2018. Június 20., Szerda

Frissitve:12:19:21

Elektromos autózás

Kupéként és kabrióként is jön a Porsche elektromos autója?

Nyomtatás

A Porsche már nagy erőkkel készül első elektromos autójának piacra dobására. A Mission E sorozatgyártású verziója jövőre már megvásárolható lehet, és a Genfi Autószalonon a gyáriak elektromos autók fejlesztéséért felelős vezetője, Stefan Weckbach elárulta, hogy a későbbiekben több különböző verzióban is megérkezhet majd a teljesen villanyos modell – vagy legalábbis ugyanazokat az alapokat felhasználva érkezhetnek más típusok.

Módosítás dátuma: 2018. március 13. kedd, 11:13

Elektromos telekjáró Porsche módra – itt a Mission E Cross Turismo

Nyomtatás

A Porsche csak a frissített GT3 RS-sel készült a Genfi Autószalonra – legalábbis a legtöbben ezt gondoltuk. A németek azonban mindenki nagy meglepetésére egy izgalmas koncepciót is elvittek Svájcba, méghozzá a Mission E Cross Turismo képében, ami a korábbi – és hamarosan sorozatgyártásba kerülő – normál Mission E stílusában, de még inkább szériaközeli formában mutatta meg nekünk, hogy milyen is lesz a Porsche első tisztán villanyos modelljének telekjáró kombi verziója.

Módosítás dátuma: 2018. március 09. péntek, 11:05

A BMW i4 néven küdi szériába az i Vision Dynamics koncepciót

Nyomtatás

A BMW a Genfi Autószalonon bejelentette, hogy az i divízió soron következő, tisztán elektromos meghajtású modellje a 2017-es Frankfurti Autószalonon bemutatott BMW i Vision Dynamics tanulmányautó sorozatgyártásban készült változataként lát majd napvilágot Münchenben. Sőt, a bajorok már azt is elárulták, hogy i4 néven érkezik majd az újdonság – emellett pedig arról is szót ejtettek, hogy folyamatosan egyre „zöldebbé” válik a márka.

Módosítás dátuma: 2018. március 08. csütörtök, 14:04

Az Audi megmutatta nyáron érkező elektromos SUV-ját Genfben

Nyomtatás

Az Audi standját Genfben kétség kívül a vadonatúj A6 uralta, azonban a négykarikások a hamarosan érkező elektromos crossoverük előfutáraként elhozták az e-tron koncepciót is. A tanulmány státusz azonban csak álca, hiszen az alaposan felmatricázott négykerekű tulajdonképpen már a kész autó, és nem kell túl nagy fantázia ahhoz, hogy elképzeljük, milyen is lesz majd a sorozatgyártású változat.

Módosítás dátuma: 2018. március 08. csütörtök, 13:45

A Volkswagen szerint ez a jövő – íme, az önvezető I.D. Vizzion

Nyomtatás

A Volkswagen némi meglepetésre nem készült nagy bemutatóval a Genfi Autószalonra – habár március végén azért leleplezik a vadonatúj Touareget –, de egy igazán izgalmas tanulmányt azért elvittek Genfbe a németek, méghozzá az I.D. sorozatuk legújabb tagját, a Vizziont. A különleges koncepció igazi jövőautó, így az elektromos hajtás és az autonóm technológia sem maradhatott ki belőle – egyéb nyalánkságok mellett.

Módosítás dátuma: 2018. április 19. csütörtök, 09:57

Két másodperc alatt százon van a Rimac elektromos szuperautója

Nyomtatás

Nem is olyan régen már felemlegettük horvát Rimac márkát, amely még 2012-ben mutatott be egy modellt Concept One néven, és az elképesztő képességekkel rendelkező elektromos szuperautóból ugyan csak 8 darab készült, mégis forgalomba kerültek. A gyáriak most, hat évvel az előző négykerekűjük leleplezése után egy újabb változattal készültek, ami a C_Two nevet viseli – ami nyilván a Concept Two-ra utal –. és természetesen minden tekintetben felülmúlja elődjét.

Módosítás dátuma: 2018. március 07. szerda, 18:41

Hivatalos képeken az első Mercedes EQ modell – EQC lesz a neve

Nyomtatás

A Mercedes-Benz elektromos almárkája, az EQ hamarosan útjára indul, és már az is bizonyos, hogy az első modell az EQC névre hallgató tisztán villanyos crossover lesz. A piaci bevezetés csak jövőre lesz esedékes, de a bemutatót már idén megejtik a németek – egyes hírek szerint már a Genfi Autószalonon. A csillagosok ennek örömére most két hivatalos fotót is megosztottak velünk a négykerekűről, amelyet a téli tesztelés alatt készítettek.

Módosítás dátuma: 2018. március 02. péntek, 13:41

Új időszámítás – megérkezett az elektromos Jaguar I-Pace

Nyomtatás

A Jaguar már régóta készült első teljesen elektromos modelljének bemutatására, és most végre fellibbentették a fátylat a vadonatúj I-Pace-ről. Az angolok ígérete szerint az újdonság új időszámítást indít az elektromos autók piacán, de nézzük is inkább, hogy mivel támasztják alá ezeket az állításaikat a gyáriak – bőven van mit megvizsgálni az új I-Pace kapcsán.

Módosítás dátuma: 2018. március 02. péntek, 13:09

Kétféle változatban jött meg az elektromos Hyundai Kona

Nyomtatás

Ahogyan a Hyundai korábban ígérte, ma le is leplezte vagány városi terepjárójának teljesen elektromos változatát. Az új Kona Electric több szempontból is a piac egyik legérdekesebb elektromos autója lett, amit mutatós formái mellett kiemelkedő képességei is alátámasztanak – a koreaiak hatalmas erőfeszítéseit látva pedig nem is csodálkozunk ezen. Nézzük is, hogy mit tud pontosan az autó.

Módosítás dátuma: 2018. február 27. kedd, 14:13

Csütörtökön végre bemutatkozik a Jaguar elektromos SUV-ja

Nyomtatás

A Jaguar hatalmas durranásra készül, ugyanis március 1-jén végre leleplezik az I-Pace várva várt sorozatgyártású változatát. Az angolok egy utolsó ízelítőt azért megosztottak velünk a nagy nap előtt, ami mellé természetesen elárulták, hogy nem csak számukra, hanem az egész autóipar számára hatalmas előrelépés lesz az első teljesen elektromos modelljük.

Módosítás dátuma: 2018. február 26. hétfő, 18:08

Önvezető luxusautó lesz a Volkswagen I.D. sorozatának legújabb tagja

Nyomtatás

A Volkswagen I.D. tanulmánycsaládja már három tagot tudhat magáénak, és legkésőbb 2020-ra megérkezik majd az első sorozatgyártású modell is. A németek Genfben még tovább bővítik a családot, ugyanis a kompakt, a kisbusz és a crossover mellé ezúttal egy igazi luxusautót mutatnak be, méghozzá I.D. Vizzion néven – a gyáriak pedig már néhány rajzot is megmutattak nekünk az autóról.

Módosítás dátuma: 2018. február 19. hétfő, 18:44

3. oldal / 61