Elektromos autózás

Elérhető árú elektromos autón dolgozik a Renault

Nyomtatás

Mára már szinte biztossá vált, hogy az elektromos hajtás jelenti a jövőt, így nem csoda, hogy minden új villanyos modell érkezését nagy figyelem követi. A Renault azonban legutóbbi bejelentésével nem használta ki ezt az őrületet, ugyanis egy hivatalos közleményben szépen elrejtve adta tudtára a világnak, hogy egy minden eddiginél olcsóbb elektromos modell fejlesztésébe fogott bele – a szemfüles újságírók azonban észrevették a turpisságot.

Módosítás dátuma: 2016. december 13. kedd, 10:57

Változó trendek: 20 év múlva a piac harmadát adhatják az elektromos modellek

Nyomtatás

Pár éve még a tanulmányok meglehetősen pesszimistán nyilatkoztak az elektromos autók térhódításáról – olyan is volt, aki 2050-re is a piac csekély szeletét jósolta a villanyos modelleknek. Mindez változik: a legfrissebb beszámolók szerint akár 20 éven belül egyharmados lehet a térnyerés.

Minden BMW-ből lesz konnektoros 2020-ra

Nyomtatás

Az utóbbi időszakban a BMW már eddig is élen járt a hibrid és elektromos modellek kínálatának tekintetében, de úgy tűnik, hogy pár éven belül még sokszínűbb lehet a felhozatal. A márkavezető szerint 2020-ra minden modellváltozat rendelhető lesz konnektorról tölthető hajtáslánccal.

Mesterséges intelligencia az autóban? - jön a Honda NeuV koncepció

Nyomtatás

A közösségi autózás már nem új keletű találmány, ám az autógyártók egyre nagyobb figyelmet szentelnek neki, hiszen a városok folyamatos növekedésével egyre nagyobb gondot okoz a közlekedés, amire egy innovatív, megosztáson alapuló rendszer bizony megoldást jelenthetne. Erre szeretne rávilágítani a Honda is legújabb tanulmányautójával, mely a NeuV nevet kapta, és a jövő januári, Las Vegasban évente megrendezésre kerülő Szórakoztatóelektronikai Kiállításon (CES) mutatkozik be.

Módosítás dátuma: 2016. december 08. csütörtök, 13:55

Leaf vezet Leaf-et - önvezető szállítókkal dolgozik a Nissan

Nyomtatás

Az autógyárakban már évek óta működnek önállóan közlekedő szállítójárművek, azonban ezek szinte kivétel nélkül zárt pályán haladnak, aminek kiépítése bizony rendkívül költséges. A Nissan azonban egy új ötlettel állt elő, mely az Intelligens Járműszállítás (eredetileg Intelligent Vehicle Transport, rövidítve IVT) névre hallgat. Főszereplője pedig a gyáriak elektromos autója, a Leaf, amely a gyártósorról készen leguruló testvéreit képes önállóan a parkolóba szállítani.

Módosítás dátuma: 2016. december 06. kedd, 12:29

Felveszik a kesztyűt – belehúz elektromos autók terén a Toyota

Nyomtatás

A hibrid hajtáslánccal vezető szerepet vett fel a világ legnagyobb márkája, és ha már ekkora tapasztalatuk van az elektromos rásegítésben, joggal vártuk volna, hogy a teljesen elektromos hajtás terén is előtérbe kerül a Toyota. Ez viszont eddig nem így volt – most viszont megtörhet a jég.

Promóciós céllal jött Európába a hidrogénes Honda Clarity

Nyomtatás

Az már szinte biztosnak tűnik, hogy az elektromotorok előbb vagy utóbb átveszik a hatalmat a belső égésű erőforrásoktól az autózás világában, ám az még most is képlékeny, hogy miből nyerik majd az energiát a jövőben ezek az autók – akkumulátorokból, vagy éppen hidrogént tároló üzemanyagcellákból. Bár sok márka folytat fejlesztéseket utóbbi irányában is, eddig csak a Honda és a Toyota kínál szériában is ilyen megoldást, előbbi pedig nemrég elhozta Európába is a Clarity névre hallgató modelljét – igaz, egyelőre csak promóciós célokkal.

Módosítás dátuma: 2016. november 30. szerda, 16:48

15 százalék plusz - áttörést ért el a Toyota a villanyautózásban

Nyomtatás

Noha egyre jobban beszivárog a köztudatba az elektromos autózás és a hagyományos hajtásláncú modellekéhez képest csekélyebb hatótávolságot is kezdik megemészteni az emberek, a gyártók az eladhatóság és használhatóság érdekében igyekeznek minél jobb akkumulátorokat alkalmazni. Úgy tűnik, a Toyota lesz az egyik pionírja az akkutechnológiának – a hírek szerint a japánok nagy áttörést értek el.

Módosítás dátuma: 2016. november 28. hétfő, 17:30

Jövőre frissül a BMW i3

Nyomtatás

Alig, hogy megérkezett a nagyobb akkumulátoros változat, jövőre ismét komoly változások lesznek a BMW i3 történelmében. Több független forrás szerint is 2017-ben ráncfelvarráson esik át a modell, amely a hatótávját is érinti.

Méretesebb akkuval jön az elektromos Focus 2017-ben

Nyomtatás

Noha Európában a Ford nem igyekszik olyannyira az elektromos modellekkel, az Egyesült Államokban már jelen van a kék oválos gyártó ezen a piacon. A Focus ráadásul már frissüléshez is érkezett – az elektromos alsó-középkategóriás modell nagyobb akkumulátorkapacitással és gyorsabb töltéssel vág neki az autópiacnak 2017-ben.

Módosítás dátuma: 2016. november 25. péntek, 12:44

Így dőlt meg a Nordschleife elektromos rekordja (videó)

Nyomtatás

Új autómárkák jönnek, hatalmas terveket mutatnak be, majd elsüllyednek a mélyben. Az elmúlt években rengeteg ’névtelen’ szuperautót kaptunk, és most itt egy újabb, amely viszont nem akármilyen képességeivel és elektromos hajtásával is kitűnik a sorból. A Nio EP9 sikeresen vette az első akadályokat és új elektromos körrekordot állított fel a Nordschleifén.

3. oldal / 47