Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Alig pár órája, hogy beszámoltunk az ép ésszel szinte felfoghatatlan képességeket felvonultató Tesla Roadster bemutatkozásáról, de máris záporoznak a különböző videók, ugyanis az amerikaiak a tegnap esti leleplezés után lehetőséget adtak néhány szerencsésnek, hogy kipróbálhassák, mire képes az autó – az élmény pedig valóban letaglózónak tűnik.

A különböző videó-megosztó portálokon keresgélve több érdekes videóra is rábukkanhatunk. A legtöbb belső kamerás felvétel, azonban egyik sem gyári, így a csalás lehetőségét szinte teljes biztossággal kizárhatjuk. Egy videó nyilván nem képes visszaadni teljes mértékben a valóságot, azonban a képeken is jól látszik, hogy a Roadster szinte elképesztő sebességgel lő ki, és bár mérésre természetesen senkinek nem volt lehetősége, egyáltalán nem kizárt, hogy képes elérni a Tesla által megadott, hihetetlennek hangzó, 2 másodperc körüli 0-100-as sprintet.

A videók készítői is ezt támasztják alá, szinte mindenkit szó nélkül hagynak az autó képességei, amelynek kerekei a képek tanulsága szerint szinte egyáltalán nem pörögtek ki, hanem rögtön betapadtak. A Tesla egy üzemmódot is kreált, a Model S és X amúgy is vicces menetprogramjai – mint például a Ludicrous, (magyarul játékos, nevetséges) – mellé, hogy még jobban szemléltesse a különbséget. Az új elnevezés a Plaid mode, amit elég nehézkes magyarra fordítani, ugyanis szó szerint akár pléd is lehetne, mint takaró, de ebben a szóösszetételben inkább kockásnak lehet fordítani, ami a kockás zászlóra utalhat.

Szerencsére kívülről is készült egy felvétel, igaz, ezen csak egy kisebb gázfröccsöt láthatunk, de így is elképesztő, hogy milyen lendülettel indul meg az autó – mintha hirtelen felpörgetnék a videót. Az persze más kérdés, hogy ezek a prototípusok mennyire voltak felturbózva, de ha most képes megvalósítani ezt a Tesla, akkor nem kizárt, hogy a 2020-as bevezetésre a sorozatgyártású változatok is képesek lesznek minderre – sőt, a Tesla szerint még jobbak lehetnek majd azok az autók. Mindenesetre az elképesztő 0-100-as sprint és a 400 km/h fölé ígért végsebesség is hihetetlennek hangzik, így kíváncsian várjuk, hogy piacra kerüljön az autó.

Kommentek