Elektromos autózás

Elektromos körrekordot állított fel a Peugeot a Nordschleifén

Nyomtatás

A sportautók igazi mércéjét nem a 0-100-as sprintidő vagy a végsebesség száraz mérőszámai jelentik, sokkal inkább egy gyors kör valamely versenypályán, melyek közül a legtöbbre a legendás aszfaltcsíkon, a Nordschlefién futott kb. 20 km-es karikát tartják. Most itt döntött rekordot a Peugeot, egy felettébb érdekes mezőnyben: a villanyautók között. Ráadásul tetemes előny autózott ki az eddigi éllovassal szemben.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:24

Elektromos harcos a pályán – színre lép a Nissan Leaf NISMO RC

Nyomtatás

Az elektromos autókról szinte kivétel nélkül minden esetben a környezetvédelem, a zéró kibocsátás jut eszünkbe, a versenysport vagy a magas szintű vezetési élmény pedig vajmi ritkán, pedig a Tesla Roadster is megmutatta, hogy a villanyautóknak is lehet keresnivalójuk a rázókövekkel tarkított aszfaltcsíkokon. Ezúttal a Nismo felkészítette Nissan Leaf borzolja a kedélyeket – néma csendben.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:25

Elektromos crossoverrel kampányol Szöulban a Kia

Nyomtatás

A Szöuli Autószalonon a Kia a Naimo elektromos crossoverrel (CUV) lepte meg a hazai közönséget, amellyel lényegében a koreai gyártó elektromos hajtásláncát szeretné megalapozni és tesztelni. Neve a koreai Ne-mo szóból ered, ami négyzetet jelent – az autó formája láttán abszolút találó lett a keresztelés.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:26

A BMW már teszteli a két típust is kiszolgáló elektromos hajtásláncát

Nyomtatás

Arról már korábban is beszámoltunk, hogy a bajorok új márkája, a BMW i nem csak az elektromos autók gyártásáért felelős leányvállalat lesz, de a cég egyben az intelligens járműrendszerek közúti alkalmazásainak szolgáltatója is kíván lenni, így a legmodernebb technológia vélhetően már könnyen megszokható és kezelhető formában kerülhet a felhasználókhoz.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:26

Elektromos fronton erősít a Renault - jön a Twingo és a Zoe

Nyomtatás

Bár a Renault már épített teljesen elektromos hajtásrendszerrel szerelt autót a Kangoo, a Fluence és a Twizty személyében, a kínálatot a Zoe, 2014-ben pedig a gyártó ötödik elektromos modelljeként a Twingo villanyos verziója bővítené tovább.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:25

Elektromos hajtásláncot kap a Toyota iQ

Nyomtatás

Az iQ elektromos változatát a Toyota már a jövő havi Genfi Autószalonon bemutatja, igaz egyelőre csak prototípus formájában.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:25

Tesla ellen: megérkezett az elektromos Porsche Boxster prototípusa

Nyomtatás

Némileg váratlanul, ám a márka gyors fejlesztését ismerve nem meglepő módon a Porsche leleplezte a Boxster elektromos verzióját – igaz egyelőre csak prototípus formájában. A három Boxster E-t a következő hónapokban Stuttgart környékén tesztelik majd.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:36

Bemutatkozik a BMW elektromos sportkupéja, az ActiveE

Nyomtatás

A BMW még a hivatalos genfi bemutató előtt közzétett néhány információt a bajorok első igazán kívánatos elektromos autójáról. Az 1-es sorozat kupé verziójára épülő újdonság sokat tehet annak érdekében, hogy a technológia elfogadottá váljon a közvélemény szemében,

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:25

A világ fejtetőre állt – villanyos oldtimer Porschék születnek

Nyomtatás

Ugye Önök is elég nehezen tudnák elképzelni (illetve kezelni) azt a szituációt, ha az utcán megpillantanának egy néma csendben suhanó oldtimer Porschét? – mondjuk egy legendás 356 Speedstert, vagy akár egy még különlegesebb 550 Spydert, mint amilyennel anno James Dean rótta kilométereit mindaddig, ameddig életét nem vesztette a sportkocsi volánja mögött.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:33

A Mazda2 elektromos hajtásláncot kap jövőre

Nyomtatás

A Mazda legfrissebb bejelentése szerint más gyártótól függetlenül elektromos járművet épít. A végeredmény, az elektromos Mazda2, először Japánban lesz lízingelhető már jövőre.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:25

Elektromos "ugrifüles" a Hyundai-tól

Nyomtatás

A koreaiak nem hagynak minket elbóbiskolni: olykor-olykor az érdekes Velosterrel, vagy az izgalmas Genesis Coupéval keltenek kellemes perceket, most pedig azt az örömteli hírt közölhetjük, hogy az elektromos hajtású i10 is hódító útjára indul.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:26

46. oldal / 51