Elektromos hajtáslánccal is megérkezhet a Hyundai Kona

Nyomtatás

Nagy premierre készül a Hyundai: várhatóan a holnapi nap folyamán mutatkozik be a Kona, amely a kis crossoverek népszerűségi hullámát meglovagolva többek között az Opel Mokka X ellenében érkezik majd. Méghozzá nem akármilyen formákkal, amelyet immár ízelítő videó is bizonyít. A modellt már videón is láthatjuk közel végleges valójában, azonban egy titokról csak most lebbent fel a fátyol vele kapcsolatban: teljesen elektromos hajtással is érkezik majd.

Első pillantásra nem látunk mást, csak egy különösen vékonyra szabott fényforrást. Ám ha jobban megnézzük, a hűtőrács tetejére telepített búra alatt csak a nappali menetfényt és az irányjelzőt találjuk. Hasonlóan mondjuk a Citroën vagy a Nissan megoldásához a Hyundai esetében is alul kaphat helyet a tompított és a távolsági fényszóró, ami már önmagában is merész, hangsúlyos formatervről gondoskodhat. A tetővonal inkább praktikus lesz, mint kupészerű, ami jó térkihasználást sejtet.

A Kona néven érkező újdonság egyes információk szerint az i20 platformját használja majd, miközben a motorpaletta az i30-ból lehet majd ismerős. A gyártó sportos vezethetőséget, a kategória egyik legtágasabb belső terét és különösen hangsúlyos formatervet ígér. És jövőre elektromos hajtásláncot. A legfrissebb információk szerint 2018 őszén teljesen villanyos kivitelben is bemutatkozik a Kona, amelyben legalább 50 kWh-s akkumulátorcsomag lesz, ami akár 400 kilométeres valós hatótávot is lehetővé tesz.

A hagyományos modell holnap mutatkozik be teljes valójában:  június 13-án leplezi le a gyártó az új crossovert, amelyben a Hyundai történelmében elsőként lesz elérhető head-up display, azaz szélvédőre (vagy üveglapra) vetített kijelző. Az újdonságot pedig a Kia saját testvérmodellje követi, Stonic néven.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark