2018. Augusztus 17., Péntek

Frissitve:03:20:32

Ízelítőn a Tesla következő ígérete, a Model Y crossover

Nyomtatás

A Tesla – pontosabban a márka tulajdonosa, Elon Musk – híres arról, hogy szebbnél szebb ígéretekkel igyekszik fenntartani az érdeklődést a piac részéről, ám ezeket legtöbbször nem képesek tartani, vagy legalábbis nem időre. Ezúttal következő újdonságukról, a Model Y-ról osztottak meg velünk két ízelítőt az amerikaiak, amely elvileg 2019 márciusában fog bemutatkozni a nagyközönségnek.

Egy bemutató persze nem sok kötelezettséggel jár a Teslánál, hiszen A Model X és a Model 3 is jóval a hivatalos leleplezés után került csak gyártásba, és akkor a kamionjukról valamint a vadonatúj Roadsterről még nem is beszéltünk, melyeket láthattunk már ugyan, de még messze van a sorozatgyártás. Nem lepődnénk meg, ha a Model Y esetében is ez történne, habár ezúttal a gyáriak is csak 2020 eleji bevezetést ígérnek.

Túl sokat egyelőre nem tudni az autóról, de azt már elárulták, hogy alapjait tekintve a Model 3-mal közösködik majd, míg a szárnyas hátsó ajtókat a Model X-től örököli majd. A két ízelítő alapján a formák tekintetében is a két előbb említett modell juthat eszünkbe, hiszen felfújt utaskabinja a nagyobb crossoverre, míg végletekig letisztult formái a kisebb szedánra hajaznak majd. A Tesla ugyanakkor szeretné elhagyni majd a külső tükröket, ha addigra lehetővé teszik majd ezt a jogszabályok – habár az Audi megelőzi majd őket ebben a tekintetben.

Az utastér szintén végletekig letisztult lehet, és Musk azt is elárulta, hogy egyedül a kormánykerék lesz majd bőrrel borítva – de azzal is viccelődött, hogy talán nem is lesz benne volán, ezt azonban kizártnak tartjuk. Kíváncsian várjuk a Tesla újdonságát, és azt is, hogy az amerikai márka az elektromos autózás szélesebb körű elterjedésével tartani tudja-e majd a lépést a jóval nagyobb múlttal és háttérrel rendelkező gyártókkal – a Volkswagen például több pénzért rendelt csak akkumulátorokat, mint amennyit az egész Tesla ér. Annyi bizonyos, hogy nem lesz egyszerű dolga Elon Musknak.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark