2017. Április 25., Kedd

Frissitve:08:02:42

Elektromos autózás

Elkészült a Tesla és a Toyota első közös gyermeke

Nyomtatás

Korábban már beszámoltunk arról, hogy bár az amerikai Tesla veszteséggel működik, azért sikere már előre elkönyvelhető, hiszen a nagy gyártók az átlagos széndioxid-kibocsát csökkentésének súlyos terhét cipelik magukkal, s szorult helyzetükben alig van más, akihez elektromos autó ügyben fordulhatnának.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:36

Leleplezték London új csúcstechnológiás elektromos buszát

Nyomtatás

A napokban bemutatták London teljesen új kétemeletes buszát, melyről maga Boris Johnson, a város polgármestere rántotta le a képzeletbeli leplet.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:28

Néhány év múlva elektromos VW Golfot vezethetünk

Nyomtatás

A Volkswagen a napokban hivatalosan is bemutatta a Golf blue-e-motion névre keresztelt elektromos verzióját, amely állítólag legkorábban 2014-ben kerülhet a kereskedésekbe. Európa legnépszerűbb autójának motorházteteje alatt ezúttal egy elektromotor rejtőzik, mely akár 85 kW/115 lóerős teljesítményt és 270 Nm-es maximális nyomatékot képes leadni - előbbi azonban a hatótávolság növelésének érdekében 69 lóerőre csökkenthető.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:28

Elektromos üzemű autó lehet az Év Autója

Nyomtatás

A váltózó idők egyik félreérthetetlen jele, hogy az idei Év Autója választáson egy tisztán elektromos üzemű autó – a Nissan Leaf  – esélyes a győzelemre. A mai nappal hétszereplősre szűkített listán a jövő év elejétől Európában is kapható újdonság jó esélyekkel szerepel.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:28

Még ősszel érkezik az elektromos Volvo C30

Nyomtatás

Úgy tűnik, a Volvo sem maradhat ki a mostanában uralkodó elektromos autós trendekből, és a cég 2010 őszére ígéri villannyal hajtott C30-asainak leszállítását az első vásárlók számára.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:27

Hivatalos fotókon a MINI és a smart villanyrobogója

Nyomtatás

Nemrég számoltunk be arról, hogy a MINI és a Smart is egyszerre tervezi stílusos villanyrobogójának bemutatását a hamarosan startoló Párizsi Autószalonon.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:33

Koreában tesztelik a villanyos a Chevy Cruze-t

Nyomtatás

A napokban szinte egymást érik a villanyautós hírek, a hibridektől pedig már jóformán ki sem látunk. A Chevrolet is követi a trendet, de a Volt mellett kellett egy olcsóbb alternatíva is, amivel a későbbiekben esetlegesen további „zöld” vásárlókat édesgethetnek magukhoz, éppen ezért készítették el a nemrég ötajtós formátumban is feltűnő Cruze szedán változatát villanyhajtással.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:33

Lebukott az elektromos Opel Meriva az osztrák Alpokban

Nyomtatás

Az idén bemutatott Opel Meriva komoly fejlődésen esett át az előző generációhoz képest, ám a jelek szerint még nagyobb lépésre készül vele a német gyártó.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:27

Villanyautó svéd módra: Párizs felé tart az elektromotoros Saab 9-3

Nyomtatás

A hónap végén Párizsban lesz a 9-3 ePower névre keresztelt Saab modellnek a bemutatója, mely a gyártó teljesen elektromos hajtásláncával lesz felvértezve.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:34

A Kia sem akar kimaradni az elektromos autók piacából

Nyomtatás

A koreaiak kicsit megkésve ugyan, de még a jövő év végéig szeretnék elkészíteni tisztán elektromos hajtású autójukat, mely a féltestvér Hyundai i10 alapjaira épült BlueOn elektromos modellt követi majd a márka első ilyen jellegű próbálkozásaként.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:29

Még idén érkezik a felvillanyozott Mercedes A-osztály

Nyomtatás

Mostanában tényleg nap, mint nap bejelenthetünk egy hibrid vagy elektromos csodát; most épp a Mercedesen volt a sor, aki sok-sok konkurenshez hasonlóan szintén a csöppségek piacán próbál szerencsét.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:34

46. oldal / 49