Elektromos autózás

Két éven belül jön a Mazda első teljesen elektromos modellje

Nyomtatás

A Mazda eddig viszonylag csendben volt az elektromos és hibrid autózás terén, ám a japánok most felfedték terveiket, és ezek alapján alig várjuk már, hogy bemutassák első elektromotorral szerelt modelljeiket. A gyáriak nemrég jelentették be, hogy érkezik benzines motorcsaládjuk legújabb generációja SKYACTIV-X néven, és a Toyotával is szorosabbra fűzték viszonyukat – 2019-re pedig jönnek a hibrid modellek és az első elektromos autójuk is.

Teljesen elektromos szuperautóval készül a McLaren

Nyomtatás

Az elektromotorok szépen lassan beszivárognak a szuperautók világába is: sok kis vállalat mutatott már be különböző teljesen villanyos prototípusokat, vagy éppen kisszériás modelleket, ám úgy tűnik, hamarosan az egyik nagy sportautó-gyártó is leleplezheti első tisztán elektromos típusát. Ez a mákra pedig a hírek szerint a McLaren lehet, az angolok ugyanis már dolgoznak egy villanyos modellen, ami képességek terén a 675 LT-vel is felveheti majd a versenyt.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 17. csütörtök, 15:58

Új hidrogénes SUV a Hyundaitól – jön az elektromos Kona is

Nyomtatás

Egy ideig ugyan úgy tűnt, hogy a hidrogénes hajtásláncok feledésbe fognak merülni az akkumulátorok és a töltési lehetőségek gyors fejlődése miatt, de a nagyobb gyártók időről időre emlékeztetnek minket, hogy nem mondtak le az üzemanyagcellás négykerekűekről. Ezúttal a Hyundai mutatta meg következő hidrogénhajtású modelljének sorozatgyártás közeli verzióját, egyelőre csak a Next Generation FCEV megnevezéssel.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 17. csütörtök, 14:49

Már Frankfurtban bemutatkozhat az elektromos MINI előfutára

Nyomtatás

A BMW a múlt hónapban jelentette be, hogy 2019-re megérkezik majd az első teljesen elektromos MINI, amely az angol gyártó klasszikus modelljét, tehát a háromajtós alapváltozatra épül majd. Ezen kívül egyelőre szinte semmilyen részletet nem árultak el, ám a hírek szerint a Frankfurti Autószalonra készülnek egy koncepcióval, ami előrevetíti nekünk, hogy mire számíthatunk a két év múlva érkező sorozatgyártású verzió kapcsán.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 14. hétfő, 14:05

Már az elektromos jövőt tervezi a Mercedes-AMG

Nyomtatás

Az elektromos jövő mostanra elkerülhetetlenné vált, és ez a sportautók és sportváltozatok esetében is így van, így a sportrészlegek számára hamarosan eljön a váltás ideje. A Mercedes-AMG már érzi ezt, és nemrég maga Drummond Jacoy, a márka fejlesztésekért felelős vezetője szólalt meg az ügyben, hogy elmondja, hamarosan újjá kell születnie majd az AMG-nek.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 11. péntek, 09:48

Kiszivárgott képeken és videón az új Nissan Leaf

Nyomtatás

Szinte nem telik el úgy nap, hogy ne kerülne elő egy újabb kedvcsináló videó, ízelítő kép vagy éppen kiszivárgott fotó a szeptember elején érkező vadonatúj Nissan Leaf-ről. Ezúttal egy rövid reklámfilmet osztottak meg velünk a japánok, melyben az újdonság rendkívül fejlett, sofőr nélkül is működő ProPilot Park névre hallgató automatikus parkolórendszerét hirdetik, de emellett kiszivárgott két fotó is a Nissan Oppamában található üzeméből is, ahol már elkészült néhány autó.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 08. kedd, 17:18

Hatalmas rekord a Teslától – egy töltéssel több mint 1000 km

Nyomtatás

Azt hiszem túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a Tesla némileg megelőzte korát, és bár sok gyermekbetegségben szenved a fiatal márka, azt senki nem tudja elvenni tőlük, hogy ők be mertek vállalni olyat, amit mások nem. Az amerikai márka azóta is egy lépéssel a többiek előtt jár, legalábbis a hatótávot illetően, biztosan. Ezt bizonyítja legújabb rekordjuk is, ami egy Model S 100D-vel született – a méretes szedánnal több mint 1000 kilométert tettek meg egyetlen feltöltéssel.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 08. kedd, 10:54

Még bíznak benne: új hidrogénkutakat nyitott a Daimler

Nyomtatás

Mostanra gyakorlatilag biztosan kijelenthetjük, hogy az elektromos autózás jelenti a jövőt, abban azonban még lehetnek kétségek, hogy a villanymotorokat mi táplálja majd– a jelenlegi legnépszerűbb megoldás a hálózati töltés, de időről időre előkerül a hidrogénes hajtás is. Ezt bizonyítja, hogy a Mercedes-Benz anyacége, a Daimler igyekszik folyamatosan fejleszteni az üzemanyagcellás megoldásokhoz szükséges infrastruktúrát – ezúttal két újabb hidrogénkutat nyitottak Németországban.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 07. hétfő, 10:55

Elektromos crossovert építhet az új Leaf alapjaira a Nissan

Nyomtatás

Az új Nissan Leaf még be sem mutatkozott, de máris arról pletykálnak, hogy a japánok testvérekkel készülnek a hamarosan érkező elektromos kompakt számára. Az újdonság az egyik, ha nem a legmodernebb tisztán elektromos modell lesz a piacon, amely teljesen új alapokra épül – ezeket használnák fel a gyáriak egy újabb villanyos típus megalkotására, mely jó eséllyel a crossoverek között szállna harcba.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 07. hétfő, 08:47

Nincs ellenállás – újabb ízelítővel hangol az új Leaf-re a Nissan

Nyomtatás

A Nissan Leaf leleplezése egyre közelebb van, és a japánok folyamatosan igyekeznek fenntartani az érdeklődést az újdonság iránt – mindezt természetesen kedvcsináló fotókkal és videókkal teszik. A gyáriak pedig nem álltak le: ismét közzétettek egy kisfilmet, és bár új szögből ezúttal nem láthatjuk az autót, az aerodinamikai tulajdonságaival kapcsolatban okosabbak lettünk.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 04. péntek, 08:59

Hivatalos: rövidesen piacra lép az első teljesen elektromos MINI

Nyomtatás

A BMW a napokban hivatalosan is megerősítette, hogy már gőzerővel fejlesztik az első teljesen elektromos szériagyártású MINI-modellt, amely két év múlva, 2019-ben léphet piacra. Azt is megtudtuk, hogy az első zéró emissziós MINI a háromajtós ‘alapváltozatra’ épül, vagyis első ízben a klasszikus MINI-modell kapja meg az innovatív hajtást. Később persze egészen biztos, hogy további elektromos MINI-k is csatlakoznak majd a kínálatba, vélhetően azonos hajtástechnikával.

7. oldal / 58