Elektromos autózás

Gyorsultak a Teslák – a leglassabb is 5 másodperc alatt 100-on

Nyomtatás

A Tesla még a Model 3 gyártásának beindítása előtt sem feledkezett meg aktuális modellkínálatáról, amelyet az is bizonyít, hogy a Model S és a Model X minden eddiginél erősebb alapmodell kapott. Az eredmény: jelenleg nincs olyan autójuk a kínálatban, amely 5 másodpercnél lassabban tudná le padlógázon a 0-100-as gyorsulást.

Lego - az új ízelítővel már összerakhatjuk a következő Leaf orrát

Nyomtatás

Nincs megállás: lassan már minden nap új ízelítő kép érkezik a Nissantól a Leaf következő generációjáról, ami egyet jelent azzal, hogy az online premierre bizony már nem kell sokat várni. A fotósorozat már azt is felfedi, hogy a Micra által megkezdett vonalat folytatja a japán gyártó az elektromos modell esetében is.

A Škoda akadémistáitól szeretettel - itt az Element Concept

Nyomtatás

A Škoda akadémiáján igazán tehetséges faitalok tanulnak és dolgoznak, ezt pedig évről évre egy-egy látványos koncepcióval bizonyítják. Idén az aprócska Citigót vették alapul, hogy egy nyárias, menő kisautót faragjanak belőle, ami az Element nevet viseli.

Módosítás dátuma: 2017. június 22. csütörtök, 12:30

Érzelmek mentén – a Fisker EMotion bemutatkozik

Nyomtatás

A Fisker ismét aktív és szeretnének kicsit nagyobbat durrantani, mint a Karma életre hívásával. A gyártó újdonsága az EMotion nevet kapta, és vele kapcsolatban már kaptunk is némi ízelítőt, méghozzá hivatalos forrásból. A névből is sejthetően elektromos hajtású modell a Twitteren bukkant fel.

Módosítás dátuma: 2017. június 12. hétfő, 16:56

Elektromos hajtáslánccal is megérkezhet a Hyundai Kona

Nyomtatás

Nagy premierre készül a Hyundai: várhatóan a holnapi nap folyamán mutatkozik be a Kona, amely a kis crossoverek népszerűségi hullámát meglovagolva többek között az Opel Mokka X ellenében érkezik majd. Méghozzá nem akármilyen formákkal, amelyet immár ízelítő videó is bizonyít. A modellt már videón is láthatjuk közel végleges valójában, azonban egy titokról csak most lebbent fel a fátyol vele kapcsolatban: teljesen elektromos hajtással is érkezik majd.

Ízelítőt kaptunk a Tesla Model Y-ból

Nyomtatás

A Tesla Model 3 sikere megkérdőjelezhetetlen: a villanyautókat gyártó márka messze legkedvezőbb modelljére években mérhető várólista alakult ki, így valószínűleg az európai forgalmazás csak az évtized végén fog kiteljesedni. Mindez nem lassítja a Tesla növekedési terveit. Ezt bizonyítandó, már a közepes crossover Model Y-ra hangolnak.

Maga alatt vágja a fát a Tesla? – újabb részletek a Model 3-ról

Nyomtatás

Ha minden jól megy, a Tesla hamarosan megkezdi a Model 3 sorozatgyártását, azonban az amerikai gyártó nincs könnyű helyzetben, ugyanis olyan mennyiségű megrendelés érkezett, és érkezik folyamatosan az autóra, hogy a márkának gyakorlatilag ellenkampányt kellett indítania, melynek lényege az, hogy az újdonság nem csak kisebb, hanem minden tekintetben kevesebbet nyújt, mint a nagytestvér Model S. Ennek a kampánynak a részeként derült fény néhány újabb érdekes adatra.

Módosítás dátuma: 2017. május 25. csütörtök, 10:24

Az új Leaf után elektromos crossoverrel támad a Nissan

Nyomtatás

Alig pár napja érkezett meg az első ízelítő fotó a Nissan Leaf legkésőbb szeptemberben bemutatkozó új generációjáról, máris bepillantást kapunk a japánok elektromos modelljeinek távolabbi jövőjébe. A kristálygömbben pedig a népszerű villanyos kompakt után egy crossover modell körvonalai kezdenek felsejleni.

Monacóban mutatta meg magát a Jaguar elektromos crossovere

Nyomtatás

A Jaguar egy teljesen elektromos crossoverrel rázná fel a piacot, azonban az I-Pace néven érkező újdonság debütálására még hónapokat kell várni. Noha nyilvánvalóan érdekfeszítő a britek jövevényének műszaki része, a kirakós játék legélvezetesebb pillanatait mindenképpen a küllem megismerése okozza – ezúttal pont ehhez a momentumhoz jutottunk el, hiszen levideózták Monacóban az autót, mindenféle álcázástól mentesen.

Módosítás dátuma: 2017. május 22. hétfő, 12:28

Csőre töltve – megérkezett az első ízelítő az új Nissan Leaf-ről

Nyomtatás

Már az első fotó alapján is kijelenthetjük: elődjétől nagyon messzire ugrik a Leaf új generációja. Az elektromos autózás fejlődését meghatározó kompakt modell hamarosan teljesen új formában áll rajthoz, ezt pedig a Nissan is megerősítette az újdonság fényszórójáról készült fotóval.

Új akkumulátor-technológia ígér 5 perces gyorstöltést

Nyomtatás

Hallottunk már megannyi áttörésről és csodáról az akkumulátorok töltésével és kapacitásával kapcsolatban, de azóta eltelt jó pár év, az ígért előrelépés pedig elmaradt: telefonunkat és autóinkat órákig dughatjuk konnektorba. Az 5 perces gyorstöltés ábrándját azonban most egy egész komolynak tűnő vállalkozás hozta közelebb.

7. oldal / 56