2018. Augusztus 18., Szombat

Frissitve:03:20:32

Elektromos autózás

A Dacia fel van készülve az elektromos jövőre

Nyomtatás

Az elektromos autózás egyre dinamikusabban tör utat magának a piacon, és a prémium gyártók mellett immár az úgynevezett „mainstream” márkák nagy része is felkészült a villanyos jövőre. Az olyan gyártókról azonban eddig nem igazán esett szó, melyek kifejezetten az olcsó négykerekűekre specializálódtak, mint például a Dacia. A románok azonban most biztosítottak mindenkit, hogy fel vannak készülve mindenre.

Módosítás dátuma: 2017. október 20. péntek, 13:05

Elvetemült elektronok – elektromos Hummer H1 a Kreiseltől

Nyomtatás

Talán sokan emlékeznek még a Kreisel névre hallgató osztrák vállalatra, amely Arnold Schwarzenegger kérésére és támogatásával teljesen elektromossá alakította a hatalmas benzinfalók iránti vonzalmáról is ismert, ám azóta „zöld” útra térő híresség Mercedes-Benz G-osztályát. Az őrületnek pedig nem szakadt vége akkor, ugyanis a cég egy újabb elvetemült elektromos autót mutatott be, méghozzá egy átalakított Hummer H1 képében – ami egyébként anno éppen Schwarzenegger közbenjárásával kerülhetett sorozatgyártásba.

Módosítás dátuma: 2017. október 19. csütörtök, 14:31

Jön az elektromos Rolls-Royce Phantom – hibrid nem lesz

Nyomtatás

A Rolls-Royce nemrég mutatta be a vadonatúj Phantomot, mely új szintre emelte a luxust és az exkluzivitást. Az angolok ezúttal azt is elárulták, hogy a teljesen friss padlólemezt már az elejétől úgy tervezték, hogy egy teljesen elektromos hajtásláncot is képes legyen befogadni, azonban a villanyos változattal kivárják majd a megfelelő alkalmat.

Módosítás dátuma: 2017. október 19. csütörtök, 12:12

Elektromos crossoverének előfutárát viszi Tokióba a Nissan? (videó)

Nyomtatás

A Nissan háza tájáról már korábban hallhattunk pletykákat egy teljesen elektromos crossover érkezéséről, mely a Leaf alapjaira épülne. A japánok most közzétettek egy ízelítő videót, amelynek kapcsán sokan úgy gondolják, hogy eljött végre a pillanat, hogy a Nissan bemutassa a sokak által várt villanyos SUV-t. Ebben egyelőre még nem lehetünk biztosak, de a sejtelmes képsorokon látható autót megfigyelve valóban van rá esély, hogy egy emelt hasmagasságú négykerkűvel lesz dolgunk.

Módosítás dátuma: 2017. október 18. szerda, 11:58

Hatótávnövelőként térhet vissza a Wankel-motor a Mazdánál?

Nyomtatás

A Wankel-motor tulajdonképpen teljesen összefonódott a Mazdával, így nem csoda, hogy egyedül a japán gyártó az, amitől még várhatunk valamit a különleges erőforrások tekintetében. A pletykák sorra ütik fel a fejüket: legutoljára például egy új sportautót vizionáltak RX-9 néven, mely a Tokiói Autószalonon mutatkozhatott volna be nemsokára, erre azonban egyre kisebb az esély. Most ismét felszínre került a Wankel-motor, de ezúttal teljesen más koncepcióban.

Módosítás dátuma: 2017. október 16. hétfő, 13:25

Az LG Lengyelországban építi Európa legnagyobb akkumulátorgyárát

Nyomtatás

Az már gyakorlatilag biztossá vált, hogy az elektromos autózás jelenti a jövőt, és bár sokan még mindig próbálkoznak más módszerekkel (például hidrogénhajtás), az is egyre inkább egyértelmű, hogy az akkumulátorokból nyerik majd az energiát ezek a négykerekűek. Tudja ezt az LG is, és az akkumulátorokkal foglalkozó leányvállalatuk, az LG Chem hamarosan megnyitja Európa legnagyobb akkumulátorgyárát Lengyelországban.

Módosítás dátuma: 2017. október 16. hétfő, 11:52

Elektromos verzióban is jöhet az új Land Rover Defender?

Nyomtatás

A Land Rover már befejezte a legendás Defender gyártását, de ezzel együtt megígérte, hogy hamarosan érkezik az utód, amely hasonlóan jellegzetes és strapabíró lesz, mint elődje. A következő generáció a legutóbbi hírek szerint hamarosan megérkezhet, ám egyes források még mindig 2020 körüli bemutatkozást vetítenek előre, ez pedig egyet jelenthet azzal, hogy egy elektromotorral szerelt verzió is érkezik majd.

Módosítás dátuma: 2017. október 13. péntek, 13:20

Tavasszal érkezik az elektromos Hyundai Kona

Nyomtatás

A Hyundainak – akárcsak az összes többi gyártónak – nagy tervei vannak az elektromos autózás terén, és úgy tűnik, hogy a jövő évi Genfi Autószalonon ennek komoly jelét is mutatják majd. Az már korábban hivatalos volt, hogy új kis crossoverükből, a Konából egy tisztán villanyos változatot is terveznek, most azonban biztossá vált, hogy jövő tavasszal be is mutatják az új kivitelt a koreaiak.

Módosítás dátuma: 2017. október 13. péntek, 11:32

Elektromos Cayman vetíti előre a Porsche gyorstöltő rendszerét

Nyomtatás

A Porsche 2019-ben mutatja majd be első teljesen elektromos modelljét, ami a Mission E koncepció formáit örökli majd. Ugyan ez lesz majd a gyáriak első sorozatgyártású tisztán villanyos modellje, de a Porsche már régóta szemez a technológiával, amit legújabb koncepciójuk is hűen tükröz. A Cayman e-voultion egy vérbeli tanulmány helyett sokkal inkább egy kísérleti típusnak mondható, hiszen egy átlagos Cayman alapjaira épül.

Módosítás dátuma: 2017. október 10. kedd, 17:59

Várjuk sorozatgyártásban – íme, a Nissan Leaf Nismo koncepció

Nyomtatás

A Nissan Leaf Nismo koncepció tegnap szivárgott ki egy fotón, és úgy látszik, ez felgyorsította az eseményeket a japánok háza táján, ugyanis a gyáriak nem vártak tovább, és ma le is leplezték vadonatúj elektromos modelljük megvadított verzióját. Az információkkal egyelőre csínján bánt a Nissan, de immár minden szögből megcsodálhatjuk a felpaprikázott Leaf-et.

Módosítás dátuma: 2017. október 03. kedd, 10:38

Megvaduló elektronok – jön a Nissan Leaf Nismo koncepció

Nyomtatás

Az új Nissan Leaf nemrég mutatkozott be, és bár még meg sem érkezett a kereskedésekbe, úgy tűnik a japánok tovább borzolnák körülötte a kedélyeket, méghozzá egy Nismo verzióval, ami a hírek szerint a Tokiói Autószalonon be is mutatkozik majd a hónap végén – sőt, már egy kép is kiszivárgott róla.

Módosítás dátuma: 2017. október 02. hétfő, 16:58

8. oldal / 62