Elektromos vadorzó - sorozatgyártásba kerülhet a Renault Zoe e-Sport

Nyomtatás

A Renault Zoe e-Sport koncepció kiváló példája annak, hogy az elektromos jövő beköszöntével sem kell megijedniük a vezetés szerelmeseinek, ugyanis akárcsak a jelenlegi kisautókból, a jövőbeli villanyos utódaikból is készülhetnek majd sportos változatok – sőt, jóval nagyobb teljesítményt is kaphatunk majd. A hírek szerint pedig a franciák azon gondolkodnak, hogy ennek megerősítése érdekében sorozatgyártásba küldik az izmos elektromos kisautót.

Minderről maga a Renault RS részlegének vezetője, Patrice Ratti beszélt: „gondolkodunk a Zoe RS megalkotásán, de ez egy nagy projekt, ami sok időt vesz igénybe.” Az úriember azt is kiemelte, hogy elsősorban az akkumulátorok fejlődésének köszönhetően válik egyre elérhetőbb céllá egy olyan autó megalkotása, mint a Zoe RS – ezt pedig nem véletlenül említette meg a vezető, hiszen az e-Sport minden erejét kihasználva nagyjából 15 percig bírja az akkumulátora.

Az tehát egyértelmű, hogy jó pár változtatásra lenne szükség a tanulmányhoz képest, már csak az előbb említett hatótáv-probléma miatt is – összehasonlításképp, a frissített Zoe ZE 40 az európai norma szerint akár 400 kilométer megtételére is képes. Ezen kívül persze azon sem csodálkoznánk, ha visszavennének valamelyest az elképesztő, 460 lóerős teljesítményből és 640 Nm-es csúcsnyomatékból, hiszen ezekkel a képességekkel már-már fegyvernek minősül az aprócska elektromos autó. Ezt pedig jól bizonyítja, hogy 3,2 másodperces 0-100-as sprintje egy Formula E versenyautóénál is jobb eredmény.

A teljesítmény mellett valószínűleg a külső is visszafogottabb lenne, és az utastérben is kevésbé versenyautós megoldásokkal találkozhatnánk, de összességében így is elképesztően izgalmas lehetne a Zoe RS – nagyon reméljük, hogy valóban megvalósul. Erre azonban 2020 előtt biztosan nem fog sor kerülni, de addig sem kell keseregnünk, hiszen ősszel érkezik az RS részleg legújabb, és egyben talán legizgalmasabb modellje, a vadonatúj Mégane RS.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark