Elektromos autózás

Sportos elektromos tanulmánnyal mutatja meg jövőjét a Hyundai Genfben

Nyomtatás

Decemberben, már kaptunk ízelítőt a Hyundai elektronokkal kacérkodó sportosságáról. Ezúttal viszont már egy picit több áll rendelkezésre, amiből akár kezdetleges következtetéseket is levonhatunk a koreaiak jövőbe mutató sportkompaktjáról. Az autót egyébként pár nap múlva Genfben tolják ki a világ figyelő szemei elé.

Módosítás dátuma: 2012. március 01. csütörtök, 09:40

Családi modellel józanodik a Tesla – itt a Model X (videóval)

Nyomtatás

Egészen eddig a Tesla márkanév egyet jelentett a sportosságot eredményező teljesítmény és az elektromosság egyvelegével, ám ezentúl már nem csupán ebből áll az amerikaiak repertoárja. A gyártó ugyanis a Model S mellett a többcélú, s a mindennapok során praktikus társat jelentő Model X crossoverrel bővíti a kínálatot 2013-ban.

Módosítás dátuma: 2012. február 13. hétfő, 10:24

Újra az alternatív hajtásé a főszerep – indul a VII. Széchenyi Futam

Nyomtatás

Hiába gyártanak egyre többen elektromos, illetve hibrid hajtású autókat, villanyos motorkerékpárokat, kísérleteznek hidrogénhajtással, hiába kapható bioetanol a kutakon, manapság még mindig szükség van olyan rendezvényekre, amelyek szélesebb tömegek előtt népszerűsítik az alternatív hajtású járműveket. Ilyen céllal rendezik meg már heteik alkalommal a Széchenyi Futamot is.

Módosítás dátuma: 2012. január 26. csütörtök, 14:27

Lotus alapokon érkezik a Tesla-pótló PG Elektrus

Nyomtatás

A Tesla Roadster távozása után mérhetetlen hiányérzetünk közepette még alig itathattuk fel könnyeinket, a koncepció zsenialitásától megrészegült fejlesztők máris rávetették magukat a nyugdíjazással keletkezett hatalmas piaci résre.

Módosítás dátuma: 2012. január 25. szerda, 18:19

Csiki-csuki Barrosoval - bemutatkozik a zsugorodó kisautó

Nyomtatás

Figyelemreméltó ötletekből sosem volt hiány, azonban napjainkban elérkezünk a műszaki fejlettség azon pontjára, amikor a legmerészebb elképzelések is megvalósulhatnak. Ezek egyike a parkolás közben magát összehúzó Hiriko városi kisautó is, ami ilyen helyzetében még a kompaktságáról közismert Smart helyigényének is csak a kétharmadát foglalja el.

Módosítás dátuma: 2012. január 25. szerda, 17:27

Februárban érkezik a Tesla crossovere

Nyomtatás

Úgy tűnik, a Tesla tényleg fel fog nőni a nagy autógyártók közé. Bár a sikeres Roadsterből már csak Európának jut néhány frissített példány, a négyajtós Model S már kapható, februárban pedig új modellsorozattal indít a cég.

Elektromos autókhoz fejleszt speciális gumit a Continental

Nyomtatás

Azt a tényt, hogy az elektromos autók egyre jelentősebb tényezőként szerepelnek a piacon, mi sem bizonyítja jobban, minthogy a Continental külön az ő számukra fejleszt abroncsot. A különleges gumik még ebben az évben forgalomba kerülnek, mégpedig eContact néven.

Módosítás dátuma: 2012. január 16. hétfő, 14:06

Megötszörözné a villanyautók hatótávját az IBM akkumulátora

Nyomtatás

Hiába készül szinte minden elektromos autóhoz lítium-ion technológiával akkumulátor, tudjuk, ez közel sem ideális állapot, hiszen a telepek nehezek, ráadásul ehhez képest kapacitásuk nem is olyan nagy. Az IBM viszont más megoldásban lát fantáziát, amivel mintegy megötszöröznék a villanyautók hatótávját.

Módosítás dátuma: 2012. január 13. péntek, 08:23

Az Infiniti elektromos sportautót készít

Nyomtatás

Nemrég láthattuk a Lexus példáján keresztül, hogy az elektromos vagy hibrid sportautók létjogosultsága mára már vitathatatlanná vált, a jövőben egyértelműen van és lesz is helyük a hasonszőrű négykerekűeknek. Ezúttal az Infiniti próbálkozásába pillanthatunk be.

Módosítás dátuma: 2012. január 12. csütörtök, 12:27

Elektromos plasztika – a ráncfelvarrás a Tesla Roadstert is utolérte

Nyomtatás

Igaz, a Tesla Roadster nem épp tucatmodell, az amerikaiak mégis úgy érezték, egy-két ponton mindenképp frissíteniük kell elektromos jószágukat, hogy az naprakész legyen a piacon. Ennek megfelelően szolid ráncfelvarrásnak vetették alá az általunk is letesztelt Roadstert.

Módosítás dátuma: 2012. január 12. csütörtök, 10:55

Kicsit sem depressziós az elektromos Tata eMO

Nyomtatás

Bár az indiai gyártó eMO névvel illette új, elektromos meghajtású kisautóját, az cseppet sem tűnik szomorkásnak. Sőt, épp ellenkezőleg: úgy tűnik, jókedvvel várja a látogatókat a Detroiti Autószalonon. A Tata eMO EV-t egyébként a Michelin Challange részeként hívták életre.

Módosítás dátuma: 2012. január 12. csütörtök, 10:41

46. oldal / 56