Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A Hyundai még mindig tövig tapossa a gázpedált, aminek bizony meg is van az eredménye, és bár Európában sajnos egyelőre nem elérhető a koreaiak prémium márkája, a Genesis, ugyanez igaz arra is. A New Yorki Autószalonra utóbbi egy igazán izgalmas sportautó koncepciót vitt el az Essentia képében, és a hírek szerint a vezetőség mindenáron szeretné sorozatgyártásba küldeni az autót, ráadásul már 2021-re szeretnék megvalósítani ezt a tervüket.

 

Reméljük valóban gyártásba kerül - galériaA márka vezérigazgatója, Manfred Fitzgerald kijelentette, hogy minden megtesz azért, hogy a látványos sportkupé szériába kerülhessen, és bár elmondta, hogy egyelőre még nem kapott zöld utat a modell, mindenük megvan ahhoz, hogy sorozatgyártásba küldjék – ez pedig reménysugarat jelenthet. A koncepció egyébként egy új elektromos platformra épül, és kétségkívül nagyon látványos: elöl és hátul egyaránt mélyre nyúlnak a vonások, míg a „pilótafülke” látványos ívet ír le.

Túl sok részlet a bemutató alkalmával sem derült ki, de természetesen rengeteg izgalmas technológiát és szupermodern megoldást alkalmaztak a gyáriak, mint például a háromdimenziós nyomtatást – persze a prémium szegmenshez illő elegáns, néhol már-már múltidéző elemek is megjelennek, főleg az utastérben.

Az erőforrásról is csak annyit tudni, hogy elektromotorokkal operál, és míg a 0-100-as sprint alig haladja meg a 3 másodpercet, addig a hatótáv 370 kilométer felett van. Mi nagyon reméljük, hogy a gyáriaknak sikerül átvinniük a látványos koncepciót, és valóban elkészül 2021-re az autó. Noha egyelőre ez a lehetőség nem került szóba, mi azért titkon nagyon szeretnénk, hogy a Genesis előbb vagy utóbb Európába is beteszi a lábát, hiszen a Hyundai modelljeit ismerve bizony a prémium szegmensben is lenne keresnivalója a koreaiaknak.

Kommentek