Elektromos autózás

Komoly offenzíva: akár 30 elektromos Volkswagen érkezhet

Nyomtatás

Ahogy arról már korábban is beszámoltunk, a Volkswagen keményen odalép az elektromosok mezőnyébe: a német gyártó három tisztán elektromos platform bemutatásával kíván egy nagyobb szeletet kiharapni az autópiac tortájából. Mindez azt jelenti, hogy a VW konszern márkái a közeljövőben temérdek villanyautóval frissülnek az elkövetkező években.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 08. hétfő, 17:19

A Mercedes-Benz is elektromos almárkát készül bevezetni

Nyomtatás

A legfrissebb autóipari pletykák értelmében a BMW-hez hasonlóan a bajorok legnagyobb konkurense, a Mercedes-Benz is elektromos almárkát tervez bevezetni jövőbeli elektromos modelljeihez – az információ meglehetősen neves forrásból, egyenesen a Bloombergtől származik.

A haszonjárműveknél élesedhet ki az elektromos autóforradalom

Nyomtatás

Ha elektromos haszonjárművekről, kisbuszokról és kisteherautókról van szó, a Nissan e-NV200 mellett jelenleg nem igazán jut semmi az eszünkbe. Viszont minden jel arra mutat, hogy ez a jövőben változni fog: a Tesla kisbusz/pickup duójának bejelentése mellett most a Mercedes-Benz ígért elektromos egyterűt.

V8 helyett elektronok - egy Corvette lett a leggyorsabb elektromos autó

Nyomtatás

Rekordok jönnek-mennek: ha minden csúcsdöntést megírnánk az autózás világában valószínűleg napi több alkalommal is be kellene számolnunk valamiről. Vannak azonban kiemelt témák, melyeket valóban érdemes figyelemmel követni. Ilyen például az elektromos technológia, aminek fejlődése az elmúlt években igencsak felgyorsult. Ezúttal egy sebességrekordról adhatunk számot, mely a közúton is legálisan használható villanyos négykerekűek mezőnyében született.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 02. kedd, 07:50

A Model X alapjain jön a Tesla elektromos kisbusza

Nyomtatás

Még gyártásba sem került a megváltóként várt Tesla Model 3, a márka teljhatalmú ura, Elon Musk már a jövő nagy terveit is megosztotta velünk nemrég. Egy ügyes tervező azóta már el is képzelte, hogy milyen lehet majd az elektromos autókat gyártó vállalat rendhagyó pickupja, most pedig az amerikaiak kisbuszáról is megosztottak velünk néhány információt a gyáriak.

A következő érkező Tesla… egy pickup?

Nyomtatás

Megdöbbentő hírek, némi hivatalos alátámasztással: a Tesla nagy tervének második felvonásában egy új fajta pickup is helyet kap. Legalábbis Elon Musk, a márka vezetője ezzel kapcsolatban is elejtett már pár szót – az internet világa pedig rögtön felkapta a hírt.

Lítium-oxigén akkumulátorok jelentik a jövőt - hamarosan elkészülnek

Nyomtatás

Az elektromos autók esetében a legtöbbek számára a belsőégésű motorral szerelt típusokhoz képest jelentősen kisebb hatótávolság jelenti a szűk keresztmetszetet, sokak pont a megtehető kilométerek számát látva vetik el a tisztán villamos hajtást. A megoldás azonban már úton van, méghozzá a rövidebb töltési időt és nagyobb energiatartalmat biztosító lítium-oxigén technológia formájában.

Csúszhat az Apple első autójának bemutatója - 5 év múlva érkezhet

Nyomtatás

Az Apple autójával kapcsolatban már rengeteg pletyka kering az interneten, és bár teljesen hivatalos megerősítés még nem történt, mára már mindenki teljesen biztos benne, hogy az amerikai vállalatnál már fejlesztés alatt áll a különleges négykerekű. Nemrég már azt is tudni vélték a külföldi lapok, hogy 2019-re kész is lesz a jármű, azonban a legújabb hírek szerint csak 2 évvel később, 2021-ben lehet majd esedékes a bemutató – és addig még mindig rengeteg dolog történhet.

Módosítás dátuma: 2016. július 25. hétfő, 16:12

Ismét nagyszabású tervekkel állt elő a Tesla vezére

Nyomtatás

A Teslával kapcsolatban manapság csak a több balesetet is okozó Autopilot rendszerről olvashattunk, de Elon Musk nemrég néhány pozitív hírrel is megörvendeztette a márka rajongóit, méghozzá a jövőbeli tervekkel kapcsolatban. A dollármilliárdos vezető az autózás jövőjéről is beszélt, amiben elképzelései szerint komoly szerepet játszik majd vállalata.

Módosítás dátuma: 2016. július 21. csütörtök, 09:23

Meggyőző: az új akkuval 550 km-t tud a Tesla Roadster

Nyomtatás

A Tesla már régóta ígérget a Tesla Roadster tulajdonosainak egy vadonatúj akkupakkot, amivel a gyártó 500 km feletti hatótávolságot prognosztizált. A legfrissebb hírek szerint rövidesen megérkezik a várva-várt ’szett’, amit utólag, kézzel építenek be a Teslánál.

Módosítás dátuma: 2016. július 12. kedd, 12:01

Átugraná a hibrideket a Bentley? - teljesen elektromos hajtáslánc jöhet

Nyomtatás

A kőkemény luxusmárkák általában nem arról híresek, hogy technológiai téren vitézkednek, sokkal inkább a kényelem, a minőség és a teljesítmény áll a középpontban. Többek között ezért lehetséges az, hogy közülük még egyik sem tudhat magáénak teljesen elektromos típust – na meg persze azért, mert a vásárlók nehezen viselnék az ezzel járó kompromisszumokat. A villanyos rendszerek folyamatos fejlődése mellett azonban hamarosan eljöhet a pillanat, amikor a legfelsőbb szintekre is betörnek az elektromos hajtásláncok – például a Bentley kínálatába.

Módosítás dátuma: 2016. július 11. hétfő, 17:43

9. oldal / 48