Elektromos autózás

Jövőre érkezik az új Volvo XC60

Nyomtatás

A Volvo közepes SUV-ja, avagy crossovere még manapság is különösen népszerű, pedig már láthatólag kezd kiöregedni a kínálatból. A legfrissebb hírek szerint őt sem kell félteni: már jövőre, akár még az új XC40 premierje előtt megérkezhet az új generáció.

2018-ban a modellsorozat frissítésével érkezik a BMW i8 Roadster

Nyomtatás

Már néhány esztendő eltelt azóta, hogy a BMW lerántotta a leplet a Pekingi Autószalon alkalmából az i8 nyitott verziójának koncepciójáról. Sorozatgyártásban viszont a hibrid sportautó azóta sem szabadult meg tetejétől. A legfrissebb hírek szerint mindez 2018-ban fog bekövetkezni, amikor a típus modellfrissítésével egy időben debütál az i8 Roadster is.

Elektromos nyomtatvány - íme, a Micro Commuter

Nyomtatás

Az autóipari szereplők folyamatosan nyitva tartják a szemüket, hogy olyan technológiák után kutassanak, melyek számukra is hasznosak lehetnek. A háromdimenziós nyomtatás természetesen ezek közé tartozik, és bár néhányan már próbálkoztak hasonlóval, ezúttal a Honda nyúlt a kifejezetten érdekes megoldáshoz, hogy a Kabuki Inc. of Japan nevű vállalattal karöltve megalkossa a Micro Commutert.

Módosítás dátuma: 2016. október 13. csütörtök, 15:09

Áramszünet – megszűnik az elektromos Audi R8 gyártása

Nyomtatás

Nem is volt oly rég a 2015-ös Genfi Autószalon, amikor a négykarikások bejelentették, hogy megkezdik az R8 e-tron gyártását. Az elektromos hajtású szuperautó érkezését mintegy 6 éven át rebesgette a gyártó, amelyet aztán cselekvés, majd pedig mérsékelt piaci kereslet követett. Az R8 e-tron kevesebb, mint 100 eladott példányt és egy évet követően távozik az Audi kínálatából.

Módosítás dátuma: 2016. október 13. csütörtök, 13:23

Norvégiában a szeptemberben eladott autók közel felében van elektromotor

Nyomtatás

Az elektromos autózás ugyan még mindig gyerekcipőben jár, néhány ország már azzal ösztönzi a gyártókat, hogy a következő évtized végére betiltaná a belsőégésű erőforrással szerelt járműveket. Van azonban, ahol nem csak a törvényhozók, hanem a vásárlóerő is elkötelezett a villanyos közlekedés mellett: szeptemberben a Norvégiában eladott négykerekűek közel felében valamilyen módon megjelenik az elektromos hajtás.

Módosítás dátuma: 2016. október 12. szerda, 16:02

EQ néven érkeznek majd az elektromos Mercedes modellek

Nyomtatás

Az elektromos autók piaca egyre csak bővül, az egyes gyártók pedig külön almárkákra támaszkodva próbálnak felismerhető, egységes villanyautós palettát bemutatni. Ilyen például a BMW i divíziója vagy az e-tron az Audinál, miközben ezúttal a Mercedes-Benz lép. Innentől kezdve a stuttgartiak EQ márkanév alatt mutatják majd be elektromos típusaikat.

Módosítás dátuma: 2016. október 12. szerda, 08:38

Jövőre vezeték nélküli töltéssel jön a konnektoros Mercedes S-osztály

Nyomtatás

Jövőre újabb technikai áttörést üdvözölhetünk sorozatgyártásban: most már hivatalos, hogy elsőként a Mercedes-Benz S 500 e konnektoros hibridhez lesz elérhető a vezeték nélküli töltés, melynek köszönhetően fizikai csatlakoztatás nélkül töltődhetnek fel a luxusautó akkumulátorai. Hamarosan a típust újabb modellek és újabb márkák követik a sorban.

Németország betiltaná a belsőégésű motorral szerelt autók forgalmazását

Nyomtatás

A jelek szerint alig másfél évtized választ el minket attól, hogy véget érjen a benzines és a dízel járművek kora. Ezúttal Németország döntéshozása voksolt amellett, hogy 2030-tól betiltsák a belsőégésű motorral szerelt járművek forgalmazását.

8 millió alá csökkent az elektromos Kia Soul ára

Nyomtatás

A vissza nem terítendő állami támogatásnak, valamint a Kia által meghirdetett saját kedvezménynek köszönhetően alaposan csökkent az elektromos hajtású Soul ára. A tesztünkön jól teljesítő villanyautó az eddigi közel 10 millió helyett immár 8 millió forint körüli áron hazavihető csúcsfelszereltséggel.

Villanyautók 5,6 milliótól – duplázza az állami támogatást a Citroën és a Peugeot

Nyomtatás

A Nemzetgazdasági Minisztérium által kiírt pályázat keretében elérhető állami támogatást a Citroën és a Peugeot akár további 1,5 millió Ft kedvezménnyel egészíti ki, amellyel az egyik legkedvezőbb áru, teljes értékű elektromos autóját kínálja a magyar piacon.

700 kilométeres elektromos autóval térhet vissza a Fisker

Nyomtatás

Egyetlen feltöltéssel több mint 700 kilométer az európai ciklus szerint – ezt ígéri Henrik Fisker, aki a róla elnevezett autógyártó következő, teljesen elektromos modelljét már jövőre szeretné leleplezni. Ehhez persze forradalmi akkumulátor-technológiára is szükség van.

9. oldal / 51