Elektromos autózás

Elektro forradalom – a Jaguar I-Pace tanulmány bemutatkozik

Nyomtatás

Ha még nem is sorozatgyártásban, de végre látható eredménye van a Jaguar elektromos programjának. A britek nem teketóriáznak holmi átmenettel: az I-Pace tanulmány képében egy teljesen új, elektromos SUV-t kapunk, amely másfél év múlva megvásárolható lesz.

Fizetős töltés, nagyobb alapár – drágul a Tesla

Nyomtatás

A márka sikerének gyarapodásával, és az új, még ambiciózusabb tervek érkezésével drágul a Tesla világa. Miközben az új autókhoz járó ingyenes töltést is fokozatosan leépíti a márka, ezúttal a Model S alapárának emelkedéséről is beszámolhatunk.

Megkezdődött az első 48 voltos hibrid sorozatgyártása

Nyomtatás

A Continental elektromossá teszi a Renault Scénic és Grand Scénic modellek dízellel futó változatainak egyik típusát. A „Hibrid Asszisztens” nevet viselő rendszerben először alkalmazzák a 48-voltos hibrid meghajtást sorozatgyártású autóban. A technológia költséghatékony spórolást tesz lehetővé.

Lopakodó villanyos - íme, a Nissan Leaf Black Edition

Nyomtatás

A Nissan Leaf továbbra is az egyik legsikeresebb elektromos autó, és bár hamarosan jöhet a következő generációja, a japánok szeretnék fenntartani az érdeklődést a vásárlók részéről. Ezúttal mindezt egy limitált szériás példány piacra dobásával igyekeznek elérni, mely a Black Edition nevet viseli, és az általában visszafogott villanyost jóval vagányabbá varázsolja.

Módosítás dátuma: 2016. november 09. szerda, 16:59

2020-ban jönnek a Toyota elektromos autói

Nyomtatás

A Toyota minden kétséget kizáróan az alternatív hajtás egyik pionírja, a Prius megálmodásával gyakorlatilag a japánok indították el a hibridek térnyerését. Mi több, ma már szinte minden fontosabb modelljükből kapni benzin-elektromos verziót, ám a továbblépést már ők sem halaszthatják: néhány éven belül érkezik a tisztán elektromos Toyota.

Módosítás dátuma: 2016. november 08. kedd, 16:44

Túl a százezren - kelendőek a BMW elektromotorral szerelt modelljei

Nyomtatás

A prémium márkák közül talán a BMW vetette bele magát leginkább az elektromos és hibrid autózás világába, hiszen az i3-ból és i8-ból álló külön modellcsalád mellett a nemrég bemutatott 530e-t is latba véve már minden fontos kategóriában rendelkeznek konnektorról tölthető hibriddel. Ennek köszönhetően pedig immár 100 ezer elektromotorral szerelt járművet sikerült értékesíteniük a bajoroknak.

Hatótávnövelő aggregátot mutatott be a Nissan

Nyomtatás

Az elektromotoros és a belső égésű erőforrással történő meghajtásnak is megvannak a maga korlátai, így a legjobb megoldások sokak számára akkor születnek, ha a kettő egyesül. Ezúttal a Nissan mutatott be hatótávnövelő aggregátot az elektromos hajtásláncához, de sajnos nem a Leaf kínálatának sokszínűsítése érdekében.

Egy évvel a gyártás kezdése előtt már egy éves várólista van a Tesla Model 3-ra

Nyomtatás

Bár még éppen egy év van hátra minden idők legkedvezőbb Teslájának gyártásáig, a Model 3 mellett már több százezren tették le a voksukat - csak Amerikában. Az európai forgalmazás garantáltan késik, hiszen már így is egy éves várólista van a típusra: aki most rendel, az is leghamarabb két év múlva Karácsonyra kaphatja meg modelljét.

Autópályás túrával feszegetjük az elekromos autózás határait

Nyomtatás

Hatótáv rekordot már döntöttünk, így ezúttal más műfajban feszegetjük az elektromos autózás határait. Az immár államilag 1,5 millió forinttal támogatott elektromos autók legnépszerűbb képviselőjével, a Nissan Leaffel indulunk útnak, hogy Budapestről Pozsonyba és Bécsbe jussunk el minél gyorsabban.

Ingyenes alkalmazással hódít a Hyundai Ioniq

Nyomtatás

2016 őszétől megérkezett hazánkban a Hyundai Ioniq, vele pedig egy olyan háromtagú modellcsaláddal bővült a Hyundai palettája, amely hibridként, konnektoros hibridként és elektromos autóként is helytáll az egyre sűrűsödő mezőnyben. Ezúttal pedig az érdeklődők egy ingyenes mobilos alkalmazás segítségével kerülhetnek közelebb a modellekhez.

Hivatalos: hibridként is jön az új MINI Countryman

Nyomtatás

Közeleg a MINI Countryman új generációjának premierje, méghozzá annyira, hogy az első hivatalos – álcázott – képeket és információkat is megkaptuk róla. Az újdonság a gyártó történetének első hibrid hajtásláncát is felmutatja majd, méghozzá konnektorról tölthető akkumulátorokkal.

Módosítás dátuma: 2016. október 17. hétfő, 10:10

8. oldal / 51