Elektromos autózás

Hivatalos képeken az első Mercedes EQ modell – EQC lesz a neve

Nyomtatás

A Mercedes-Benz elektromos almárkája, az EQ hamarosan útjára indul, és már az is bizonyos, hogy az első modell az EQC névre hallgató tisztán villanyos crossover lesz. A piaci bevezetés csak jövőre lesz esedékes, de a bemutatót már idén megejtik a németek – egyes hírek szerint már a Genfi Autószalonon. A csillagosok ennek örömére most két hivatalos fotót is megosztottak velünk a négykerekűről, amelyet a téli tesztelés alatt készítettek.

Módosítás dátuma: 2018. március 02. péntek, 13:41

Új időszámítás – megérkezett az elektromos Jaguar I-Pace

Nyomtatás

A Jaguar már régóta készült első teljesen elektromos modelljének bemutatására, és most végre fellibbentették a fátylat a vadonatúj I-Pace-ről. Az angolok ígérete szerint az újdonság új időszámítást indít az elektromos autók piacán, de nézzük is inkább, hogy mivel támasztják alá ezeket az állításaikat a gyáriak – bőven van mit megvizsgálni az új I-Pace kapcsán.

Módosítás dátuma: 2018. március 02. péntek, 13:09

Kétféle változatban jött meg az elektromos Hyundai Kona

Nyomtatás

Ahogyan a Hyundai korábban ígérte, ma le is leplezte vagány városi terepjárójának teljesen elektromos változatát. Az új Kona Electric több szempontból is a piac egyik legérdekesebb elektromos autója lett, amit mutatós formái mellett kiemelkedő képességei is alátámasztanak – a koreaiak hatalmas erőfeszítéseit látva pedig nem is csodálkozunk ezen. Nézzük is, hogy mit tud pontosan az autó.

Módosítás dátuma: 2018. február 27. kedd, 14:13

Csütörtökön végre bemutatkozik a Jaguar elektromos SUV-ja

Nyomtatás

A Jaguar hatalmas durranásra készül, ugyanis március 1-jén végre leleplezik az I-Pace várva várt sorozatgyártású változatát. Az angolok egy utolsó ízelítőt azért megosztottak velünk a nagy nap előtt, ami mellé természetesen elárulták, hogy nem csak számukra, hanem az egész autóipar számára hatalmas előrelépés lesz az első teljesen elektromos modelljük.

Módosítás dátuma: 2018. február 26. hétfő, 18:08

Önvezető luxusautó lesz a Volkswagen I.D. sorozatának legújabb tagja

Nyomtatás

A Volkswagen I.D. tanulmánycsaládja már három tagot tudhat magáénak, és legkésőbb 2020-ra megérkezik majd az első sorozatgyártású modell is. A németek Genfben még tovább bővítik a családot, ugyanis a kompakt, a kisbusz és a crossover mellé ezúttal egy igazi luxusautót mutatnak be, méghozzá I.D. Vizzion néven – a gyáriak pedig már néhány rajzot is megmutattak nekünk az autóról.

Módosítás dátuma: 2018. február 19. hétfő, 18:44

Még vadabb ígéretekkel érkezik a Rimac második elektromos szuperautója

Nyomtatás

Talán sokan emlékeznek még a Rimac elképesztő elektromos szuperautójára – már csak azért is, mert nem is olyan régen egy ilyennel szenvedett balesetet a Top Gear korábbi híres műsorvezetője, Richard Hammond. A horvát csapat által megálmodott Concept One még 2012-ben mutatkozott be, és mindössze 8 darab készült belőle, de most, közel 6 évvel az első modelljük után a Genfi Autószalonon a Rimac leleplezi a következő nagy dobását.

Módosítás dátuma: 2018. február 09. péntek, 15:33

Csúcsra törne – február végén jön az elektromos Hyundai Kona

Nyomtatás

A Hyundai már a Kona bemutatója idején beígérte, hogy hamarosan jön egy teljesen elektromos verzió, és úgy tűnik, hogy nem is kell már sokat várnunk a divatos kis crossover villanyos változatára, ugyanis a koreaiak egy ízelítő képpel karöltve jelentették be, hogy a március elején nyitó Genfi Autószalonon leleplezik az új kivitelt – sőt, online már február 27-én megmutatják.

Módosítás dátuma: 2018. február 07. szerda, 14:45

2019-ben érkezik az első elektromos Volvo

Nyomtatás

Közeledik az évtized vége, ami az elektromobilitás szempontjából kiemelt céldátum, hiszen számos gyártó azt ígérte, 2020-ig előáll valamiféle teljesen elektromos modellel. A Volvo sincs ezzel másképp, ám a kínai tulajdonban lévő svéd gyártó már 2019-ben villantaná újdonságát: az elektromos típus egy teljesen új ötajtós lesz.

Luxus = villanyos a Jaguarnál? Elektromos lesz az új XJ zászlóshajó

Nyomtatás

Már eddig is hallhattunk pletykákat arról, hogy a hosszú évek óta szolgáló, ezáltal lassan kifutófélben lévő, különben meg formailag még mindig csúcsformában lévő Jaguar XJ csúcslimuzin utódja elektromos lehet. A szóbeszédeknek nem igazán hittünk, azonban egyre biztosabbá válik, hogy a Jaguar ikonmodellje tényleg elektromos hajtásláncot kap, ami kétségtelenül bátor húzás lenne a britek részéről.

2021-től az Infiniti az elektromos hajtásra fókuszál

Nyomtatás

Az Infiniti, pontosabban fogalmazva a Nissan vezetősége – Hiroto Saikawa úr, aki a Nissan első embere – a napokban zajló Detroiti Autószalonon azt nyilatkozta, hogy a Nissan luxusmárkája a tervek szerint 2021-ben fogja piacra dobni első teljesen elektromos szériagyártású modelljét.

Nagyobb akkumulátort kapott a Kia Soul EV

Nyomtatás

Az elektromos Kia Soul korának legfejlettebb akkumulátor-technikájával kezdte meg piaci létét, ám jól mutatja az elektromos hajtás fejlődését, hogy a 27 kWh-s csomag tudása mára, azaz két és fél év után már legfeljebb csak átlagosnak nevezhető. Át is dolgozták a koreai mérnökök a dolgot.

Módosítás dátuma: 2018. január 11. csütörtök, 14:11

4. oldal / 61