Elektromos autózás

Villanyautó svéd módra: Párizs felé tart az elektromotoros Saab 9-3

Nyomtatás

A hónap végén Párizsban lesz a 9-3 ePower névre keresztelt Saab modellnek a bemutatója, mely a gyártó teljesen elektromos hajtásláncával lesz felvértezve.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 22:34

A Kia sem akar kimaradni az elektromos autók piacából

Nyomtatás

A koreaiak kicsit megkésve ugyan, de még a jövő év végéig szeretnék elkészíteni tisztán elektromos hajtású autójukat, mely a féltestvér Hyundai i10 alapjaira épült BlueOn elektromos modellt követi majd a márka első ilyen jellegű próbálkozásaként.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 22:29

Még idén érkezik a felvillanyozott Mercedes A-osztály

Nyomtatás

Mostanában tényleg nap, mint nap bejelenthetünk egy hibrid vagy elektromos csodát; most épp a Mercedesen volt a sor, aki sok-sok konkurenshez hasonlóan szintén a csöppségek piacán próbál szerencsét.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 22:34

Mégis megváltja a világot? Képeken az elektromos Hyundai i10

Nyomtatás

Bár a ráncfelvarrott Hyundai i10-zel a gyáriak csak jövő héten kívánták elkápráztatni a nagyközönséget, az interneten már néhány fotó napvilágot látott a 2012-ben debütáló elektromos BlueOn verzióról.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 22:29

Európa is megkapja az elektromos törpe Mitsubishit

Nyomtatás

A gyártók már hangolódnak a Párizsi Autószalonra, és ez nincs másképp a Mitsubishi háza táján sem. Jelen esetben az i-MiEV névvel illetett elektromos kisautójuk európai variánsáról szélnek eresztett információhalmazzal igyekszenek fenntartani az érdeklődést a japánok.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 22:28

Rakétasebességgel száguld a diákok elektromos autója

Nyomtatás

Az Ohio Állami Egyetem évek óta próbálgatja szorgalmas diákjainak keze munkáját a méltán híres Utah állambeli Bonneville síkságon. Most sem volt ez másképp, és a srácok tényleg kitettek magukért.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 22:28

Igazán szexi a Fisker Karma reklámfilmje - érdemes megnézni!

Nyomtatás

Arról már korábban beszámoltunk, hogy a kaliforniai székhelyű Fisker első ízben egy 100 példányt számláló sorozatot gyárt le a Karmából, melyeket tesztelési céloknak vetnek alá (utcai, valamint töréstesztek).

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 22:37

Speciális, Zeroshift váltó a villanyos autókhoz

Nyomtatás

Az elektromos autókhoz sebességváltót készíteni nem egyszerű feladat, könnyebb mondani, mint csinálni. Kiváló példa erre a Tesla, eredetileg ők is egy kétsebességes szerkezettel szerettek volna dolgozni, azonban nem sikerült ebből megfelelő példányt gyártani, így az egysebességes használatára kényszerültek. A Zeroshift azonban azt állítja, kifejlesztett egy olyan egységet, mely tökéletesen képes együttműködni a villanymotorral.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 22:34

Már rendelhető Európában az első elektromos tömegautó, a Nissan Leaf

Nyomtatás

Portugália, Írország és az Egyesült Királyság: a három európai ország, amelyekben először vehette/veheti kezdetét a Nissan Leaf előrendelése. Azé az autóé, mely a világ első, nagy sorozatban gyártott, elérhető áron értékesített villanyautója.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 22:31

Jövőre jön a hibrid Panamera, később pedig az elektromos Porschék

Nyomtatás

A Porsche hivatalosan is megerősítette, hogy a Cayenne mellett a Panamerából is készít hibrid változatot, a két modell így együtt hódíthatja majd meg a piacokat 2011-ben. A Cayenne S Hybridet már próbáltuk is, erről itt olvashatnak bővebben.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 22:30

Villanyos Lamborghini – zseniális vagy őrült?

Nyomtatás

A patinás olasz gyártó autói mindig is a határon autózásról, a sebességről, a váltások közti hörgésekről, a luxusról szóltak és szólnak manapság is.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 22:34

46. oldal / 48