2018. Június 22., Péntek

Frissitve:07:21:32

Elektromos autózás

Mi még a bicikli kölcsönzésnél se, a párizsiak meg már a villanyautónál tartanak

Nyomtatás

Ez bizony nem csalás és nem ámítás; míg itthon szinte egyhelyben tötymörgünk és próbáljuk életben tartani a városi kerékpárkölcsönzői rendszer ábrándjait, addig Nyugat-Európában ezen a szakaszon rég túlhaladva már ugyanezen koncepció elektromos autóval való létrehozása van napirenden.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:33

Villanyos BMW-t tesztelnek – a leggyorsabb után jön a leglassabb 1-es

Nyomtatás

Egy lesifotós Németországban újra bizonyítékot szerzett arra, hogy a BMW valóban rövidesen valóban elkezdi gyártani a teljesen elektromos, Active-E névre keresztelt 1-es sorozatú kupét, amely a Mini E után a gyártó második villanyos autója lenne, és amelyik koncepcióformában a januári Detroiti Autószalonon mutatkozott be.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:33

Takayanagi taligája - elektronizált drágaság Japánból

Nyomtatás

A bátorság tiszteletreméltó erény, noha kétségtelenül vannak szituációk, amikor mégsem ez a tulajdonság a célravezető. Ez a helyzet a Takayanagi Miluira elnevezésű, retro stílusú elektromos járművel is, ami ugyan mer szembemenni a mai divatirányzatokkal és ennek jegyében kerül mindenféle praktikumra vonatkozó igényt, ám borsos árának köszönhetően minden bizonnyal még az őrültek is távolról elkerülik majd.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:35

Ilyen még nem volt: elektromos autó lett a 2011-es Év Autója

Nyomtatás

A tavalyi évhez hasonlóan (amikor is sokak meglepetésére a Volkswagen Polo diadalmaskodott) idén is érdekes lett az Év Autója választás végkimenetele. A 23 európai országot képviselő 59 újságíró az általunk már megírt (és a mai nappal bezáruló szavazásunkban is szereplő) hét döntősből állíthatta fel egy speciális rendszer alapján sorrendjét, a pontokat összegezve pedig megszületett az abszolút győztes.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:28

Elkészült Schwarzenegger elektromos terepese, a RAV4 EV

Nyomtatás

A környezetvédelmi előírások a világ minden pontján szigorodnak, ám azt néhány évvel ezelőtt mégsem gondoltuk volna, hogy egy osztrák sportoló és színész egy az Egyesült Állomokban meghozott rendeletével átcsoportosításra kényszeríti még a legnagyobb autógyártókat is.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:27

Elkészült a Tesla és a Toyota első közös gyermeke

Nyomtatás

Korábban már beszámoltunk arról, hogy bár az amerikai Tesla veszteséggel működik, azért sikere már előre elkönyvelhető, hiszen a nagy gyártók az átlagos széndioxid-kibocsát csökkentésének súlyos terhét cipelik magukkal, s szorult helyzetükben alig van más, akihez elektromos autó ügyben fordulhatnának.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:36

Leleplezték London új csúcstechnológiás elektromos buszát

Nyomtatás

A napokban bemutatták London teljesen új kétemeletes buszát, melyről maga Boris Johnson, a város polgármestere rántotta le a képzeletbeli leplet.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:28

Néhány év múlva elektromos VW Golfot vezethetünk

Nyomtatás

A Volkswagen a napokban hivatalosan is bemutatta a Golf blue-e-motion névre keresztelt elektromos verzióját, amely állítólag legkorábban 2014-ben kerülhet a kereskedésekbe. Európa legnépszerűbb autójának motorházteteje alatt ezúttal egy elektromotor rejtőzik, mely akár 85 kW/115 lóerős teljesítményt és 270 Nm-es maximális nyomatékot képes leadni - előbbi azonban a hatótávolság növelésének érdekében 69 lóerőre csökkenthető.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:28

Elektromos üzemű autó lehet az Év Autója

Nyomtatás

A váltózó idők egyik félreérthetetlen jele, hogy az idei Év Autója választáson egy tisztán elektromos üzemű autó – a Nissan Leaf  – esélyes a győzelemre. A mai nappal hétszereplősre szűkített listán a jövő év elejétől Európában is kapható újdonság jó esélyekkel szerepel.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:28

Még ősszel érkezik az elektromos Volvo C30

Nyomtatás

Úgy tűnik, a Volvo sem maradhat ki a mostanában uralkodó elektromos autós trendekből, és a cég 2010 őszére ígéri villannyal hajtott C30-asainak leszállítását az első vásárlók számára.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:27

Hivatalos fotókon a MINI és a smart villanyrobogója

Nyomtatás

Nemrég számoltunk be arról, hogy a MINI és a Smart is egyszerre tervezi stílusos villanyrobogójának bemutatását a hamarosan startoló Párizsi Autószalonon.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:33

58. oldal / 61