2017. Április 25., Kedd

Frissitve:08:02:42

Elektromos autózás

Felveszik a kesztyűt – belehúz elektromos autók terén a Toyota

Nyomtatás

A hibrid hajtáslánccal vezető szerepet vett fel a világ legnagyobb márkája, és ha már ekkora tapasztalatuk van az elektromos rásegítésben, joggal vártuk volna, hogy a teljesen elektromos hajtás terén is előtérbe kerül a Toyota. Ez viszont eddig nem így volt – most viszont megtörhet a jég.

Promóciós céllal jött Európába a hidrogénes Honda Clarity

Nyomtatás

Az már szinte biztosnak tűnik, hogy az elektromotorok előbb vagy utóbb átveszik a hatalmat a belső égésű erőforrásoktól az autózás világában, ám az még most is képlékeny, hogy miből nyerik majd az energiát a jövőben ezek az autók – akkumulátorokból, vagy éppen hidrogént tároló üzemanyagcellákból. Bár sok márka folytat fejlesztéseket utóbbi irányában is, eddig csak a Honda és a Toyota kínál szériában is ilyen megoldást, előbbi pedig nemrég elhozta Európába is a Clarity névre hallgató modelljét – igaz, egyelőre csak promóciós célokkal.

Módosítás dátuma: 2016. november 30. szerda, 17:48

15 százalék plusz - áttörést ért el a Toyota a villanyautózásban

Nyomtatás

Noha egyre jobban beszivárog a köztudatba az elektromos autózás és a hagyományos hajtásláncú modellekéhez képest csekélyebb hatótávolságot is kezdik megemészteni az emberek, a gyártók az eladhatóság és használhatóság érdekében igyekeznek minél jobb akkumulátorokat alkalmazni. Úgy tűnik, a Toyota lesz az egyik pionírja az akkutechnológiának – a hírek szerint a japánok nagy áttörést értek el.

Módosítás dátuma: 2016. november 28. hétfő, 18:30

Jövőre frissül a BMW i3

Nyomtatás

Alig, hogy megérkezett a nagyobb akkumulátoros változat, jövőre ismét komoly változások lesznek a BMW i3 történelmében. Több független forrás szerint is 2017-ben ráncfelvarráson esik át a modell, amely a hatótávját is érinti.

Méretesebb akkuval jön az elektromos Focus 2017-ben

Nyomtatás

Noha Európában a Ford nem igyekszik olyannyira az elektromos modellekkel, az Egyesült Államokban már jelen van a kék oválos gyártó ezen a piacon. A Focus ráadásul már frissüléshez is érkezett – az elektromos alsó-középkategóriás modell nagyobb akkumulátorkapacitással és gyorsabb töltéssel vág neki az autópiacnak 2017-ben.

Módosítás dátuma: 2016. november 25. péntek, 13:44

Így dőlt meg a Nordschleife elektromos rekordja (videó)

Nyomtatás

Új autómárkák jönnek, hatalmas terveket mutatnak be, majd elsüllyednek a mélyben. Az elmúlt években rengeteg ’névtelen’ szuperautót kaptunk, és most itt egy újabb, amely viszont nem akármilyen képességeivel és elektromos hajtásával is kitűnik a sorból. A Nio EP9 sikeresen vette az első akadályokat és új elektromos körrekordot állított fel a Nordschleifén.

Csodákat ígér az 1360 lóerős hiperautó

Nyomtatás

Új autómárkák jönnek, hatalmas terveket mutatnak be, majd elsüllyednek a mélyben. Az elmúlt években rengeteg ’névtelen’ szuperautót kaptunk, és most itt egy újabb, amely viszont nem akármilyen képességeivel és elektromos hajtásával is kitűnik a sorból.

2021-ben jön az első konnektorról is tölthető és elektromos Mazda

Nyomtatás

Van néhány gyártó, aki kivár türelmesen, és csak akkor száll be az elektromos autók piacára, amikor készen áll a gyártástechnika és kellően nyomottak a jelenleg még drága komponensek árai. A Mazda sem sieti a villamosítást, hiszen a japánok a hírek szerint „csak” 2021-ben kívánják konnektorról is tölthető elektromos modelljüket.

Módosítás dátuma: 2016. november 21. hétfő, 18:49

Fokozott elektromosság - nagyobb akkumulátorral frissült a VW e-Golf

Nyomtatás

A Volkswagen Golf frissítésével kétségkívül a legmodernebb kompakt lett a mezőnyben, ám a németek az elektromos autók terén is szerettek volna villantani, így a normál, a GTI és a GTE változatok után most bemutatták az e-Golf ráncfelvarrott kivitelét is. A teljesen villanyos változat pedig az átlagosabb testvérekből már ismerős újdonságok mellett a hajtáslánc tekintetében is fejlődött.

Módosítás dátuma: 2016. november 17. csütörtök, 15:39

Önvezető képességet kapott a Hyundai Ioniq

Nyomtatás

A sorozatgyártás még messze van, de most a Hyundai is megmutatta, hogy kezükben van már az önvezető technológia. A hármas felállással (hibrid, konnektoros hibrid, elektromos) érkező Ioniq-kal hozza közelebb hozzánk a márka a vezetés nélküli vezetés pihentető lehetőségét.

Alultervezte infrastruktúráját a Tesla? Akadozik a szervizhálózat

Nyomtatás

Az elektromos autózás pionírja, a Tesla jelen pillanatban fura helyzetet teremtett: az egyre nagyobb darabszámban elkelő modellekkel párhuzamosan a jelentések szerint nem épült ki elégséges kapacitás a szervizhálózatot illetően, ami miatt kellemetlen helyzetbe kerülhetnek a tulajdonosok. Az utakon szaladgáló Teslákhoz képest kevésnek bizonyuló szervizhálózat az utóbbi időben egyre többször eredményez hosszú késéseket.

Módosítás dátuma: 2016. november 15. kedd, 17:27

5. oldal / 49