Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A  világ egyik legnagyobb, és egyben „legzöldebb” gyártója, a Toyota bejelentette, hogy a jövőben együttműködik a Mazdával és a Densoval az élhető, praktikusan használható és elérhető árú elektromos autók bemutatásához szükséges technológiák fejlesztése terén. A három vállalat egy új, közös fejlesztési központ alapításáról írt alá szerződést, ahol együttesen kezdenek bele a speciális, közös munkát igénylő projektekbe.

A Toyota, a Mazda és a Denso arra vonatkozóan írták alá a szerződést, hogy az elektromos járművek számára közösen fejlesztenek alapvető strukturális technológiákat. Emellett arról is határoztak, hogy a közös technológiai fejlesztési projektek sikeres bevezetése érdekében új vállalatot hoznak létre, ahol a három cég kiválasztott mérnökeit alkalmazzák.

Együtt fejlődne tovább a három vállalat

A három vállalat azért választotta a közös folytatást, hogy a járműszegmensek és típusok legszélesebb körét fedhessék le, s így rugalmasan és gyorsan reagálhassanak a piaci trendek alakulására.  A megállapodás a kisautóktól kezdve a személyautókon és SUV-kon át a könnyű tehergépjárművekig a modellek széles skáláját foglalja magába. Célja, hogy a három cég erősségeinek egyesítése által megújítsa a fejlesztési folyamatot, beemelve a folyamatba többek közt a Mazda integrált terméktervezését és a számítógépes modellezésre alapozott fejlesztését, a Denso elektromos technológiáit, valamint a Toyota New Global Architecture (TNGA) platformját.

Az új vállalat neve egyébként – amelyet azért 90%-ban a Toyota birtokol, és csak a maradék 5-5%-ot adja a másik két gyártó – EV C.A. Spirit Corporation, és a Toyotának illetve a Mazdának nem ez az első közös projektje, ami idén indul, hiszen korábban már a Denso nélkül is aláírtak egy partneri megállapodást, amit ezzel még szorosabbra fűztek. A két japán gyártó tehát komolyan készül már az elektromos jövőre, amiben bizony igen előkelő helyet foglalhatnak majd el, ha egyesítik erőiket.

Kommentek