2017. Szeptember 22., Péntek

Frissitve:04:03:48

Elektromos autózás

2014-ben érkezhet a Tesla Roadster következő generációja

Nyomtatás

Bár látszólag az elektromos autók terén élen járó, amerikai Tesla az elkövetkező évekre más fókuszt vett fel, a tervezők nem feledkeznek meg a számukra nagy sikert hozó Roadsterről sem: az általunk is tesztelt modell utódját 2014-re tervezik.

Elektromos fronton erősít a Honda – itt a konnektorról tölthető Fit EV

Nyomtatás

A Los Angelesi Autószalonon a japánok a következő évi CR-V bemutatása mellett új elektromos modelljük bemutatásával vonzzák majd a látogatókat a november közepén esedékes autós eseményen. A Jazz 2013-tól kapható villanymotoros változata már szériaállapotban lesz látható.

Módosítás dátuma: 2011. október 26. szerda, 09:54

Csordogáló elektronok – alig fogynak a villanyautók

Nyomtatás

A statisztikák szerint az elektromos autók piaca a kezdeti lelkesedés után nem várt stagnálásba kezdett, ugyanis például Nagy-Britanniában alig fogynak a villamos meghajtású négykerekűek, hiába próbálják jelentős állami támogatással elősegíteni terjedésüket.

Módosítás dátuma: 2011. október 24. hétfő, 10:39

Hivatalos: hibrid lesz az új Mitsubishi Lancer Evo

Nyomtatás

Sokan még a hivatalos gyári információk megérkezése előtt hangos jajveszékelésbe kezdtek a hibrid Mitsubishi Lancer Evo kapcsán, ám már bizonyos, hogy modern hajtáslánc kerül az ikonikus japán sportgép alá, sőt, akár az is elképzelhető, hogy egy ütős dízel-elektromos páros komponálja majd az Evo legfrissebb szonátáit.

Módosítás dátuma: 2011. október 23. vasárnap, 10:18

Lenyűgöző adatokat produkál a Volvo V60 hibrid változata

Nyomtatás

Alig néhány órája adtunk hírt a Volvo új akusztikai laborjának fejlesztéseiről, melyeknek hangsúlyos eleme a V60 plug-in hybrid modell finomhangolása is. A munkálatok előrehaladottság pedig kiválóan jelzi, hogy a mai napon hivatalossá vált, egyes piacokon már 2012 derekán kereskedelmi forgalomba kerül a típus.

Módosítás dátuma: 2011. október 18. kedd, 12:41

A Nissan élen jár az üzemanyagcellák fejlesztésében

Nyomtatás

Mostanság a hibrid autózás és az elektromos csodák háttérbe szorítottak egy régebben roppant ígéretesnek tartott konstrukciót, mégpedig az üzemanyagcellás technológiát. Eközben szép csendben a Nissan pont e területen alkotott kimagaslót.

Módosítás dátuma: 2011. október 17. hétfő, 10:07

Angol humor? Csak az elektromos autók mehetnek 130 km/h-val

Nyomtatás

A britek az elmúlt időszakban meglehetősen érdekes és valamilyen szinten érthetetlen kijelentésekkel borzolták fel a kedélyeket a megengedhető legnagyobb sebességeket illetően. Ha törekvéseik célt találnak, az elektromos autók sebesebben haladhatnak benzines társaiknál.

Módosítás dátuma: 2011. október 12. szerda, 10:03

Üzemanyagcellás Hyundai ix35 kerül bevetésre a politikai elit meggyőzésére

Nyomtatás

Alig néhány napja volt alkalmunk hírt adni az Egyesült Királyság első hidrogén töltőállomásának megnyitójáról, miközben a gyártók, és döntéshozók egyre nagyobb reményeket táplálnak a technológia iránt.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:18

Új babérokra tör a Tesla – crossover és M5-verő elektromos szedán támad

Nyomtatás

Ha minden jól megy, már nem kell sokat várnunk az elektronokat megzabolázó Tesla legfrissebb modelljeire: a 2012 februárjában esedékes Detroiti Autószalonon mutatkozik be a gyártó "Model X" névre keresztelt crossovere, a BMW M5 skalpjára pályázó Model S pedig az év folyamán már a szalonokba gurul.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:21

Mitsubishi sportzakóban - elektromos sportautó a Gordon Murray tálalásában

Nyomtatás

Gordon Murray tervező stúdiója igencsak nagy erőkkel igyekszik meglovagolni az elektromos autók által felkorbácsolt divathullámot, s ennek jegyében született meg legújabb alkotásuk is a Teewave AR1 személyében.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:21

Elektromos jövő - 2017-től jöhetnek a szabványos töltők az EU-ban

Nyomtatás

A szabványos eszközök gyakran nagyon praktikusak tudnak lenni, hiszen bármilyen esetben könnyebb beszerezni őket, a nagyobb gyártás miatt pedig áruk is nyomottabb lehet a típus specifikus darabokénál, emellett a tervezés során is könnyebséget nyújtanak. Ahogy a mobiltelefon-töltők esetében, az elektromos autóknál is eljöhet az univerzális eszközök kora.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:21

46. oldal / 53