Elektromos autózás

Csoda élőben - uniós támogatással állt lábra az elektromos szuperautó

Nyomtatás

A horvát Rimac az autóipar egy vadonatúj szereplője, ami nem egészen két éve a Frankfurti Autószalonon az elektromos autók szekciójának egy eldugott sarkában mutatkozott be. Az eseményen magunk is jelen voltunk, de a látványos, ám látványosan gyermekcipőben is járó koncepció alig ragadta meg a figyelmünket, s intuícióinkat csak erősítették azok a számadatok, amik legfeljebb promóciós nagyotmondásnak voltak tekinthetőek.

Módosítás dátuma: 2013. március 01. péntek, 10:15

Terepre viszi az elektromos hajtást a Land Rover

Nyomtatás

A Land Rover nem csak kilencfokozatú váltóval, de elektromos Defenderrel is készül a Genfi Autószalonra. A kutatási modell úgy képes kamatoztatni az újszerű hajtás előnyeit, hogy közben terepjáró-képességét is megőrizte.

0,9 litert fogyaszt a VW szériagyártású autója, érkezik a hibrid Golf

Nyomtatás

Szép csendben megvalósult az álom, a Volkswagen szériagyártásig vitte XL1 autóját,  amely egy liter alatti fogyasztásával bátran nevezhető szupertakarékosnak. Az autó az 1-litre concept és az L1 tanulmányok büszke utódja. 2002-ben mutatták be a kétüléses fogyasztásbajnok autó első generációját a 1-litre concept személyében, az L1 tanulmányt pedig a 2009-es Frankfurti Autószalonon csodálhatta meg első ízben a közönség.

Módosítás dátuma: 2013. február 22. péntek, 13:39

Bődületes nyomatékkal érkezik Európába a Chevrolet villanyautója

Nyomtatás

A Chevrolet kis elektromos autója Los Angelesben már tiszteletét tette, azonban az európai közönségnek csak a márciusi Genfi Autószalonon mutatkozik be, hogy végül 2014-től az öreg kontinens néhány piacán kereskedelmi forgalomba is kerülhessen.

Módosítás dátuma: 2013. február 14. csütörtök, 14:10

Elektronokkal hangol Genfre a Mitsubishi

Nyomtatás

Noha a gyémántos japán márka az utóbbi időben csöndben éldegélt, a mindenkit lázba hozó Genfi Autószalonra több lényeges újdonsággal készül, hogy a vásárlók ismét bátran válasszák a Mitsubishit korszerű, jövőbe mutató hajtásláncokkal.

Módosítás dátuma: 2013. február 13. szerda, 16:29

Használhatóbb elektromosság - okosan fejlődik a Nissan Leaf

Nyomtatás

Noha tesztünk rávilágított, hogy a 180 km-es hatótávval bíró Nissan Leaf már használható alternatívává nőtte ki magát, a japánok máris okosan frissítik az egyik korszakalkotó elektromos autót. A könnyedebb rácfelvarrások alkalmával megszokott módosításokon túl az elektromos rendszert sem hagyták érintetlenül, aminek hatékonyabb hajtáslánc lett az eredménye.

Módosítás dátuma: 2013. január 15. kedd, 11:31

Az ár irányít – kisebb elektromos hatótáv a következő Opel Amperában

Nyomtatás

Az Opel Ampera korrekt képességeivel meggyőzött minket a teszthét alatt, azonban lehetséges, hogy a következő generáció már nem lesz ilyen ügyes. Úgy tűnik, ezúttal a vételár lefaragása csakis úgy történhet meg, ha a legdrágább komponensen fogják meg a gyáriak a költségeket, mégpedig az akkumlátoron.

Módosítás dátuma: 2013. január 11. péntek, 14:04

Videón szerepel a szériaérett BMW i3

Nyomtatás

’Elkészült a mű! Az alkotó pihen’ – szól a szerző, de esetünkben a BMW nem így cselekedett, hanem rögtön videó forgatásába fogott, hogy megmutassa a világnak első szériagyártású elektromos autóját, az i3-at. A Coupe a Los Angelesi Autószalonon mutatkozik be a közönségnek, gyártása pedig az év második felében kezdődik meg.

Módosítás dátuma: 2013. január 03. csütörtök, 15:04

Kevés villanyautó fogy – a Renault elégedetlen az eladásokkal

Nyomtatás

Noha a Renault Twizy egyből az elektromos autók piacának élére ugrott, gyártója mégis elégetlen az eladásokkal. A franciák egyszerűen nagyobb piaci részesedésre számítottak, így a szép eredményeket mégsem tudják elégedett mosollyal nyugtázni, ehelyett a siker érdekében újabb lépések megtételére készülnek.

Az Egyesült Államokban már ingyen 'tankolnak' a Tesla Model S tulajdonosai

Nyomtatás

Az elektromos autókkal foglalkozó írásainkban mindig kemény kritikával illettük azt a tényt, hogy a fosszilis energiahordozókkal táplált hálózati töltés nem is feltétlenül jár kézben az externáliák csökkenésével, noha az kétségtelen, hogy a nagyvárosok lokális problémáit azért némileg orvosolni lenne képes a technológia elterjedése.

Módosítás dátuma: 2012. december 28. péntek, 13:41

Videóteszten az Európában frissen beárazott Tesla Model S

Nyomtatás

Noha elsőként jellemzően a környezettudatosságra törvényi szinten is fogékony Egyesült Államokban debütálnak az elektromos járművek, sokat Európa sem késlekedik, így immár igazi prémium villanyos is a ringbe lép, méghozzá abban a súlycsoportban, melyben a bázisaikat sziklaszilárdan őrző BMW 5-ös sorozat, a Mercedes-Benz S-osztály, vagy éppen az Audi A6 is focizik. Lássuk, árával mennyire csábít a Tesla ínyencfalata!

Módosítás dátuma: 2012. december 22. szombat, 11:54

46. oldal / 61