Elektromos autózás

Jövőautó jelen időben – az Infiniti LE bemutatkozik

Nyomtatás

Az eddig főleg a nagy teljesítménynek hódoló Infiniti az M35h-val jó útra lépett: a környezettel lágyabb kézzel bánó modell sikeresen egyesíti a hatékonyságot és az erőt. Ahogy azt az LE koncepció bemutatja, a jövőben még nagyobb igyekezettel fog neki a márka az ellentétek kibékítésének.

Módosítás dátuma: 2012. október 10. szerda, 08:43

70.000 forintból a föld körül – megjárta a világot a Citroën C-Zero

Nyomtatás

Két francia fiatalember, Antonin Guy (28) és Xavier Degon (27) nem akármilyen kalandba kezdett 8 hónappal ezelőtt: a flúgos srácok fejükbe vették, hogy egy teljesen elektromos Citroën C-Zero volánja mögött megkerülik a földet. Mindez főleg annak tükrében számít őrült ötletnek, hogy a két testvérmodellel, a Mitsubishi i-Miev-vel és a Peugeot iOn-nal szerzett tapasztalataink szerint egyetlen tankolással átlagban alig 100 kilométert lehet megtenni, még ha világszinten elismert rekordkísérletünkkel egészen 219,5 km-ig kitartott a villanyos kiskocsi.

Módosítás dátuma: 2012. szeptember 25. kedd, 17:32

Fényes jövőt, és ingyenes autózást ígér a Tesla

Nyomtatás

Az elektromos autókkal foglalkozó írásainkban mindig kemény kritikával illettük azt a tényt, hogy a fosszilis energiahordozókkal táplált hálózati töltés nem is feltétlenül jár kézben az externáliák csökkenésével, noha az kétségtelen, hogy a nagyvárosok lokális problémáit azért némileg orvosolni lenne képes a technológia elterjedése.

Módosítás dátuma: 2012. szeptember 25. kedd, 10:03

2020-ra minden Audiból lesz elektromos kiadás

Nyomtatás

Az Audi azt ígéri, hogy a következő évtized kezdetén már bármely modelljéből választhatunk elektromos, vagy elektromotort (vajon az ablakemelőre gondolnak?) is tartalmazó rendszerű, azaz e-tron verziót a szalonban. A filozófia nyomán pedig olyan végeredmények születnek, amelyek képesek lesznek hosszabb távokat megtenni csakis az elektromos áramot használva.

Módosítás dátuma: 2012. szeptember 25. kedd, 07:21

A magyar Mercedes elektromos verzióban is megjelenik

Nyomtatás

A Mercedes-Benz már korábban is kacérkodott környezettudatos hajtáslánccal szerelt B-osztállyal, ezúttal viszont az új, Kecsekeméten gyártott generáció premierjét követően viszonylag hamar tisztázták az irányvonalat, ami az elektromos hajtás felé mutat. Ennek jegyében érkezik az új B-osztály Electric Drive koncepció Párizsba.

Módosítás dátuma: 2012. szeptember 18. kedd, 08:28

A Citroën újra felül a lóra - elektromos DS3 debütál

Nyomtatás

Nemrégiben beszámoltunk arról, hogy a Citroën a szerény keresletre hivatkozván felfüggeszti a Mitsubishi által fejlesztett elektromos autó, a C-Zero értékesítését. A döntés persze indokolt, hiszen a viszonylag borsos árcédulához mérsékelt minőségérzet párosult, miközben a technológia a vásárlók részéről nem kecsegtetett a befektetés megtérülésével.

Módosítás dátuma: 2012. szeptember 17. hétfő, 08:30

Elektromos öszvér – villamos hajtásláncot kap a Peugeot Partner

Nyomtatás

Teljesen elektromos hajtású kisáruszállító gyártását jelentette be a Peugeot a minap: a Partner lemezei alá építenének hatékony villanymotoros hajtást, ami a városi forgatagban kifejezetten jó használhatóságot biztosítana. A Partner Electric 2013 második negyedévében kerül a szalonokba.

Módosítás dátuma: 2012. szeptember 10. hétfő, 17:35

Zseniális, ám haszontalan a Volkswagen 'egyliteres' autója

Nyomtatás

Annyi már bizonyos, hogy a Volkswagen 0,9 literes átlagfogyasztásra képes kétüléses autója szinte a korábbi tanulmányokkal megegyező formában kerül a kereskedésekbe, az azonban kétséges, hogy az egyelőre csupán XL1 névre hallgató típus valóban a hathatós környezettudatosság eszközévé válik-e, hiszen a gyártó friss nyilatkozatai alapján alig 100 példány készül majd az újdonságból, mely nem megerősített hírek alapján 2013-tól kizárólag lízing konstrukcióban lesz megvásárolható.

Módosítás dátuma: 2012. szeptember 04. kedd, 11:15

Elektrosokk – lángra gyúlt egy Fisker Karma

Nyomtatás

Egészen eddig csak olyan szuperautókat ért tűzesetekről jelentettünk, amelyek étvágyát benzin csillapítja, ám most már kijelenthetjük, az elektromos ragadozók sincsenek biztonságban. A minap egy Kaliforniában készült videó bukkant fel az interneten, amelyen egy elektromos autót látni a vég felé közeledni: az áldozat egy Fisker Karma.

Módosítás dátuma: 2012. augusztus 13. hétfő, 12:01

Egy korszak alkonya - lefújja az elektromos autók forgalmazását a PSA

Nyomtatás

Az elektromos autók helyzete egye elkeserítőbb képet fest, hiszen még a legnagyobb autóipari óriások fejszéje is beletörik a piaci bevezetés kemény fájába.

Módosítás dátuma: 2012. augusztus 10. péntek, 08:21

Dán gyártó forradalmasíthatja az elektromos kisautózást (videóval)

Nyomtatás

A Dániában őshonos ECOmove gyártó neve jelenleg még csak kevesek számára ismert, ám készülőben lévő QBEAK névre hallgató kisautójukkal nagyot dobhatnak az elektromos kisautók szegmenségben.

46. oldal / 59