Elektromos autózás

Népszerű a Fisker Karma - DiCaprio viszi haza az elsőt

Nyomtatás

Már interjúnk készítésekor is találkozhattunk a végleges modellel, ám akkor még csak álmodozhattunk róla. Azonban a szerencsések számára hamarosan már nem csupán álom lesz az elektromotorok hajtotta hibrid, négyüléses sportkupé, ugyanis még ebben a hónapban átadják az első példányt a büszke és boldog tulajdonosnak, melyek száma kitartóan gyarapszik.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:37

Lefelé nyit az elektromos Mitsubishi – olcsóbb i-MiEV érkezik

Nyomtatás

 

Kijelenthetem, hogy mi már jól ismerjük a Mitsubishi elektromos büszkeségét, az együtt töltött napok alatt ugyanis nem csupán részletesen leteszteltük a praktikus kisautót, hanem 220 km-es hatótáv-rekordot is döntöttünk vele.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:23

Gordon Murray a szuperautók után az elektromosok világát is meghódítaná

Nyomtatás

Gordon Murray neve ismerősen cseng a szakmában, ő állt ugyanis a McLaren F1 megalkotása mögött, amely korának leggyorsabb szériagyártású autója volt. Murray ezúttal is a radikális megoldások mellett marad, ezúttal viszont a sebesség helyett a zéró emisszióra koncentrálva elektromos autót hozott a világra.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:23

Versenypályán az elektromos hajtás - a La Mans-on indul a GreenGT

Nyomtatás

A technika fejlődésével az autósport is együtt halad, sőt, sokszor úttörőként vezetnek itt be bizonyos újításokat. Van azonban olyan megoldás is, amely először a közutakon üti fel a fejét és onnan kúszik be szép lassan a versenysportba. Néhány évvel ezelőtt a dízelmotoros Audik jelentek meg a Le Mans-on, nemrég a Forma 1-ben elkezdték használni a KERS,-t most pedig úgy néz ki, az elektromos hajtás is megérkezhet a viadalokra.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:24

A Volvo is betör az elektromos autók piacára

Nyomtatás

Manapság egyre több gyártó dönt úgy, hogy az eddig csupán tanulmányautóként létező, elektromos hajtású szerkezeteit egészen a gyártásig viszi, elég csupán a balatoni utazókapszulánkul szolgáló Mitsubishi i-Miev-re és társaira gondolni. A Volvo ezúttal a korábban már beharangozott, villanyos C30-assal lép az elektromos autók piacára.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:24

Lefele is bővít az Audi - Frankfurtban érkezik az elektromos A2

Nyomtatás

Az A2 utódjáként tekinthető MINI-konkurens A1 eladásai egyelőre nem alakulnak olyan szépen, ahogy azt az Audi képzelte. Így annyira nem is meglepő, hogy az ingolstadtiak már újabb próbálkozáson törik a fejüket a kisebb autók kategóriájában. A hírek szerint viszont nem kell sokáig várni, hamarosan bővülhet a márka kínálata, igaz még évek múlva, de érkezik az A2 következő generációja.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:24

Villám csapott le Stuttgartban – részletek az elektromos Porsche Boxster E-ről

Nyomtatás

Már februárban is tudni lehetett, hogy a Porsche garázsában három villanyos Boxsteren dolgoznak, akkor viszont mindössze annyi információ állt rendelkezésre, hogy a tisztán árammal hajtott roadsterek maximális teljesítménye 241 lóerő lehet. Most azonban lehullt a lepel és egy csapásra szinte minden ismertté vált a Boxster E-vel kapcsolatban.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:24

Az elektronháború harmadik epizódja - Protoscar Lampo3 videóval

Nyomtatás

A Protoscar legfrissebb modellje, a Lampo3 az előző generációk, a Lampo és a Lampo2 nyomdokaiba lép, azonban az okos újításoknak hála sokkal előrébb jár azoknál és bizonyos szempontból ígéretes koncepciónak tűnik. Lássuk, mivel nyújt többet a Lampo3 elődjeinél!

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:35

Zümmögő Aston Martin a láthatáron – 2013-ban jön a villanyos Cygnet

Nyomtatás

Sokan úgy vélik, egy olyan kaliberű gyártótól, mint az Aston Martin kifejezetten bűnös tett egy elsőkerékhajtású kisautó, ugyanennek elektromos változatáért pedig gyakorlatilag máglyára kiáltják az összes mérnököt, akinek a keze érintette az autót. Pedig közel sincs igazuk, hiszen a Cygnet roppant igényes, igazi Astonos csomagolásban érkezik, a 2013-ra elkészülő elektromos változattal pedig még környezetünkért is tehetünk.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:32

Újabb fecske a dróton - bemutakozik az elektromos Delta Coupé

Nyomtatás

A hat évvel ezelőtt alapított Delta Motorsport első terméke alig egy hete futotta bemutatkozó köreit a sokat megélt silverstone-i pálya aszfaltján. Az elektromos Delta E-4 Coupé menetdinamikai jellemzőit tekintve kiválóan illik a választott környezetbe, de lássuk, kivel is van dolgunk!

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:25

Elektromos körrekordot állított fel a Peugeot a Nordschleifén

Nyomtatás

A sportautók igazi mércéjét nem a 0-100-as sprintidő vagy a végsebesség száraz mérőszámai jelentik, sokkal inkább egy gyors kör valamely versenypályán, melyek közül a legtöbbre a legendás aszfaltcsíkon, a Nordschlefién futott kb. 20 km-es karikát tartják. Most itt döntött rekordot a Peugeot, egy felettébb érdekes mezőnyben: a villanyautók között. Ráadásul tetemes előny autózott ki az eddigi éllovassal szemben.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:24

56. oldal / 61