Elektromos autózás

A változást hirdeti a Mercedes új elektromos tanulmánya

Nyomtatás

Holnap újabb fejezet kezdődik az autóipar történelmében: megnyitja kapuit a 2016-os Párizsi Autószalon, vele pedig jövőbe mutató négykerekű újdonságok szelencéje válik szabaddá. Ezúttal is az elektromos újdonságok térnyelése lesz a középpontban: a Mercedes-Benz például egy rejtélyes villanyos SUV-val készül.

Vonzó árcédulával érkezett meg hazánkba az elektromos Hyundai Ioniq

Nyomtatás

A Hyundai és a Kia elkötelezett az elektromos autózás mellett, amit utóbbi nemrég kipróbált újdonságai mellett a Hyundai Ioniq normál és konnektoros hibrid, illetve teljesen villanyos változatai is jól mutatnak. A tisztán elektromos kivitel pedig a nemrég bejelentett állami támogatásnak köszönhetően hazánkban is vonzó lehet – de nézzük, hogy pontosan mennyiért is vihetjük haza.

Módosítás dátuma: 2016. szeptember 23. péntek, 08:54

A legolcsóbb elektromos? – megérkeztek az új elektromos Smartok

Nyomtatás

Megérkezett a legjobb hajtáslánc az új Smart modellek kínálatába. A háromhengeres benzineseket ugyanis immár elektromotorra is cserélhetjük, amelyhez ugyanúgy jár a magyar kormány 1,5 milliós támogatása és egyéb adókedvezmények, az olcsóbb üzemeltetésről vagy az ingyenes parkolásról nem is beszélve.

Módosítás dátuma: 2016. szeptember 23. péntek, 10:04

Végre itthon is támogatottá válnak az elektromosok: 1,5 milliós kedvezmény jár

Nyomtatás

Noha Európában már jó ideje támogatja az állami szféra az elektromos autózást valamilyen adókedvezmény vagy egyéb támogatás formájában, hazánkban csak most, 2016-ban érkezett el az a pont, hogy a döntéshozók itthon is rábólintsanak a jövőt érintő folyamatok elősegítésére. Idén erre a célra 2 milliárd forintot különít el a kormány, amit a nemzetgazdasági miniszter egy fővárosi szakmai fórumon jelentett be.

Módosítás dátuma: 2016. szeptember 22. csütörtök, 21:03

Elektromos Lamborghini Porsche segédlettel? - megtörténhet

Nyomtatás

Egyre inkább úgy tűnik, hogy az autózás jövője mindenképpen az elektromotorokban rejlik, ezt pedig lassan már a kizárólag sportautókkal foglalkozó márkák sem hagyhatják figyelmen kívül. Így eshet meg, hogy egyes pletykák szerint a Lamborghini egy minden eddigi négykerekűjénél gyorsabb, de kizárólag villanymotorral szerelt szuperautóval készül a jövőre. Ami azonban talán még ennél is érdekesebb, hogy a Porschétől kölcsönözhetik a technikát.

Módosítás dátuma: 2016. szeptember 20. kedd, 17:47

A következő Outlander? – itt a Mitsubishi Ground Tourer tanulmány

Nyomtatás

Konnektoros hibrid tanulmánnyal készül a Mitsubishi a Párizsi Autószalonra. A Ground Tourer PHEV viszont nagy jelentőséggel bírhat, ugyanis minden valószínűség szerint az Outlander következő generációját vetíti előre.

Izgalmas elektromos tanulmánnyal készül Párizsra a Volkswagen

Nyomtatás

A belsőégésű motorok mellett egyre nagyobb teret kívánnak maguknak az alternatív, legfőképp az elektromos hajtásláncok. A Volkswagen – más gyártókhoz hasonlóan – kezd menekülni a túlértékelt dízelek korszakából és kicsit előrerohanva már erőteljesebb elektromos offenzívát terveznek a németek. Ennek az egyik pontja lesz a Párizsi Autószalon, ahol villanyautók sokaságával ismerteti programját a VW.

Módosítás dátuma: 2016. szeptember 14. szerda, 11:03

Jó eséllyel 500 km felett lesz az elektromos Opel Ampera-e hatótávja

Nyomtatás

A mai napon közzétették az elektromos Chevrolet Bolt hivatalos amerikai hatótávját, amely 383 kilométert tesz ki. Ő annyira nem, viszont a típus testvérmodellje, a Párizsi Autószalonon bemutatkozó Opel Ampera-e nagyon is érint minket, amely az európai normák szerint alaposan felpörgetheti az eseményeket az elektromos autók szegmensében.

Módosítás dátuma: 2016. szeptember 13. kedd, 08:58

Vadonatúj hajtáslánccal érkezett meg a konnektoros Porsche Panamera

Nyomtatás

Bemutatkozott az új Porsche Panamera negyedik modellváltozata, amely egyben a második legerősebb is. A 4 E-Hybrid különlegessége az 50 kilométeres elektromos hatótávval rendelkező konnektoros hibrid hajtáslánc, de a sportosságról sem feledkezik meg.

Túltolt sci-fi? – radikális áruszállítóval jelentkezik a Mercedes-Benz

Nyomtatás

A kiszárúszállítás jövőjét vetítik előre a Mercedes-Benz tervezői, miután feltételezhetően kövér adag sci-fit fogyasztottak. A teljesen utópiába illő Vision Van koncepció elektromos hajtáslánccal és drónokkal is rendelkezik. A végletekig letisztult modellt pedig mindezek dacára öt éven belül megvalósítja a csillagos márka.

400 km hatótávú elektromos crossovert ígér a Mitsubishi

Nyomtatás

A Mitsubishi elektromos újdonsággal kíván még előrébb lépni innováció terén, legalábbis a gyártó olyan, tisztán villamos hajtású modellt ígér, amely hatótávolságával már barátságos ajánlatnak tűnik. A zéró emissziójú japán crossover négy éven belül érkezik.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 24. szerda, 14:20

7. oldal / 47