Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A Hyundai már a Kona bemutatója idején beígérte, hogy hamarosan jön egy teljesen elektromos verzió, és úgy tűnik, hogy nem is kell már sokat várnunk a divatos kis crossover villanyos változatára, ugyanis a koreaiak egy ízelítő képpel karöltve jelentették be, hogy a március elején nyitó Genfi Autószalonon leleplezik az új kivitelt – sőt, online már február 27-én megmutatják.

A digitális képből túl sok minden nem derül ki, de egy sokatmondó részletet azért láthatóvá tettek az autó orrán a gyáriak. Ebből pedig úgy tűnik, hogy nem csak a lemezek alatt lesz változás: ha nem is számíthatunk teljesen új formákra, a kivillanó kis részlet alapján valamennyire átszabták az autó orrát a tervezők, ami már csak az elektromos hajtáslánc miatt is érthető lehet – a villanyos rendszer nem igényel hűtést az autó orrában, így a méretes légbeömlők feleslegessé válhatnak, ráadásul a légellenállást is csak rontják.

Jó eséllyel nem marad érintetlen a Kona orra - galéria

Ez azonban csak a jéghegy csúcsa, ugyanis a Hyundai a piac egyik legjobb elektromos autóját szeretné letenni az asztalra a Kona Electric képében, amit többek között az akár 470 kilométeres hatótávolsággal biztosítanának – ráadásul ez már az új, jóval szigorúbb normák szerint lett megadva. Az újdonság ráadásul rögtön kétféle verzióban lesz elérhető, és a gyáriak azt is hozzátették, hogy az egyik legerősebb elektromotort kínálják majd a piacon. Kíváncsian várjuk, hogy ezzel pontosan mire is céloztak – jó eséllyel csak kategórián belül értették, de így sem kizárt, hogy egy meglepően izmos rendszert kap majd a Kona.

A Hyundai mindemellett kiváló vezetési élményt ígér, és természetesen modern extrákból sem lesz hiány. Vezetéstámogató rendszerek egész sora lesz elérhető a Kona Electrichez. A bemutató tehát kevesebb, mint három hét múlva lesz esedékes, de nem csodálkoznánk, ha addig még további részleteket árulnának el a koreaiak – természetesen mindent elolvashatnak majd oldalunkon.

Kommentek