd, 11:10

Hivatalos képeken a Porsche jövőre érkező elektromos modellje

Nyomtatás

A Porsche éppen ma osztott meg egy videót arról, hogy milyen keményen nyüstöli a hamarosan érkező hibrid Cayenne prototípusait. A németek azonban nem érték be ennyivel, ugyanis most újabb képek kerültek fel az internetre hivatalos forrásból, melyek egy még izgalmasabb jövevényt ábrázolnak: a gyárban készült fotókon ugyanis a Mission E sorozatgyártású verziójának előszériás példányait láthatjuk.

Módosítás dátuma: 2018. március 22. csütörtök, 17:57

Már jövő hónapban jöhet az elektromos BMW X3 előfutára

Nyomtatás

Noha a nagy német prémiumtrió már régóta bizonygatja, hogy elkötelezett hívei az alternatív – ezen belül is főleg az elektromos – hajtásláncoknak, a BMW volt az első, aki az i és az iPerformance modellekkel már az első igazán komoly lépést is megtette. A bajorok pedig nem kívánják feladni ezt a helyzeti előnyt, és a hírek szerint még idén bemutatnak több új elektromos koncepciót, melyek a következő években egytől egyig sorozatgyártásba kerülnek majd.

Módosítás dátuma: 2018. március 22. csütörtök, 11:55

Felvillanyozva – az összes nálunk kapható elektromos autó 2018-ban

Nyomtatás

Az már régóta nem kérdés, hogy az elektromotorral hajtott négykerekűek jelentik a jövőt, azonban az igazán nagy bumm – már, ha egyáltalán lesz ilyen, és nem egy szép folyamatos átállásnak leszünk szemtanúi – még nem érkezett el. A következő évekre rengeteg villanyautót ígértek be a gyártók, és bár ezekről is szót ejtünk majd, jelen cikkünkben inkább a piacon jelenleg is elérhető elektromos négykerekűeket kívánjuk számba venni, hogy kerek képet kapjunk arról, hogy mi is a helyzet jelenleg.

Módosítás dátuma: 2018. március 20. kedd, 19:06

Saját elektromos márkát alapíthat a Pininfarina

Nyomtatás

A Pininfarina név hallatán szinte minden autórajongónak más modell ugrik be: az olasz dizájnstúdió bizony annyi legendás négykerekűt tervezett már, hogy a két kezünkön is nehéz lenne megszámolni – és akkor még csak az igazán híres típusokat említenénk. Most azonban eljöhet a pillanat, hogy ne csak egy kis plakettként kapjanak helyet az adott autón, vagy egy mondatként szerepeljenek a sajtóanyagban, ugyanis a hírek szerint saját márkát indítanának útjukra a gyáriak, ami ráadásul kizárólag elektromos modelleket fog piacra dobni.

Módosítás dátuma: 2018. március 20. kedd, 12:13

Kupéként és kabrióként is jön a Porsche elektromos autója?

Nyomtatás

A Porsche már nagy erőkkel készül első elektromos autójának piacra dobására. A Mission E sorozatgyártású verziója jövőre már megvásárolható lehet, és a Genfi Autószalonon a gyáriak elektromos autók fejlesztéséért felelős vezetője, Stefan Weckbach elárulta, hogy a későbbiekben több különböző verzióban is megérkezhet majd a teljesen villanyos modell – vagy legalábbis ugyanazokat az alapokat felhasználva érkezhetnek más típusok.

Módosítás dátuma: 2018. március 13. kedd, 11:13

Elektromos telekjáró Porsche módra – itt a Mission E Cross Turismo

Nyomtatás

A Porsche csak a frissített GT3 RS-sel készült a Genfi Autószalonra – legalábbis a legtöbben ezt gondoltuk. A németek azonban mindenki nagy meglepetésére egy izgalmas koncepciót is elvittek Svájcba, méghozzá a Mission E Cross Turismo képében, ami a korábbi – és hamarosan sorozatgyártásba kerülő – normál Mission E stílusában, de még inkább szériaközeli formában mutatta meg nekünk, hogy milyen is lesz a Porsche első tisztán villanyos modelljének telekjáró kombi verziója.

Módosítás dátuma: 2018. március 09. péntek, 11:05

3. oldal / 62