Elektromos autózás

Rakétasebességgel száguld a diákok elektromos autója

Nyomtatás

Az Ohio Állami Egyetem évek óta próbálgatja szorgalmas diákjainak keze munkáját a méltán híres Utah állambeli Bonneville síkságon. Most sem volt ez másképp, és a srácok tényleg kitettek magukért.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:28

Igazán szexi a Fisker Karma reklámfilmje - érdemes megnézni!

Nyomtatás

Arról már korábban beszámoltunk, hogy a kaliforniai székhelyű Fisker első ízben egy 100 példányt számláló sorozatot gyárt le a Karmából, melyeket tesztelési céloknak vetnek alá (utcai, valamint töréstesztek).

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:37

Speciális, Zeroshift váltó a villanyos autókhoz

Nyomtatás

Az elektromos autókhoz sebességváltót készíteni nem egyszerű feladat, könnyebb mondani, mint csinálni. Kiváló példa erre a Tesla, eredetileg ők is egy kétsebességes szerkezettel szerettek volna dolgozni, azonban nem sikerült ebből megfelelő példányt gyártani, így az egysebességes használatára kényszerültek. A Zeroshift azonban azt állítja, kifejlesztett egy olyan egységet, mely tökéletesen képes együttműködni a villanymotorral.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:34

Már rendelhető Európában az első elektromos tömegautó, a Nissan Leaf

Nyomtatás

Portugália, Írország és az Egyesült Királyság: a három európai ország, amelyekben először vehette/veheti kezdetét a Nissan Leaf előrendelése. Azé az autóé, mely a világ első, nagy sorozatban gyártott, elérhető áron értékesített villanyautója.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:31

Jövőre jön a hibrid Panamera, később pedig az elektromos Porschék

Nyomtatás

A Porsche hivatalosan is megerősítette, hogy a Cayenne mellett a Panamerából is készít hibrid változatot, a két modell így együtt hódíthatja majd meg a piacokat 2011-ben. A Cayenne S Hybridet már próbáltuk is, erről itt olvashatnak bővebben.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:30

Villanyos Lamborghini – zseniális vagy őrült?

Nyomtatás

A patinás olasz gyártó autói mindig is a határon autózásról, a sebességről, a váltások közti hörgésekről, a luxusról szóltak és szólnak manapság is.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:34

Felfrissült a Tesla Roadster

Nyomtatás

Immár a negyedik alkalommal nyúltak hozzá a Lotus Elise-alapú elektromos autóhoz a mérnökök: a Tesla Roadster 2.5 kényelmesebb és csendesebb lett, miközben a sportos oldal sem maradt érintetlen.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:36

Villanyra kapcsol a Ford - 2013-ig 5 elektromos/hibrid modell jön

Nyomtatás

A Ford hivatalos nyilatkozatban jelentette be, hogy 2013-ig öt új elektromos és hibrid modellt kíván az utakra küldeni, többek között a C-Max legfrissebb generációját is. A sorozatba ezen kívül a jövőre érkező teljesen elektromos Transit Connect, illetve a hasonló elven működő Focus is beletartozik, utóbbi egyébként csak 2012-re várható.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:29

Közutakon tesztelik az elektromos Audi R8-at, az e-tron-t

Nyomtatás

Egyelőre közel sincs vége az Audi R8 e-tron fejlesztési folyamatának; a különc R8 személyében a németek egy teljesen elektromos, emellett összkerékhajtású szuperautót szeretnének piacra dobni, ám várhatóan csak a 2012-es év végén.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:30

Háromkerekű villanyautó mozgásban – T3 Motion GT3

Nyomtatás

A T3 Motion elhintett egy kis információmorzsát a még készülőfélben levő, konnektorról tölthető, kétszemélyes elektromos járművéről.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:34

100 darab villanyos Karmát indít útnak a Fisker

Nyomtatás

A kaliforniai származású – elektromos járművekkel foglalkozó – Fisker első ízben 100 darabos példányszámban kívánja előállítani Karma nevű, konnektorról is tölthető hibrid négyajtós sportautóját, melynek ezen szériáját tesztelésre fogják használni.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:35

60. oldal / 61