Elektromos autózás

Újabb mérföldkő? – bemutatkozott a vadonatúj Nissan Leaf

Nyomtatás

A Nissan Leaf első generációja az elektromos autózás egyik fontos fordulópontját jelentette, hiszen a japánok autója tulajdonképpen először hozta közelebb az átlagemberekhez is a villanyos közlekedést – ennek megfelelően a legnagyobb számban eladott elektromos négykerekű lett. Azóta már sokat változott a piac, de a gyáriak az új generációs Leaf-fel ismét szeretnének olyat letenni az asztalra, ami új korszakot nyit az elektromos autózásban – nézzük, hogy sikerült-e!

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 06. szerda, 11:39

A Renault is önvezető koncepcióval készül – ízelítőn a Symbioz

Nyomtatás

A nagy autószalonokon egyre inkább teret hódítanak az autonóm és elektromos tanulmányautók – szinte minden gyártó standján találunk, vagy találtunk már hasonlót. Nem lesz ez másként Frankfurtban sem, ahol a Renault is beáll a sorba, méghozzá a Symbioz névre keresztelt koncepcióval, amiről a franciák már meg is osztották velünk az első ízelítőt.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 04. hétfő, 16:21

Elektromos tanulmánnyal készül a Mercedes – ízelítőn az EQ A

Nyomtatás

A Mercedes-Benz tavaly szeptemberben mutatta be a Generation EQ tanulmányt, amiről azóta már tudjuk, hogy egy, a BMW i szériájához hasonló elektromos modellcsaláddá fejlődik majd sorozatgyártásra. Ennek megfelelően idén már érkezik is a második EQ modell, méghozzá EQ A néven. Az elektromos típus a Frankfurti Autószalonon mutatkozik majd be, de a gyáriak már most megosztottak velünk egy kedvcsináló fotót az autóról.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 04. hétfő, 09:50

Üdvözlet 2030-ból – íme, az önvezető Smart Vision EQ ForTwo

Nyomtatás

A Smart múlt héten már megosztott egy ízelítőt a Frankfurti Autószalonra készülő elektromos városi koncepciójáról, ám a gyáriak úgy döntöttek, hogy még a seregszemle megnyitója előtt leleplezik a tanulmányt. A Vision EQ ForTwo névre hallgató négykerekűt tehát már most megmutatták nekünk a németek, és nem csalódtunk benne – egy igazi futurisztikus városi minivel készültek a mérnökök.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 30. szerda, 18:00

Elektromos stílusban – itt a MINI Electric Concept

Nyomtatás

A MINI már korábban bejelentette, hogy 2019-re megérkezik az első teljesen elektromos modelljük, és már az is kiderült korábban, hogy a Frankfurti Autószalonra elhozzák az újdonság előfutárát egy koncepció formájában, így már csak arra kellett várnunk, hogy bemutatkozzon a tanulmány. Mostanra pedig már ez is megtörtént, ugyanis a MINI online máris leleplezte az izgalmas Electric Conceptet.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 30. szerda, 16:01

Villanyos hódító – sportverzióval karöltve frissült a BMW i3

Nyomtatás

Szinte hihetetlen, hogy a BMW i3 lassan már négy éve mutatkozott be: a bajorok futurisztikus, elektromos autója még most is úgy néz ki, mintha a jövőből jött volna vissza hozzánk. Ez azonban nem indokolja, hogy a németek eltekintsenek a szokásos félidős frissítésről, és ennek megfelelően meg is érkezett az i3 ráncfelvarrott verziója, méghozzá a sportosabb megjelenést és nagyobb teljesítményt biztosító i3s verzióval karöltve.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 29. kedd, 11:40

Ízelítőn a Smart elektromos, önvezető koncepciója

Nyomtatás

A kizárólag városi miniautókat gyártó Smart helyzete egyre érdekesebbé válhat az elektromos és önvezető autózás elterjedésével, hiszen rengetegen úgy látják, hogy a nagyvárosokban hamarosan nem éri meg majd saját négykerekűt tartani, hanem eljön majd az autómegosztó szolgáltatások kora. Mivel a Smart ezzel könnyen elveszíthetné vásárlóit, a márka vezetőségének ki kellett találnia egy új stratégiát, és úgy látszik, hogy a Frankfurti Autószalonra el is hoznak egy koncepciót, amely előrevetítheti a gyártó jövőjét – már az első ízelítő képet is megmutatták.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 28. hétfő, 15:57

Villanyos tervek – a Škoda elárulta, mire számíthatunk

Nyomtatás

A Škoda már korábban kijelentette, hogy a jövőben fontos szerepet szánnak az elektromos autóknak, amit a Frankfurti Autószalonra egy hajszálnyit frissülő, teljesen elektromos Vision E tanulmánnyal igyekeznek megerősíteni. Mindemellett a cseh-német gyártó felfedte azt is, hogy milyen teljesítményszintekre és hatótávokra számíthatunk majd újdonsült elektromos autóik tekintetében.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 25. péntek, 12:11

Tisztán elektromosan, akár 300 lóerővel jöhet az új VW Scirocco

Nyomtatás

A 2008-ban bemutatkozott Volkswagen Scirocco sok helyen még mindig elérhető a németek kínálatában – hazánkban már nem. A kompakt kupé felett ugyan már eléggé eljárt az idő, formáit tekintve még mindig izgalmasnak mondható, így nem csoda, hogy sokan várják az utódját. A gyáriak pedig úgy látszik, hogy nem szeretnének csalódást okozni, sőt, az immár elavult típust egy modern, teljesen elektromos négykerekű válthatja.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 23. szerda, 17:24

Megvadul az Ariel – 1200 lóerős elektromos modell jön

Nyomtatás

Az Ariel és az Atom nevek nagyjából teljesen összeforrtak már, ami persze nem is csoda, hiszen a pillekönnyű négykerekűeket gyártó márka legnépszerűbb és az utcai autózás szempontjából legizgalmasabb modelljéről beszélhetünk – persze a terepes Nomad sem utolsó a sorban. Hamarosan azonban egy új típus is képbe jöhet, amely megváltoztathatja majd ezt a felállást: az Ariel egy teljesen elektromos modellen dolgozik, amely közel 1200 lóerőt kínál majd a vásárlók számára.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 23. szerda, 12:19

Az utolsó roham? – friss ízelítő videón és képen a Nissan Leaf

Nyomtatás

A Nissan már szinte mindent elárult a szeptember 5-én bemutatkozó vadonatúj Leaf-ről – sőt, néhány kiszivárgott fotón már teljes valójában meg is csodálhattuk az autót –, de a japánok azért továbbra is igyekeznek fenntartani az érdeklődést. Ezúttal talán az utolsó ízelítőket osztották meg velünk: a fotón az újdonság hátsó lámpáját láthatjuk, míg a rövid kis videó képében tulajdonképpen egy összefoglalót kapunk az eddig leleplezett képességekről.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 23. szerda, 10:55

9. oldal / 61