2018. Április 26., Csütörtök

Frissitve:06:32:31

A hibridnél is előbb jön az elektromos Mercedes B-osztály

Nyomtatás

Mára már a prémium gyártók sem maradnak ki a sorból, szinte mindenki rendelkezik hibrid modellekkel, ráadásul ennek kapcsán az a tendencia figyelhető meg, hogy míg eleinte a nagyobb szedánok, zászlóshajók kapnak kiegészítő elektromos rendszert, az alacsonyabb kategóriákba a Mercedes-Benznél is csak mostanság kezd szivárogni a technika.

Viszont a stuttgarti csillagosoknál megváltozott egy picit a sorrend és a Kecskeméten készülő B-osztály kínálatába a modern hajtásláncok közül első ízben nem a hibrid, hanem a teljes egészében elektromos rendszerrel szerelt modellváltozat kúszik be. A remek adottságokkal bíró MFA platformon nyugvó koncepció a Daimler Teslában lévő tulajdonosi része okán könnyedén jut elektromos hajtáslánchoz, így nem meglepő, hogy ez a Teslától érkezik.

Mindeközben a már gyártásra kész, kiterjesztett hatótávú hibrid modell, a B-osztály E-Cell Plus késik, de a Mercedesnél sem említik ennek okát. Azonban bizonyos gyári források szerint a zéró emisszióra képes, teljes egészében elektromos verzió versenyképesebb lehet a kiterjesztett hatótávú testvérénél. Tehát a németek inkább stratégiai indokok miatt változtattak a sorrenden, nem pedig a fejlesztések nehézségei okán.
 
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark