Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Mióta pár éve a BMW létrehozta az azóta is kéttagú (i3, i8) márkát, mindenki izgatottan vár a bővülésre. Az egyterűs kisautó és a mindenes sportautó ugyanis rétegmodellek, de az elektromos/hibrid autózás műfaja kezd kitörni a keretekből, így sokan várnak egy családilag használható „i” modellre.

Nos, ha hihetünk az AutoGuide magazin által pecázott képeknek, akkor a formai bejegyzéshez használt fotókon már látható az i5, amely nem szakít a különleges márka formai megoldásaival. A végeredmény olyan, mintha az i3-at és az i8-at összekeverték volna mondjuk az 5-ös GT formatervével – vagyis határozottan különleges.

Mivel a rajzokon csak egyetlen töltőnyílás van a modellen, az i5 vagy teljesen elektromos vagy pedig hibrid modellként érkezik majd – tekintve az akkumulátor-technológia fejlődését mi inkább az előbbire szavaznánk. Hiszen egy szimpla hibrid megjelenése már nagyobb ellentmondásokba sodorná a márkát  olyankor, amikor már egészen gazdag a BMW hagyományos modellkínálatának konnektoros hibrid palettája.

Még ha ténylegesen az i5 látható is a képeken, akkor is túl sok kérdőjel övezi még a modellt, és válaszokat egyhamar biztosan nem kapunk: valószínűleg csak 2018-ban érkezik a következő nagyobb „i” premier.

Kommentek