Érzelmek mentén – a Fisker EMotion bemutatkozik

Nyomtatás

A Fisker ismét aktív és szeretnének kicsit nagyobbat durrantani, mint a Karma életre hívásával. A gyártó újdonsága az EMotion nevet kapta, és vele kapcsolatban már kaptunk is némi ízelítőt, méghozzá hivatalos forrásból. A névből is sejthetően elektromos hajtású modell a Twitteren bukkant fel.

Az újdonság vonalai egyértelműen a múlt és jelent elektromos autós trendjének megfelelően futnak, kicsit utalva a Fisker Karmára vagy épp a Tesla típusokra, a Model S-re és a Moodel 3-ra. Ennek persze prózai oka van: az elektromos autók tervezői igyekeznek a lehető legaerodinamikusabb formát kialakítani, ami hasonló végeredménybe torkollik. Érdekesség, hogy az EMotion pillangószerűen nyíló ajtókkal készül majd, azaz a hátsó ajtó a megszokottal ellentétben hátrafelé nyílva tárulkozik ki.

A Fisker a közösségi médiát kihasználva a Twitteren robbantotta az ízelítőt, amelyből a formák mellett némi technikai jellegű információ is kiderült. Az autót több mint 600 kilométeres hatótávolságúnak ígérik, ami tisztességes és már jól használható alapot jelent. Mi több, a gyártó elmondása szerint mindösszesen 9 perc alatt feltölthető az EMotion energiatárolója, ezzel tovább fokozva a használhatóságot. A Fisker ráadásul az autonóm vezetési funkciókat sem hagyja majd ki a csomagból, amiről például a frontrészen található, méretes LIDAR szenzor árulkodik – innentől már csak az autonóm képességek szintje kérdéses.

Persze sajnos mindez nem garancia arra, hogy az EMotion stabil jövőt eredményez, bár egyértelműen jót tenne az elektromos üzletágnak, ha a Tesla mellett még egy hasonló gyártó jelenléte ösztökélne mindenki mást a további fejlesztésekre – várjuk, hogy a szériakész modell megmutassa valódi tudását.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark