2017. Szeptember 24., Vasárnap

Frissitve:09:30:06

Legfrissebb:

Elektromos autózás

100 km két perc alatt – villámgyors töltőt tervez a Tesla

Nyomtatás

Elon Musk, a Tesla vezetője legújabb nyilatkozataiban villámgyors töltőállomásokról beszél, amelyek bőven meghaladják a jelenlegi 150 kW-os töltők sebességét. Az egészen 400 kW-ig fokozódó töltési sebesség akár negyed óra alatt 500 km-nyi hatótávolságot is beleszuszakolhat a Tesla Model S-be.

Jövőre konnektoros hibridként érkezik a Kia Niro

Nyomtatás

A jövő év második felében érkezhet meg az új Kia Niro igazán nagy durranása: a konnektoros hibrid variáns. A modell tesztünkben igencsak versenyképesnek bizonyult, amit új szintre emelhet a zöldrendszámos verzió.

Tesla-verő, 1000+ lóerős elektromos szedánnal indul útnak a Lucid márkanév

Nyomtatás

Ismét amerikai, megint teljesen elektromos és luxus szedán is egyben: a Tesla beválni látszó receptjével indul útnak a Lucid Motors, ám modelljével nagyobb magaslatokba tör. A zászlóshajóba több mint 1000 lóerőt pakolnak majd.

A Honda is 2020-ra időzíti az elektromosokat – a Jazz lesz az első

Nyomtatás

Ahogyan több másik gyártó, úgy a Honda is kijelölte saját elektromos offenzívájának kezdetét: érdekesség, hogy a többiekhez hasonlóan a japánok is 2020-ban bocsátják útjára az első villanyautót. A racionalitás ösvényén haladva a Honda kisebb modellben hozza el az elektromos hajtás előnyeit, amely tényt Jean Marc Streng, a márka európai értékesítéséért felelős vezetője erősítette meg.

Módosítás dátuma: 2016. december 14. szerda, 16:36

Elérhető árú elektromos autón dolgozik a Renault

Nyomtatás

Mára már szinte biztossá vált, hogy az elektromos hajtás jelenti a jövőt, így nem csoda, hogy minden új villanyos modell érkezését nagy figyelem követi. A Renault azonban legutóbbi bejelentésével nem használta ki ezt az őrületet, ugyanis egy hivatalos közleményben szépen elrejtve adta tudtára a világnak, hogy egy minden eddiginél olcsóbb elektromos modell fejlesztésébe fogott bele – a szemfüles újságírók azonban észrevették a turpisságot.

Módosítás dátuma: 2016. december 13. kedd, 11:57

Változó trendek: 20 év múlva a piac harmadát adhatják az elektromos modellek

Nyomtatás

Pár éve még a tanulmányok meglehetősen pesszimistán nyilatkoztak az elektromos autók térhódításáról – olyan is volt, aki 2050-re is a piac csekély szeletét jósolta a villanyos modelleknek. Mindez változik: a legfrissebb beszámolók szerint akár 20 éven belül egyharmados lehet a térnyerés.

Minden BMW-ből lesz konnektoros 2020-ra

Nyomtatás

Az utóbbi időszakban a BMW már eddig is élen járt a hibrid és elektromos modellek kínálatának tekintetében, de úgy tűnik, hogy pár éven belül még sokszínűbb lehet a felhozatal. A márkavezető szerint 2020-ra minden modellváltozat rendelhető lesz konnektorról tölthető hajtáslánccal.

Mesterséges intelligencia az autóban? - jön a Honda NeuV koncepció

Nyomtatás

A közösségi autózás már nem új keletű találmány, ám az autógyártók egyre nagyobb figyelmet szentelnek neki, hiszen a városok folyamatos növekedésével egyre nagyobb gondot okoz a közlekedés, amire egy innovatív, megosztáson alapuló rendszer bizony megoldást jelenthetne. Erre szeretne rávilágítani a Honda is legújabb tanulmányautójával, mely a NeuV nevet kapta, és a jövő januári, Las Vegasban évente megrendezésre kerülő Szórakoztatóelektronikai Kiállításon (CES) mutatkozik be.

Módosítás dátuma: 2016. december 08. csütörtök, 14:55

Leaf vezet Leaf-et - önvezető szállítókkal dolgozik a Nissan

Nyomtatás

Az autógyárakban már évek óta működnek önállóan közlekedő szállítójárművek, azonban ezek szinte kivétel nélkül zárt pályán haladnak, aminek kiépítése bizony rendkívül költséges. A Nissan azonban egy új ötlettel állt elő, mely az Intelligens Járműszállítás (eredetileg Intelligent Vehicle Transport, rövidítve IVT) névre hallgat. Főszereplője pedig a gyáriak elektromos autója, a Leaf, amely a gyártósorról készen leguruló testvéreit képes önállóan a parkolóba szállítani.

Módosítás dátuma: 2016. december 06. kedd, 13:29

Felveszik a kesztyűt – belehúz elektromos autók terén a Toyota

Nyomtatás

A hibrid hajtáslánccal vezető szerepet vett fel a világ legnagyobb márkája, és ha már ekkora tapasztalatuk van az elektromos rásegítésben, joggal vártuk volna, hogy a teljesen elektromos hajtás terén is előtérbe kerül a Toyota. Ez viszont eddig nem így volt – most viszont megtörhet a jég.

Promóciós céllal jött Európába a hidrogénes Honda Clarity

Nyomtatás

Az már szinte biztosnak tűnik, hogy az elektromotorok előbb vagy utóbb átveszik a hatalmat a belső égésű erőforrásoktól az autózás világában, ám az még most is képlékeny, hogy miből nyerik majd az energiát a jövőben ezek az autók – akkumulátorokból, vagy éppen hidrogént tároló üzemanyagcellákból. Bár sok márka folytat fejlesztéseket utóbbi irányában is, eddig csak a Honda és a Toyota kínál szériában is ilyen megoldást, előbbi pedig nemrég elhozta Európába is a Clarity névre hallgató modelljét – igaz, egyelőre csak promóciós célokkal.

Módosítás dátuma: 2016. november 30. szerda, 17:48

9. oldal / 53