Gyorsultak a Teslák – a leglassabb is 5 másodperc alatt 100-on

Nyomtatás

A Tesla még a Model 3 gyártásának beindítása előtt sem feledkezett meg aktuális modellkínálatáról, amelyet az is bizonyít, hogy a Model S és a Model X minden eddiginél erősebb alapmodell kapott. Az eredmény: jelenleg nincs olyan autójuk a kínálatban, amely 5 másodpercnél lassabban tudná le padlógázon a 0-100-as gyorsulást.

A 75 kWh-s akkumulátorral rendelkező beszálló modellek nem csak hatótáv tekintetében (400 km a sokkal szigorúbb amerikai ciklus szerint) nyitnak erősen, de az alapos átdolgozásnak köszönhetően menettulajdonságok terén is. A Model S és a Model X alapváltozata az eddigi 5,7 és 6,2 másodperces 0-100 helyett immár 4,4 és 5 másodperces adatra képes, ami bizony erőteljes fejlődés. Ezzel alaposan behozzák a lemaradást a 100 kWh-s akkuval szerelt példányokhoz képest, amelyek csak 2 tizeddel lesznek gyorsabbak a kötelező gyorsulási intervallumban.

Persze a kb. 138 kilométerrel nagyobb hatótáv vagy a +25 km/h-s (250 km/h) végsebesség azért a 100D modellek malmára hajtja a vizet, de az attraktív, jól felszerelt beszálló modellek is szélesebb rétegnek imponálhatnak – különösen, hogy tudásban azért jócskán a Model 3 fölé helyezkednek. Emellett hamarosan elérhető lesz a Model X teljes értékű hétüléses kialakítással is.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark