2017. Szeptember 24., Vasárnap

Frissitve:09:30:06

Legfrissebb:

Elektromos autózás

Végtelen hatótáv? – az utak tölthetik az elektromos autókat

Nyomtatás

Az elektromos autózás ugyan egyre elterjedtebb a világon, nem túlzás azt állítani, hogy még mindig csak gyerekcipőben jár – ezt pedig Szabó kolléga története is alátámasztja. A hatótávok ugyan folyamatosan fejlődnek, azonban talán még ennél is égetőbb probléma a töltési infrastruktúra kezdetlegessége. Természetesen rengetegen dolgoznak már azon, hogy ezekre a problémákra megoldást találjanak, de közülük is egészen érdekes a Renault és a Qualcomm elgondolása, mely útközben, vezeték nélkül töltené az autókat – a technológiát pedig már tesztelik is.

Módosítás dátuma: 2017. július 20. csütörtök, 13:28

Beindult a Tesla Model 3 gyártása - az elsőt Elon Musk vitte haza

Nyomtatás

A Tesla az utóbbi időben nagy bejelentést tett, miszerint a Model S és a Model X után végre elérhető árú villanyautó is szerepel majd a kínálatban, mégpedig a hírek szerint 10 millió forintos Model 3 személyében. Nos, úgy tűnik a sok találgatást és pletykát követően megérkezett az első példány, amelyet maga a Elon Musk, a Tesla első embere vihetett haza.

Elektromos vadorzó - sorozatgyártásba kerülhet a Renault Zoe e-Sport

Nyomtatás

A Renault Zoe e-Sport koncepció kiváló példája annak, hogy az elektromos jövő beköszöntével sem kell megijedniük a vezetés szerelmeseinek, ugyanis akárcsak a jelenlegi kisautókból, a jövőbeli villanyos utódaikból is készülhetnek majd sportos változatok – sőt, jóval nagyobb teljesítményt is kaphatunk majd. A hírek szerint pedig a franciák azon gondolkodnak, hogy ennek megerősítése érdekében sorozatgyártásba küldik az izmos elektromos kisautót.

Módosítás dátuma: 2017. július 10. hétfő, 11:13

Hivatalos: 2019-től minden Volvo fel lesz villanyozva

Nyomtatás

A Volvo nagyon komolyan veszi a hibrid és elektromos palettája bővítését. A vállalat ma bejelentette, hogy 2019-től minden új modelljükben lesz elektromotor.

Gyorsultak a Teslák – a leglassabb is 5 másodperc alatt 100-on

Nyomtatás

A Tesla még a Model 3 gyártásának beindítása előtt sem feledkezett meg aktuális modellkínálatáról, amelyet az is bizonyít, hogy a Model S és a Model X minden eddiginél erősebb alapmodell kapott. Az eredmény: jelenleg nincs olyan autójuk a kínálatban, amely 5 másodpercnél lassabban tudná le padlógázon a 0-100-as gyorsulást.

Lego - az új ízelítővel már összerakhatjuk a következő Leaf orrát

Nyomtatás

Nincs megállás: lassan már minden nap új ízelítő kép érkezik a Nissantól a Leaf következő generációjáról, ami egyet jelent azzal, hogy az online premierre bizony már nem kell sokat várni. A fotósorozat már azt is felfedi, hogy a Micra által megkezdett vonalat folytatja a japán gyártó az elektromos modell esetében is.

A Škoda akadémistáitól szeretettel - itt az Element Concept

Nyomtatás

A Škoda akadémiáján igazán tehetséges faitalok tanulnak és dolgoznak, ezt pedig évről évre egy-egy látványos koncepcióval bizonyítják. Idén az aprócska Citigót vették alapul, hogy egy nyárias, menő kisautót faragjanak belőle, ami az Element nevet viseli.

Módosítás dátuma: 2017. június 22. csütörtök, 13:30

Érzelmek mentén – a Fisker EMotion bemutatkozik

Nyomtatás

A Fisker ismét aktív és szeretnének kicsit nagyobbat durrantani, mint a Karma életre hívásával. A gyártó újdonsága az EMotion nevet kapta, és vele kapcsolatban már kaptunk is némi ízelítőt, méghozzá hivatalos forrásból. A névből is sejthetően elektromos hajtású modell a Twitteren bukkant fel.

Módosítás dátuma: 2017. június 12. hétfő, 17:56

Elektromos hajtáslánccal is megérkezhet a Hyundai Kona

Nyomtatás

Nagy premierre készül a Hyundai: várhatóan a holnapi nap folyamán mutatkozik be a Kona, amely a kis crossoverek népszerűségi hullámát meglovagolva többek között az Opel Mokka X ellenében érkezik majd. Méghozzá nem akármilyen formákkal, amelyet immár ízelítő videó is bizonyít. A modellt már videón is láthatjuk közel végleges valójában, azonban egy titokról csak most lebbent fel a fátyol vele kapcsolatban: teljesen elektromos hajtással is érkezik majd.

Ízelítőt kaptunk a Tesla Model Y-ból

Nyomtatás

A Tesla Model 3 sikere megkérdőjelezhetetlen: a villanyautókat gyártó márka messze legkedvezőbb modelljére években mérhető várólista alakult ki, így valószínűleg az európai forgalmazás csak az évtized végén fog kiteljesedni. Mindez nem lassítja a Tesla növekedési terveit. Ezt bizonyítandó, már a közepes crossover Model Y-ra hangolnak.

Maga alatt vágja a fát a Tesla? – újabb részletek a Model 3-ról

Nyomtatás

Ha minden jól megy, a Tesla hamarosan megkezdi a Model 3 sorozatgyártását, azonban az amerikai gyártó nincs könnyű helyzetben, ugyanis olyan mennyiségű megrendelés érkezett, és érkezik folyamatosan az autóra, hogy a márkának gyakorlatilag ellenkampányt kellett indítania, melynek lényege az, hogy az újdonság nem csak kisebb, hanem minden tekintetben kevesebbet nyújt, mint a nagytestvér Model S. Ennek a kampánynak a részeként derült fény néhány újabb érdekes adatra.

Módosítás dátuma: 2017. május 25. csütörtök, 11:24

4. oldal / 53