Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A BMW nagy erőkkel vetette bele magát az elektromos jövőbe, és legfontosabb modelljeiket már is kínálják konnektoros hibriddel a bajorok – és akkor az i3-ról és az i8-ról még nem is beszéltünk. A vadonatúj X3 ráadásul hamarosan egy teljesen elektromos hajtásláncot is kap. Azt azonban egyelőre hiába várjuk, hogy a szedánok mellett a kombi változatokban is bemutatkoznak a konnektoros hibrid hajtásláncok.

Már eddig is sokan furcsállták, hogy a BMW a 330e-t és az 530e-t nem mutatta be Touring változatban, ezután pedig még többen csodálkozhatnak, ugyanis kiderült, hogy a bajorok egyáltalán nem is tervezik kombiként piacra dobni konnektoros hibridjeiket – legalábbis a jelenlegi generációkat biztosan nem. Mindez már csak azért is furcsa, mert az iPerformance változatok egyik nagy hátránya, hogy az akkumulátor elég sokat elvesz a csomagtérből, ami a Touring kivitelek esetében kevésbé lenne zavaró – és egyébként is, van, aki mindenképpen puttonyos autót szeretne, őket pedig teljesen kizárják ebből a lehetőségből.

Egyelőre hiába várunk a kombi változatokra

A BMW egyébként 2025-re 25 villanymotorral szerelt modellt ígér, amelyből 12 teljesen elektromos lesz, az egyik pedig M-es. A bajorok úgy gondolják, hogy 10 éven belül az eladásaik 15-25%-át adják majd ezek a modellek. Egyébként nem csak maga a BMW, hanem a bajorok tulajdonában lévő többi márka – a MINI és a Rolls-Royce – is elektromos jövő elé néz: míg a MINI Countryman már most is elérhető konnektoros hibrid hajtáslánccal, és hamarosan érkezik egy teljesen elektromos modell is, addig a luxusmárka esetében is hamarosan bemutatkozik az első konnektoros hibrid változattal. Mindenesetre furcsa, hogy a BMW egyelőre kizárta a kombi verziókat, de a jövőben természetesen ez is változhat, sőt, szinte biztosan változni is fog.

Kommentek