Elektromos autózás

Az új Leaf után elektromos crossoverrel támad a Nissan

Nyomtatás

Alig pár napja érkezett meg az első ízelítő fotó a Nissan Leaf legkésőbb szeptemberben bemutatkozó új generációjáról, máris bepillantást kapunk a japánok elektromos modelljeinek távolabbi jövőjébe. A kristálygömbben pedig a népszerű villanyos kompakt után egy crossover modell körvonalai kezdenek felsejleni.

Monacóban mutatta meg magát a Jaguar elektromos crossovere

Nyomtatás

A Jaguar egy teljesen elektromos crossoverrel rázná fel a piacot, azonban az I-Pace néven érkező újdonság debütálására még hónapokat kell várni. Noha nyilvánvalóan érdekfeszítő a britek jövevényének műszaki része, a kirakós játék legélvezetesebb pillanatait mindenképpen a küllem megismerése okozza – ezúttal pont ehhez a momentumhoz jutottunk el, hiszen levideózták Monacóban az autót, mindenféle álcázástól mentesen.

Módosítás dátuma: 2017. május 22. hétfő, 13:28

Csőre töltve – megérkezett az első ízelítő az új Nissan Leaf-ről

Nyomtatás

Már az első fotó alapján is kijelenthetjük: elődjétől nagyon messzire ugrik a Leaf új generációja. Az elektromos autózás fejlődését meghatározó kompakt modell hamarosan teljesen új formában áll rajthoz, ezt pedig a Nissan is megerősítette az újdonság fényszórójáról készült fotóval.

Új akkumulátor-technológia ígér 5 perces gyorstöltést

Nyomtatás

Hallottunk már megannyi áttörésről és csodáról az akkumulátorok töltésével és kapacitásával kapcsolatban, de azóta eltelt jó pár év, az ígért előrelépés pedig elmaradt: telefonunkat és autóinkat órákig dughatjuk konnektorba. Az 5 perces gyorstöltés ábrándját azonban most egy egész komolynak tűnő vállalkozás hozta közelebb.

Egyre több hibridet és elektromos autót vásárolunk

Nyomtatás

2017 első negyedévében Európában közel harmadával emelkedett az „alternatív” hajtásrendszerrel rendelkező modellek forgalomba helyezése. Ennek oroszlánrészét a hagyományos hibridek teszik ki, de egyre több konnektorra dugható modell is fogy.

Még az idén bejelentik, hogy lesz-e nálunk Tesla Gigagyár

Nyomtatás

Az már régóta nem titok, hogy a Tesla - terjeszkedéseit segítendő - Európában is készül gyárat nyitni, a lehetőségek között pedig Magyarország is felmerült. A végső döntésre nem kell sokat várni: Elon Musk, a márkavezető elmondása szerint még az idén bejelentik, hogy hol épül majd fel a további kettő-négy Gigagyár.

Mission Impossible? - 16.000 kilométeres rali egy Nissan Leaffel

Nyomtatás

A Plug In Adventures, az elektromos járművek nagykövete, megalkotott egy különleges, módosított Nissan Leafet, hogy elinduljanak a Mongol Rallyn, ahol 2017 nyarán 16.000 kilométeres utat tesznek meg az Egyesült Királyság és Mongólia között. Mindez hajmeresztő vállalkozásnak tűnik.

Módosítás dátuma: 2017. április 27. csütörtök, 10:49

Tesla szuperautó? Akár ilyen is lehet

Nyomtatás

Alapításhoz egy elektromos roadster, majd Model S, Model X és Model 3. Már szinte mindenki ismeri korunk egyik legsikeresebb autóipari vállalkozásának történetét: az elektromos Tesla úgy katapultál a népszerűségi listák csúcsára, hogy alig bírja elviselni saját növekedését. De mi lesz akkor, ha a hagyományos modellekkel kielégítik a keresletet és végre nyereségesek lesznek? Jöhet az elektromos szuperautó!

A Renault Zoe e-Sport gyorsabb, mint egy Formula E versenyautó

Nyomtatás

A kizárólag elektromotorral működő autók világát egyre közelebbinek érezhetjük, ami a vezetés szerelmesei számára bizony ijesztő lehet. Az elmúlt években persze drága luxusautók és kisszériás szuperautók sora bizonyította, hogy villanymotorral is lehet élvezetes az autózás – de mi marad az átlagembereknek? A Renault most azt is megmutatja, hogy az alsóbb kategóriákban sem kell majd lemondanunk az izgalmakról: bemutatkozik a Zoe e-Sport tanulmány, amely bizonyos tekintetben még a Formula E-s versenyautókat is felülmúlja.

Teljesen elektromos hajtással jön a következő MINI

Nyomtatás

A MINI új generációja teljesen kiteljesedett az elmúlt években, a háromajtós mellett ötajtós kisautóval, kompakt modellel (Clubman) és crossoverrel (Countryman) is választás elé állítva az érdeklődőket. Eközben stílusban felnőtt, technológiában pedig nagyot lépett előre a márka – immár a BMW saját fejlesztéseit felhasználva. Hogyan tovább? Egy elektromos modell nagyot szólna, a MINI pedig úgy tűnik, nem habozik.

Módosítás dátuma: 2017. április 25. kedd, 09:42

Már rendelhető az első elektromos Audi

Nyomtatás

Az Audi tanulmány formájában már annyi alkalommal mutatott meg különféle elektromos vagy éppen hibrid e-tron koncepciókat, hogy azt egy kezünkön már meg sem tudjuk számolni. Jövőre azonban már Q6 néven megérkezik sorozatgyártásba az első fecske – a márka pedig már fel is veszi rá a rendeléseket.

5. oldal / 53