Elektromos autózás

800 km teljes terheléssel – megérkezett a Tesla kamionja

Nyomtatás

A Tesla nem csak az új Roadsterrel fojtotta bele a szót a közönségbe a tegnap esti bemutatón, ugyanis az amerikai márka végre leleplezte régóta várt kamionját is, am szerintük forradalmasíthatja a kategóriát – ha mindaz valóban igaz lesz róla, amit állítanak, akkor könnyen lehet, hogy tényleg igazuk van.

Módosítás dátuma: 2017. november 17. péntek, 10:43

A csillagokat is lehozza az égből – itt az új Tesla Roadster

Nyomtatás

Folyamatosan arról olvasni, hogy a Tesla nehéz helyzetben van anyagilag, a gyártás akadozik és a kiszállításokkal sincs minden rendben, azonban az amerikai márka úgy látszik, fittyet hány minderre, ugyanis tegnap este rögtön két vadonatúj modellt is bemutattak a második generációs Roadster és egy kamion képében. Szokás szerint ismét elképesztő adatokkal álltak elő: nézzük először, hogy mit is tud az új Roadster.

Módosítás dátuma: 2017. november 17. péntek, 09:56

Az iX3 nevet viselheti a BMW X3 elektromos változata

Nyomtatás

A BMW kiemelt figyelmet fordít az elektromos autókra, így nem is csoda, hogy a szemfüles rajongók és újságírók felfedezték, hogy több „i”-s típusjelet is levédettek a bajorok, mint például az iX3. Konnektoros hibrid modelljeiket egyelőre csupán e-vel, és az iPerformance utónévvel jelölik a gyáriak, de könnyen lehet, hogy hamarosan az M Performance változatokhoz hasonlóan az iPerformance modellek is megkaphatják nevük elé az i betűt – az első ilyen négykerekű pedig a hamarosan érkező, teljesen elektromos X3 lehet.

Módosítás dátuma: 2017. november 16. csütörtök, 12:38

Tisztán elektromos hajtáslánccal jöhet a következő VW Beetle?

Nyomtatás

A Volkswagen Beetle modernizált verziója immár második generációját éli – már elég régóta –, és azt már korábban elárulták a németek, hogy ebben a formában nem fog tovább folytatódni a modell élete. Most azonban újabb lehetőségek adódtak, méghozzá az elektromos hajtásláncok térhódításának köszönhetően, és úgy tűnik, hogy a németek komolyan elgondolkodnak egy ilyen lehetőségen.

Módosítás dátuma: 2017. november 10. péntek, 14:14

A Porsche, a Bentley, a Bugatti és a Lamborghini is elektromos autóval készül

Nyomtatás

Azt már számtalanszor hallottuk, hogy a Volkswagen csoport márkái élen szeretnének járni az elektromos és hibrid négykerekűek bevezetésében, azonban a konszern luxusgyártóiról egyelőre viszonylag kevés szó esett. A Bentley, a Bugatti, a Lamborghini és a Porsche is a nagy család része, és bizony ezek a márkák is dolgoznak már saját villanyos modelljeiken.

Módosítás dátuma: 2017. november 10. péntek, 10:52

A jövő szuperautója – íme, a Lamborhini Terzo Millennio koncepció

Nyomtatás

A Lamborghininek manapság jól megy sora, legutóbb pedig egy igen érdekes projektben vettek részt, méghozzá az Egyesült Államok leghíresebb műszaki egyetemével közösen. A Massachusetts Institue of Technology, vagy ismertebb nevén az MIT két laboratóriuma is bekapcsolódott az olasz márkával való közös munkába, melynek célja az volt, hogy megalkossák a jövő elektromos szuperautóját – így született meg a Terzo Millennio koncepció.

Módosítás dátuma: 2017. november 07. kedd, 11:42

Még novemberben bemutatkozik a Tesla elektromos kamionja

Nyomtatás

A Tesla kamionja már régóta terítéken van, sőt, mi több, tulajdonképpen már október 26-án be kellett volna mutatkoznia, azonban a gyáriak november 16-ára tolták a leleplezést – valószínűleg a Model 3 problémái miatt. Most azonban úgy tűnik, hogy 10 nap múlva valóban megláthatjuk majd, hogy mire képes az amerikaiak nagyvasa, amiről egy ízelítőt is megosztottak velünk.

Módosítás dátuma: 2017. november 06. hétfő, 10:03

A Toyota szerint 2025-re eljön a hidrogénes autók ideje

Nyomtatás

Mostanra sokan úgy látják, hogy a hidrogénhajtású autók jövője leáldozott, köszönhetően az akkumulátorok gyors fejlődésének. Az azonban nem lehet véletlen, hogy még mindig több nagy gyártó fontosnak tartja az üzemanyagcellás hajtásláncok fejlesztését. Közülük is talán a Toyota az, amelyik a legnagyobb erőkkel van jelen a területen, a japánok pedig meg is szólaltak az ügyben, elmondva, hogy anyagiak szempontjából hamarosan felveheti majd a versenyt a hibridekkel ez a technológia.

Módosítás dátuma: 2017. október 31. kedd, 10:19

10 millió alatt hazavihető a vadonatúj Nissan Leaf – minden extrával

Nyomtatás

A vadonatúj Nissan Leaf hamarosan megérkezik a kereskedésekbe, így nem csoda, hogy egyre kíváncsibbak vagyunk, hogy milyen áron kínálja majd magát elődjéhez képest a jóval fejlettebb újdonság. A részletes árlistára ugyan még várnunk kell egy kicsit, de azt már tudjuk, hogy mennyibe fog kerülni a bevezetés alkalmából megalkotott 2.Zero változat, amely csak limitált ideig lesz elérhető.

Módosítás dátuma: 2017. október 26. csütörtök, 13:44

Retró hangulat – bemutatkozott a Honda Sports EV koncepció

Nyomtatás

A Honda már korábban elárulta, hogy érkezik a Frankfurti Autószalonon bemutatott Urban EV sportos testvére. Akkor még csak egy rajzon láthattuk az autót, de már abból is egyértelműnek tűnt, hogy stílusát tekintve a Sports EV követi majd a városi mini által megkezdett utat. Legnagyobb örömünkre ez valóban így történt, így az újdonság egy igazi kis retró sportautó lett.

Módosítás dátuma: 2017. október 25. szerda, 11:19

Elelktromos crossover Leaf alapokon – íme, a Nissan IMx tanulmány

Nyomtatás

Néhány kedvcsináló fotón és videón már láthattuk a Nissan teljesen elektromos crossoverének előfutárát, ám most végre teljes valójában bemutatkozott az IMx névre keresztelt koncepció, amely a Leaf alapjaira épül. Egyelőre egy ízig-vérig tanulmánnyal van dolgunk, de reméljük, hogy ez csak a kezdet, és hamarosan a szériagyártású verzióval is találkozhatunk majd.

Módosítás dátuma: 2017. október 25. szerda, 10:43

4. oldal / 59