Elektromos crossovert építhet az új Leaf alapjaira a Nissan

Nyomtatás

Az új Nissan Leaf még be sem mutatkozott, de máris arról pletykálnak, hogy a japánok testvérekkel készülnek a hamarosan érkező elektromos kompakt számára. Az újdonság az egyik, ha nem a legmodernebb tisztán elektromos modell lesz a piacon, amely teljesen új alapokra épül – ezeket használnák fel a gyáriak egy újabb villanyos típus megalkotására, mely jó eséllyel a crossoverek között szállna harcba.

A külföldi sajtó mindezt arra alapozza, hogy a Nissan Malajziában nemrég levédette a Terra típusnevet. Talán sokan nem emlékeznek már, de a japánok még 2012-ben rukkoltak elő egy tanulmánnyal, mely ugyanezt a nevet viselte, és az első generációs Leaf erőforrását használta – igaz, akkor normál akkumulátor helyett üzemanyagcellák biztosították az energiát. Ezek tudatában pedig máris összeállhat a kép, bár sokan már ott tartanak, hogy a Terra hátra is kaphat majd egy elektromotort, hogy ezzel összkerékhajtású legyen.

Amennyiben ez még nem lenne elég, korábban két magas rangú vezető is beszélt újabb elektromos modellek bemutatkozásáról. Az éppen a hónapokban visszavonult főtervező, Shiro Nakamura konkrétan egy elektromos SUV-ról és egy szedánról beszélt, de a Nissan vezérigazgatója, Hiroto Saikawa is elmondta, hogy még 2020 előtt két tisztán villanyos modellel bővül a gyáriak kínálata. Ezek alapján pedig azt hiszem nem is kérdés, hogy megalapozott a külföldi kollégák gyanúja az új elektromos crossoverrel kapcsolatban.

Természetesen arra is van magyarázat, hogy valamelyik fontosabb ország helyett miért pont Malajziában védették le a Terra típusjelet: a gyáriak ilyenkor szeretnek minél észrevétlenebbek maradni, hogy elkerüljék az ilyesfajta spekulációkat, és titokban, nyugalomban próbálhassák ki ötleteiket. Ezúttal azonban ez nem sikerült a Nissannak, de hamarosan valószínűleg erre is fény derül majd. A Leaf új technológiája egyébként nem csak a teljesen új modelleket szolgálhatja majd ki, hiszen az e-NV200 újabb verziója is a kompakt testvér hajtásláncát örökölheti meg.




Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark