2018. Július 16., Hétfö

Frissitve:03:28:46

Hihetetlen, mégis igaz? – máris videókon bizonyít a Tesla Roadster

Nyomtatás

Alig pár órája, hogy beszámoltunk az ép ésszel szinte felfoghatatlan képességeket felvonultató Tesla Roadster bemutatkozásáról, de máris záporoznak a különböző videók, ugyanis az amerikaiak a tegnap esti leleplezés után lehetőséget adtak néhány szerencsésnek, hogy kipróbálhassák, mire képes az autó – az élmény pedig valóban letaglózónak tűnik.

A különböző videó-megosztó portálokon keresgélve több érdekes videóra is rábukkanhatunk. A legtöbb belső kamerás felvétel, azonban egyik sem gyári, így a csalás lehetőségét szinte teljes biztossággal kizárhatjuk. Egy videó nyilván nem képes visszaadni teljes mértékben a valóságot, azonban a képeken is jól látszik, hogy a Roadster szinte elképesztő sebességgel lő ki, és bár mérésre természetesen senkinek nem volt lehetősége, egyáltalán nem kizárt, hogy képes elérni a Tesla által megadott, hihetetlennek hangzó, 2 másodperc körüli 0-100-as sprintet.

A videók készítői is ezt támasztják alá, szinte mindenkit szó nélkül hagynak az autó képességei, amelynek kerekei a képek tanulsága szerint szinte egyáltalán nem pörögtek ki, hanem rögtön betapadtak. A Tesla egy üzemmódot is kreált, a Model S és X amúgy is vicces menetprogramjai – mint például a Ludicrous, (magyarul játékos, nevetséges) – mellé, hogy még jobban szemléltesse a különbséget. Az új elnevezés a Plaid mode, amit elég nehézkes magyarra fordítani, ugyanis szó szerint akár pléd is lehetne, mint takaró, de ebben a szóösszetételben inkább kockásnak lehet fordítani, ami a kockás zászlóra utalhat.

Szerencsére kívülről is készült egy felvétel, igaz, ezen csak egy kisebb gázfröccsöt láthatunk, de így is elképesztő, hogy milyen lendülettel indul meg az autó – mintha hirtelen felpörgetnék a videót. Az persze más kérdés, hogy ezek a prototípusok mennyire voltak felturbózva, de ha most képes megvalósítani ezt a Tesla, akkor nem kizárt, hogy a 2020-as bevezetésre a sorozatgyártású változatok is képesek lesznek minderre – sőt, a Tesla szerint még jobbak lehetnek majd azok az autók. Mindenesetre az elképesztő 0-100-as sprint és a 400 km/h fölé ígért végsebesség is hihetetlennek hangzik, így kíváncsian várjuk, hogy piacra kerüljön az autó.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark