Elektromos autózás

Fokozott elektromosság - nagyobb akkumulátorral frissült a VW e-Golf

Nyomtatás

A Volkswagen Golf frissítésével kétségkívül a legmodernebb kompakt lett a mezőnyben, ám a németek az elektromos autók terén is szerettek volna villantani, így a normál, a GTI és a GTE változatok után most bemutatták az e-Golf ráncfelvarrott kivitelét is. A teljesen villanyos változat pedig az átlagosabb testvérekből már ismerős újdonságok mellett a hajtáslánc tekintetében is fejlődött.

Módosítás dátuma: 2016. november 17. csütörtök, 14:39

Önvezető képességet kapott a Hyundai Ioniq

Nyomtatás

A sorozatgyártás még messze van, de most a Hyundai is megmutatta, hogy kezükben van már az önvezető technológia. A hármas felállással (hibrid, konnektoros hibrid, elektromos) érkező Ioniq-kal hozza közelebb hozzánk a márka a vezetés nélküli vezetés pihentető lehetőségét.

Alultervezte infrastruktúráját a Tesla? Akadozik a szervizhálózat

Nyomtatás

Az elektromos autózás pionírja, a Tesla jelen pillanatban fura helyzetet teremtett: az egyre nagyobb darabszámban elkelő modellekkel párhuzamosan a jelentések szerint nem épült ki elégséges kapacitás a szervizhálózatot illetően, ami miatt kellemetlen helyzetbe kerülhetnek a tulajdonosok. Az utakon szaladgáló Teslákhoz képest kevésnek bizonyuló szervizhálózat az utóbbi időben egyre többször eredményez hosszú késéseket.

Módosítás dátuma: 2016. november 15. kedd, 16:27

A Škoda 2019-ben szállna be az elektromos versenybe

Nyomtatás

A Škoda márka már a Volkswagen konszernbe történő beolvadása óta a racionalitást, a praktikumot és a jutányos árakat képviseli, így nem csoda, hogy nem az eredetileg cseh gyártó termékeiben mutatkoznak be a német cégóriás legfrissebb fejlesztései – noha általában nem kell sokat várnunk rájuk. Így van ez az elektromos autózással is, de a gyáriak már ígéretet tettek rá, hogy hamarosan a Škoda modellek lemezei alá is bekerül az egyre elterjedtebb villanyos hajtás.

Módosítás dátuma: 2016. november 15. kedd, 11:05

Elektro forradalom – a Jaguar I-Pace tanulmány bemutatkozik

Nyomtatás

Ha még nem is sorozatgyártásban, de végre látható eredménye van a Jaguar elektromos programjának. A britek nem teketóriáznak holmi átmenettel: az I-Pace tanulmány képében egy teljesen új, elektromos SUV-t kapunk, amely másfél év múlva megvásárolható lesz.

Fizetős töltés, nagyobb alapár – drágul a Tesla

Nyomtatás

A márka sikerének gyarapodásával, és az új, még ambiciózusabb tervek érkezésével drágul a Tesla világa. Miközben az új autókhoz járó ingyenes töltést is fokozatosan leépíti a márka, ezúttal a Model S alapárának emelkedéséről is beszámolhatunk.

Megkezdődött az első 48 voltos hibrid sorozatgyártása

Nyomtatás

A Continental elektromossá teszi a Renault Scénic és Grand Scénic modellek dízellel futó változatainak egyik típusát. A „Hibrid Asszisztens” nevet viselő rendszerben először alkalmazzák a 48-voltos hibrid meghajtást sorozatgyártású autóban. A technológia költséghatékony spórolást tesz lehetővé.

Lopakodó villanyos - íme, a Nissan Leaf Black Edition

Nyomtatás

A Nissan Leaf továbbra is az egyik legsikeresebb elektromos autó, és bár hamarosan jöhet a következő generációja, a japánok szeretnék fenntartani az érdeklődést a vásárlók részéről. Ezúttal mindezt egy limitált szériás példány piacra dobásával igyekeznek elérni, mely a Black Edition nevet viseli, és az általában visszafogott villanyost jóval vagányabbá varázsolja.

Módosítás dátuma: 2016. november 09. szerda, 15:59

2020-ban jönnek a Toyota elektromos autói

Nyomtatás

A Toyota minden kétséget kizáróan az alternatív hajtás egyik pionírja, a Prius megálmodásával gyakorlatilag a japánok indították el a hibridek térnyerését. Mi több, ma már szinte minden fontosabb modelljükből kapni benzin-elektromos verziót, ám a továbblépést már ők sem halaszthatják: néhány éven belül érkezik a tisztán elektromos Toyota.

Módosítás dátuma: 2016. november 08. kedd, 15:44

Túl a százezren - kelendőek a BMW elektromotorral szerelt modelljei

Nyomtatás

A prémium márkák közül talán a BMW vetette bele magát leginkább az elektromos és hibrid autózás világába, hiszen az i3-ból és i8-ból álló külön modellcsalád mellett a nemrég bemutatott 530e-t is latba véve már minden fontos kategóriában rendelkeznek konnektorról tölthető hibriddel. Ennek köszönhetően pedig immár 100 ezer elektromotorral szerelt járművet sikerült értékesíteniük a bajoroknak.

Hatótávnövelő aggregátot mutatott be a Nissan

Nyomtatás

Az elektromotoros és a belső égésű erőforrással történő meghajtásnak is megvannak a maga korlátai, így a legjobb megoldások sokak számára akkor születnek, ha a kettő egyesül. Ezúttal a Nissan mutatott be hatótávnövelő aggregátot az elektromos hajtásláncához, de sajnos nem a Leaf kínálatának sokszínűsítése érdekében.

5. oldal / 48