Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Az elektromos autózás terjedésével egyre égetőbbé válik a gyorstöltő-hálózatok fejlesztése. Tudja ezt a Shell is, így összeállt néhány nagy gyártóval, hogy elkezdjék kiépíteni saját hálózatukat a töltőállomásaikon. A legjobb hír mindebben pedig az, hogy a magyar kutakon is elkezdődik ez a projekt. Habár szépen lassan azért kezdenek újabb és újabb töltőpontokat telepíteni itthon is, a Shell kezdeményezése bizony nagyban felgyorsíthatja a folyamatot – legalábbis reméljük.

A Shell ugyanis megállapodott a nagyteljesítményű töltőpont-hálózatot üzemeltető IONITY-vel, így kezdetben tíz európai ország (Belgium, Franciaország, Hollandia, Ausztria, Cseh Köztársaság, Magyarország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Egyesült Királyság) 80 legnagyobb autópályán található töltőállomásán teszi lehetővé, hogy az autósok az eddiginél biztosabban tehessék meg a nagy távolságokat. A nagyteljesítményű, 350 kW-os töltők áltagosan 5-8 perc alatt töltik fel a legmodernebb elektromos járműveket, háromszor gyorsabban, mint a jelenleg használatban lévő bármely más töltők. Ezek az egységek a CCS kombinált töltőrendszert használják majd.

Az IONITY-vel állt össze a Shell

Az IONITY vegyesvállalatot a BMW Csoport, a Daimler AG, a Ford Motor Company és a Volkswagen Csoport az Audival és a Porschéval hozta létre azzal a céllal, hogy 350 kW erősségű töltőpontokból álló hálózatot építsen ki a főbb európai autópályákon. “Az autósok hosszabb utakra is szeretnének menni az elektromos járműveikkel és biztosak akarnak lenni abban, hogy közben megbízható, kényelmes és alkalmas helyen, gyorsan feltölthetik azokat” – mondta Kapitány István a Shell globális ügyvezető alelnöke. „Az európai autópályákra telepített elektromos töltőállomás iránti igény gyorsan növekszik. Ennek megyünk most elébe azzal, hogy az IONITY egyik legnagyobb partnereként elérhetővé tesszük a leggyorsabb töltőpontokat 10 európai országban.”

Ezért a Shell úgy véli, hogy többen döntenek majd az elektromos járművek vezetése mellett, ha megbízható és kényelmes töltési megoldásokhoz férhetnek hozzá, akkor és ott, ahol szükségük lesz rá. „Az IONITY és a Shell közös célja az, hogy megbízható és gyors töltési infrastruktúra biztosításával, elektromos járművel is lehetővé tegyék a kényelmes és hosszú távú utazásokat Európában” – mondta Dr. Michael Hajesch, az IONITY vezérigazgatója.

Kommentek