Elérhető árú elektromos autón dolgozik a Renault

Nyomtatás

Mára már szinte biztossá vált, hogy az elektromos hajtás jelenti a jövőt, így nem csoda, hogy minden új villanyos modell érkezését nagy figyelem követi. A Renault azonban legutóbbi bejelentésével nem használta ki ezt az őrületet, ugyanis egy hivatalos közleményben szépen elrejtve adta tudtára a világnak, hogy egy minden eddiginél olcsóbb elektromos modell fejlesztésébe fogott bele – a szemfüles újságírók azonban észrevették a turpisságot.

Sajnos ezen kívül egyelőre semmilyen hivatalos információt nem osztottak meg velünk a franciák, de ez a hír egybevág a Renault-Nissan csoport vezetőjének korábbi nyilatkozatával. Egy hónappal ezelőtt Carlos Ghosn ugyanis bejelentette, hogy a konszern egy olyan elektromos autó fejlesztésébe fogott bele Kína számára, amely átírja majd a villanyos autók piaci helyzetét. A vezér azt is elárulta, hogy az újdonság nagyjából 2,1 és 2,4 millió forint közötti áron lesz majd elérhető, aminek köszönhetően végre az olcsóbb négykerekűek ellen is harcba szállhat majd – persze ennyi pénzért bizonyára kötni kell majd néhány kompromisszumot is.

A Renault az előbb említett modell átiratával próbálkozhat majd Európában, és még ha ennél valamivel drágább is lesz az újdonság, akkor is kétségtelenül a legelérhetőbb elektromos autó lesz a piacon. A franciák egyébként is komolyan ráfeküdtek erre a témára, hiszen nem is olyan régen mutatták be az immár 41 kWh-s akkumulátorral szerelt Zoét, és a 1,5-szer nagyobb hatótávot kapó Kangoo Z.E.-t – előbbi így akár 300, utóbbi pedig 200 kilométeres valós hatótávot tudhat magáénak.

Egyes spekulációk szerint egyébként a Renault jövőbeli olcsó elektromos autója akár a Kwid koncepció sorozatgyártású változata is lehet majd. Az érdekes tanulmány ugyan 1,2 literes turbómotorral mutatkozott be, de sokat mondóan már akkor is elmondták a gyáriak, hogy úgy tervezték meg az autót, hogy egy elektromos hajtásláncot is be tudjon fogadni. Noha ez még a jövő zenéje, egyáltalán nem lenne meglepő, ha a franciák a rendkívül divatos crossover kategóriát választanák, ami az elektromos hajtás és a barátságos árcédula mellett újabb vonzó tényező lehet a vásárlóknak.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark